Thursday, December 12, 2024

December 12

3:13 AM

Până în 1999 au existat două tratate complet separate. Tratatul de Aderare la UE și Tratatul Schengen. În 1999 prin Tratatul de la Amsterdam Tratatul Schengen a fost inclus în Tratatul de Aderare sub numele de Protocolul 19 - Acquisul Schengen, devenind partea cea mai importantă din Tratat.

Această integrare a celor două tratate s-s făcut pentru a simplifica procedurile de aderare în UE a 13 țări europene ce avea să urmeze.

În noul Tratat este stipulat în Articolul 4 din Tratat că noile țări semnatare vor beneficia de aplicarea acquisului Schengen imediat după aderare "după verificarea, în conformitate cu procedurile de evaluare Schengen aplicabile în materie, a îndeplinirii pe teritoriul respectivului stat a condiţiilor necesare aplicării tuturor părţilor în cauză din acquis.".

Însă de la început s-a făcut o discriminare. Cele 13 țări au fost separate în două grupe, numite atunci "valuri de aderare". Primul grup de 10 țări au semnat Tratatul în 2003 și următorul în 2005.

Pentru primele 10 țări care au semnat în 2003 nu au fost probleme cu partea Schengen. România și Bulgaria au mai avut de așteptat 2 ani pentru semnarea Tratatulului și încă 2 ani până la aplicarea lui la 1 ianuarie 2007.

Nimeni nu a sesizat faptul că de la 1 ianuarie 2007 când a început posibilitatea călătoriei în UE fără pașaport de fapt s-a aplicat acquisul Schengen, fără aprobarea verificării condițiilor de către Consiliu. O primă ilegalitate.

S-au vehiculat în media diferite minciuni, că s-ar fi opus Olanda și Suedia, bla bla însă nu s-a pus problema unui vot pentru aprobarea de către Consiliu a verificării condițiilor până în decembrie 2022 când Austria s-a opus.

Votul a fost reluat în Decembrie 2023. În decizia Consiliului se spune că România a îndeplinit condițiile în 2011 și s-a comis încă o ilegalitate și o discriminare, cu aplicarea înlăturării controalelor la frontieră doar pentru o categorie de cetățeni, ceva ce nu se regăsește în Tratatul de Aderare sau Acquisul Schengen.

Toți politicienii români și toată media din România au aderat la aceste minciuni și ilegalități până în ziua de azi, susținând că România nu este (nu a fost) în Schengen, că aderarea nu s-a făcut, unii inclusiv după votul Consiliului de acum, care a întârziat 13 ani.

Aceste minciuni, ilegalități și discriminări au avut un singur scop. Menținerea controlului la frontiera terestră între România și Ungaria, cu pierdere de timp și umilire prin cererea de "taxe" din partea vameșilor. Timpul petrecut la frontieră, mai ales în preajma sărbătorilor uneori depășea zile întregi, scurtând concediul celor veniți să petreacă aceste sărbători în România.

Aceste controale au produs daune cetățenilor români și României, greu de evaluat.

Nu se poate democrație fără de lege sau cu minciuni, menținute timp de 13 ani.

5:10 The same type of ethereal sound, done on one guitar string only i said about earlier, at the beginning of this song.


5:25 Deja vu. Același tip de amenințare ca și în melodia următoare. Ar trebui să nu uităm ce ne-au făcut! Căci tot ce avem a fost făcut de noi iar tot ce nu avem a fost luat de ei! Cât vom mai accepta să fim bullyied și să ne scuipe în cap aceste capete anonime ale hidrei prin fraze și cuvinte cu subînțeles?


6:15 Welocome to Schengen the Galaxy!

6:18 Fabrici și uzine. Inteligența naturală e din ce în ce mai greu de găsit mai ales în media.

6:54 4+1, electric. Patru corzi. Potra. Last four decembers.

Pink is the new white.

7:23 Add to that meta, instagram and all the others. I feel so guilty about putting links with google searches each multiplied by who knows how many clicks and energy spent and every time i do it i say it will be the last.

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.