Toţi românii au fost spălaţi pe creier, de la venirea lui Ceauşescu până în prezent. Este linia escu, cu un plan pe termen foarte lung, de a reduce România la nimic. Antonescu nu a fost altceva decât next level (probably last before game over). Nimeni incluzând pe cel ce scrie nu avea habar de nimic. Cu excepţia unui grup din care fac parte şi intelectualii şi politicienii oficiali. Am fost deconectaţi de restul lumii pentru decenii. Au profitat de comunism şi fiind deconectați de vest prin cortina de fier ne-au deconectat şi de URSS sub pretextul independenței, în spatele cortinei de fier bineînțeles. Am devenit ţara cea mai izolată din Europa cu oamenii cei mai ignoranţi (olimpicii, ca să-i izoleze pe cei mai inteligenţi în specialităţi, adică să le dea de lucru şi să ia ochii tuturor în acelaşi timp) iar în mod paradoxal Ceauşescu cel mai itinerant politician din lume. Şi cu sutele de mii de turişti care veneau în special la Poiana Braşov (Jurnalul Naţional, LOL, nu pot să-l accesez acum, ori e down ori internetul meu iar a luat-o razna). Dar asta e altă istorie.
Ne-am trezit dintr-un coşmar dar cu câteva decenii în viitor. Iar în timp ce noi descifrăm abc-ul vieţii în general, nu numai al democraţiei, ei merg înainte, integraţi într-o anumită parte a civilizaţiei universale, care în prezent are mai multe viteze şi direcţii. Iar faptul că nimeni nu înţelege mare lucru din ce se întâmplă e un semn bun al revenirii la realitate, căci nu e nimic de înţeles. Tot ce se spune sau scrie are alt scop decât cel declarat, titlul sau ce te-ai aştepta după primul paragraf. Fraze aiuritoare pseudo-umoristice cu trimiteri la alte fapte şi evenimente. Mai trist şi mai tragic e că se creează evenimente care să genereze ştiri şi buzz numai pentru a se interveni în psihicul colectiv la un moment dat când cred ei că e necesar. Este stilul sau metoda paradigmatică, care întotdeauna bate în altă parte. Rod al ştiinţei unor urmaşi avansaţi ai lui Freud pe care noi îi putem numai bănui că există şi lucrează, undeva în laboratoare populate cu maimuţe macaque sau în faţa unor monitoare legate la supercomputere pe bani ciudaţi. Exemplu, articolul care urmează şi care m-a inspirat să scriu acest post care îmi stătea de mult pe inimă.
1 comment:
Cu alte cuvinte vechea zicală românească bate şaua să priceapă iapa, la nivel subconştient, devenită rădăcină de şcoală de psihologie. Oare de aici s-au inspirat?
Post a Comment
Friendly comments welcome
Note: Only a member of this blog may post a comment.