În zilele liniștite de toamnă, iarnă și primăvară, când pereții unei clădiri sunt mai calzi decât aerul de afară (din cauza căldurii din interior), poate doar cu jumătate de grad, apare o deplasare a aerului în sus în jurul clădirii. Aerul urcă pe lângă pereți și vidul creat atrage alt aer de la nivelul solului. Ca în această imagine.
Multă lume crede că știința construcției clădirilor este ceva recent. Multe din aceste cunoștințe au existat în antichitate. În Imperiul antic al Chinei au existat coduri (reguli) de construcție a clădirilor care includeau principiile feng shui (care în limba chineză înseamnă aer, apă).
Japonia antică și medievală a fost dpdv cultural o țară tributară Chinei. Începând de la scriere până la arta războiului. Aceasta se regăsește până și în manualul-schelet sau partea mai puțin secretă a cunoștințelor ninja (restul se transmite prin tradiția orală - kuden, și prin suluri (scrolls) păstate în familii - clanuri).
"The absolute first step in understanding the Chinese connection to the Japanese text is to understand that Japanese society across most of its medieval history viewed China as a centre of culture and civilization"
Ninja sunt priviți de public ca ceva ridicol. Niște saltimibanci care apar și dispar, datorită filmelor.
Nimic mai departe de adevăr. Ninja sunt cei mai prefecționați spioni din toate timpurilor și faptul că nimeni nu știe nimic despre ei o dovedește.
Însă există pe ici, pe colo indicii ale existenței lor. Unul din acesta este o altă carte, tradusă tot de acest istoric-ninja Antony Cummins.
Din cauză că aceste manuale sunt doar niște schițe care pot fi urmate în procesul de antrenament, dar trebuie completate cu restul cunoștințelor orale, care sunt 90% din total, nu se găsesc referințe la folosirea fenomenului de convecție termică în avantajul lor, în misiuni de observație și influențare. Dar una din posibilități este învăluirea clădirii în diverse tipuri de fum, care pot influența pe cei din interior fără ca ei să știe.
Mă trezesc dimineața, vin la calculator, citesc niște știri și deodată simt miros de fum. Mă duc afară și aerul e curat. Vin înapoi, fum. Dar găsesc în locurile binecunoscute, pământul afânat și găuri (de cârtiță, explicația oficială) dedesubt. Bătătoresc acel pământ și pentru o oră, două, poate mai multe, nu mai este fum.
Primăvara trecută au venit niște tipi care păreau toți japonezi care doreau să apară ca mexicani și au făcut niște reparații dar și niște modificări la clădire. Una din modificări este o streașină deasupra contoarelor care sunt toate așezate pe peretele unde locuiesc. Au tăiat "siding"-ul, adică primul înveliș al peretelui care este format din alte două panouri și au instalat streașina însă sub streașină este un spațiu pe unde acest curent termic din jurul clădirii poate intra și de acolo prin micile spații între panouri în perete și mai departe înăuntru. Acest curent termic produce și o presiune (foarte mică dar existentă) în interiorul peretelui care face ca acest fum să ajungă înăuntru.
La mai puțin de 2 metri de perete este o gaură de cârtiță (dreapta jos în poza următoare). Cine ar putea crede că de acolo ar putea ieși fum care nu se simte afară ci direct în apartament? Dar dacă urmăriți diagrama din postare veți vedea că e posibil.
Bineînțeles această metodă nu mi se aplică doar mie. Probabil e veche de mii de ani și a fostă folosită și încă se folosește.
Bineînțeles folosirea metodei implică cunoștințe despre folosirea și manipularea cârtițelor. Acestea sunt aduse după ce au fost prinse în alte părți și lăsate să-și facă treaba, după care prin una din galerii se introduce substanța de ars, amestecată cu salpetru pentru a arde sub pământ după care se astupă iar fumul iese prin galeriile de lângă clădire.
Nu îți dai seama. Concentrația de fum crește treptat, poți confunda fumul la început cu mirosul de la aragaz, cafea, etc..
Am spus-o de atâtea ori și o repet. În acest complex trăiesc mulți emigranți, iar ninja din Japonia, care sunt experți și în camuflare, se îmbracă, se tund la fel și chiar vorbesc spaniola dar dacă te uiți atent, mai ales în unele ipostaze poți vedea că de fapt sunt japonezi și nu sud-americani.
Dar în clădirea vecină, la câțiva metri în dreapta (nu se vede în această poză) la parter la un moment dat stătea chiar o japoneză.
Bineînțeles asta este doar una din tactici. Se pot schimba în funcție de vreme, direcția vântului și ce vor ei să influențeze.
Nu știu ce este acest fum, dar cred că diferă de la o situație la alta. Poate fi un stimulant, un ușor sedativ, etc.. Poate fi uneori droguri obișnuite ca marijuana.
Ca să nu mai vorbesc de toate confuziile lingvistice, create și menținute de sute de ani. În engleză la gripă se spune flu, care vine de la influenza.
No comments:
Post a Comment
Friendly comments welcome
Note: Only a member of this blog may post a comment.