Thursday, September 26, 2024

September 26

2:48 AM România se împrumută. Păi ce fac ei cu bugetul Ministerului Apărării de până la 95 miliarde (sumele în tabel sunt în mii lei) (aproape 20 miliarde de euro/dolari) numai anul acesta? (Buget 2024, link-uri, dreapta).

2:56 PM Eric Leroy Adams

9:00 Updated

10:45 Coinicidența zilei.

10:52 Sfatul meu către studenții care învață fizică în facultate. Nu încercați să o învățați ca pe matematică. Fizica așa cum o cunoaștem este mai mult istorie și literatură ornată cu formule. Dacă înțelegeți povestea, veți putea memora mult mai ușor formula. Da bine știu asta ia ceva timp, timp care ar putea fi folosit la disco (club, whatever) sau la cârciumă.

Apropo de formule. Normal că nu putem scrie ecuații care să acopere mișcarea a 79 de electroni în jurul unui nucleu pentru a calcula traiectoria și viteza oricărui din ei. Deși matematica a ajuns atât de vastă încât un singur om nu poate să o cuprindă pe toată însă majoritatea teoremelor sunt și vor fi pentru totdeauna inutile.

Dar cred că problema se poate rezolva ușor cu o simulare numerică pe un supercomputer. Întrebarea e normal la ce viteză maximă pot să ajungă.

11:00 Smoke index is again above 100 just outside the door. I feel like puking my heart out.

11:30 It is possible they bring the poop in the complex through the tiny park next to SW bin (not visible, under a tree, just next to the park). The passage is open. The W bin where i found 4 bags toninght is next to that moving business on the map.

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.