Sunday, November 24, 2024

November 24

1:45 AM Pe 22 România prin primul ministru Ciolacu a semnat la Budapesta o declarație comună cu Ungaria, Consiliul UE (prezidat de Ungaria), Austria și Bulgaria care a fost publicată pe X în ziua alegerilor.

Din acest document aflăm cu toții pentru prima dată că și Consiliul a votat aprobarea verificării integrale ale condițiilor din Tratatul de Aderare din 2005, pe 30 decembrie 2023, cu aplicare a aquis-ului Schengen din 4 ianuarie 2024 (și nu a fost un consiliu JAI care este subordonat Consiliului UE ale cărei agende le urmăream cu toții) încât ne întrebăm.

A fost acest act discret mult așteptata "aderare la Schengen" care a fost făcută în 2007, în așteptarea votului unanim al Consiliului de "aprobare a verificărilor" care s-a făcut prima dată în 2022 cu vot negativ (Austria) și a doua oară vedem acum în 30 decembrie 2023, cu vot pozitiv? A fost acel vot din 30 decembrie 2023 baza călătoriilor cu avionul fără controale din 2024, dar nu pentru orice tip de călătorii?

În aliniatul 4 și 5 din decizie se spune că au fost verificate condițiile pentru toate frontierele încă din 2011. În alineatul 10 se spune că e nevoie de o altă decizie, în baza Tratatului de Aderare, articolul 4, contrazicând titlul. Iar în articolul 4 din tratat nu apar cuvintele aeriene sau terestre.

Ciolacu a semnat pentru menținerea controalelor la frontieră încă 6 luni în schimbul unei decizii favorabile, anunțate în ziua alegerilor, care va fi făcută într-un consiliu JAI pe 12 decembrie.

Semnarea acestui acord, publicarea în ziua alegerilor pe o platformă socială este o manipulare grosolană a alegerilor din România, dar nu știu în favoarea cui fiindcă Ciolacu și-a tras un autogol semnând pentru amânarea cu 6 luni a aplicării.

Poate ăștia vor să-i facă loc lui Ciucă sau Simion, cu ambele versiuni mult mai puțin favorabile pe plan extern în contextul războiului din Ucraina. Ne așteptăm la "rigiditate militară" din partea unuia și "lipsă de experiență" din partea celuilalt, ca trăsături ale personajelor întruchipate de cei doi actori unguri, Ciolacu fiind cel mai moderat dintre toți.

Am auzit că Poliția a intervenit în România pentru niște postări pe fb în ziua alegerilor, ce vor face în legătură cu această postare pe X făcută de pe contul Consiliului UE?

5:05 More lotus petals on the ceiling at Spirit Mountain.

10:50 Ce e mai probabil, măsluirea sondajelor sau a alegerilor? Eu cred că amândouă. 

Din moment ce toate dădeau "o marjă de eroare" de 2%, rezultă că ele au fost falsificate iar autoritățile care au jurisdicție ar trebui să se autosesizeze, faptele fiind mai mult decât notorii.

Ar trebui sondajele să fie interzise prin lege, ca mijloc de manipulare? Nu putem fără alegeri într-o democrație, dar putem fără sondaje. Pentru moment, avem destule articole în Codul Penal pentru a încadra acest fals evident.

10:55 Legea referendumului, Sabia lui Damocles. Încă un referendum, de data asta local ținut după legea neconstiuțională a referendumului. Deși în acest caz votul pentru a fost masiv, conform aceste legi erau necesare numai 12,5% voturi pentru la o prezență de 30% pentru a trece (Atenție, site-ul Camerei Deputaților iar nu merge).

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.