1000 ml (mililitri, volum, nu grame, greutate) făină proaspătă de calitate (4 căni de 240 ml cu vârf).
O lingură cu vârf și jumătate de drojdie uscată de calitate (30 de grame), proaspătă sau ținută în frigider într-un borcan etanș (nu ambalajul original, după ce acesta a fost desfăcut) (merge până la un an sau mai mult).
Jumătate de linguriță rasă de sare (2-3 grame).
Lapte praf sau lapte.
Apă plată (fără clor care e rău pentru drojdie) cât să iasă un aluat moale.
2-3 ouă.
Unt cât jumătate de ou.
2 linguri de zahăr (o lingură cu vârf are 20 grame).
Arome (vanilie, coaja de la o portocală, etc.).
Unt cât jumătate de ou.
2 linguri de zahăr (o lingură cu vârf are 20 grame).
Arome (vanilie, coaja de la o portocală, etc.).
Un pumn de stafide și/sau rahat tăiat mărunt, etc..
Cantități modeste ca pentru obezi sau diabetici.
Se amestecă în bol întâi drojdia uscată cu făina, cu lingură, de jos în sus. Urmează sarea. Laptele praf.
Se topește untul în alt bol mai mic în cuptorul cu microunde. Atenție când se pun în cuptorul cu microunde cantități mici, microundele scăpate pot avea o intensitate de 10 ori mai mare (sau până la 10 wați) decât când se pun cantități mai mari. Măsurat de mine. Deci păstrați distanța.
Untul nu trebuie să fie fierbinte iar ouăle e bine să fie scoase din frigider câteva ore înainte. E o chestie simplă de planning în bucătărie. La fel ca și cumpărarea ingredientelor. Mai e timp.
Se bat puțin ouăle, untul și zahărul, pentru omogenizare. Vanilie.
Se amestecă totul cu lingura. Se adaugă apă până la obținerea consistenței știute (un aluat foarte moale). Se pune o folie deasupra. Temperatura trebuie să fie măcar 75 grade (22 C), sau dacă nu, dați drumul la cuptor. Iarna nu contează, sistemul de încălzire va merge mai puțin. Se pune o folie deasupra și se lasă să crească până își dublează volumul (cam o oră, dacă drojdia și făina au fost bune, se pot testa pe mici cantități cu o zi înainte sau dacă faceți pizza mereu, știți). Asta a fost partea cea mai grea și plictisitoare, dar nu trebuia să depășească 10 minute.
Cantități modeste ca pentru obezi sau diabetici.
Se amestecă în bol întâi drojdia uscată cu făina, cu lingură, de jos în sus. Urmează sarea. Laptele praf.
Se topește untul în alt bol mai mic în cuptorul cu microunde. Atenție când se pun în cuptorul cu microunde cantități mici, microundele scăpate pot avea o intensitate de 10 ori mai mare (sau până la 10 wați) decât când se pun cantități mai mari. Măsurat de mine. Deci păstrați distanța.
Untul nu trebuie să fie fierbinte iar ouăle e bine să fie scoase din frigider câteva ore înainte. E o chestie simplă de planning în bucătărie. La fel ca și cumpărarea ingredientelor. Mai e timp.
Se bat puțin ouăle, untul și zahărul, pentru omogenizare. Vanilie.
Se amestecă totul cu lingura. Se adaugă apă până la obținerea consistenței știute (un aluat foarte moale). Se pune o folie deasupra. Temperatura trebuie să fie măcar 75 grade (22 C), sau dacă nu, dați drumul la cuptor. Iarna nu contează, sistemul de încălzire va merge mai puțin. Se pune o folie deasupra și se lasă să crească până își dublează volumul (cam o oră, dacă drojdia și făina au fost bune, se pot testa pe mici cantități cu o zi înainte sau dacă faceți pizza mereu, știți). Asta a fost partea cea mai grea și plictisitoare, dar nu trebuia să depășească 10 minute.
După ce aluatul a crescut, se presară făină pe o tavă de nylon din acelea pe care tăiați ceapa, se răstoarnă aluatul foarte moale din bol și se frământă și se adaugă făină mereu pentru a nu se lipi de degete până se obține o cocă moale. Frământatul trebuie să dureze cel puțin 5 minute. Deci timp total teoretic, (dacă nu vă întrerupe ceva, excluzând așteptările pentru creștere, coacere) este 15 minute. Se pune într-o tavă înaltă unsă cu ceva (cel mai bine ulei de cocos pentru că se arde greu) și se lasă să crească încă o oră (sau volumul se mărește de 2.5 ori).
Se varsă peste cocă un amestec egal de zahăr cu apă (sau un ou bătut), pentru a nu se arde. Se pune în cuptor la temperatură medie (400 F, 200 C) pentru zece minute după care se reduce la 375 F sau 190 C pentru încă 15 minute.
Am citit zilele trecute o chestie bizară pe un site românesc. Cum să decongelezi carnea în zece minute folosind două oale bla bla. Erau felii ca pentru friptură. Nu vă pierdeți timpul și faceți ca mine. 10 minute timp de lucru total pentru o friptură delicioasă.
Într-un mic bol amestecați o lingură de paprica dulce, curry dacă aveți, piper măcinat proaspăt, sare și alte mirodenii ca de exemplu cimbru, foi de dafin, etc., după gust. Singurul ingredient obligatoriu este sarea.
Nu vă pierdeți timpul cu decongelarea ci faceți totul ca și cum ar fi carne decongelată (vită, porc, găină, la fel). Spălați deci feliile de carne congelată cu apă normal, rece, de mai multe ori (aici vă vor îngheța degetele) și apoi opțional cu oțet de mere și scurgeți bine (atenție oțetul obișnuit le va da un gust ciudat pe când oțetul de mere este delicat). Presărați mirodeniile pe ambele părți și peste, picurați ulei de măsline (sau de care aveți) întinzând totul bine cu un deget.
Puneți bucățile de carne congelată tratate astfel într-o tavă preferabil de sticlă și o folie de aluminiu bine etanșată (mulată peste margini) deasupra și totul în cuptor la aceeași temperatură de 200 C ca mai sus. Vă mai uitați peste o oră, o oră și jumătate (în funcție de tipul de carne, mărimea bucăților și numărul lor) prin pereții de sticlă ai tăvii, când trebuie să fie gata. Încercați cu o furculiță. Puteți la urmă să presărați deasupra rosmarin, sau alte ciudățenii. Lăsate în aceeași tavă în frigider ține câteva zile.
Cu alte cuvinte, gătiți carnea congelată ca și cum ar fi decongelată.
Apropo, puneți pe fundul cuptorului o bucată de folie de aluminiu pe care o aruncați după, în caz că ce faceți acolo curge pe jos.
A și băutura ideală. 50 ml de suc de grapefruit la o cană de 400 ml de apă. Bei o cană, ți se face imediat sete pentru următoarea etc.. Odată desigilată, o sticlă de suc de grapefruit ține în frigider și o lună.
10:39 We had 120 dollars in free play and 15 dollars in food at Indian Head. It would have been a nice drive in the mountains if it didn't rain. Not much problems on the road like smoke, but there was a black Dodge charger that was made to look very similar to a Police car that passed me while i could have been speeding a little going downhill after an intersection.
Over there i realized i didn't get the antibiotics ointment and had some chills because of an infected ringworm on the right hand so i went to the market. In there a Japanese woman trying to look like a Native American was putting up a show. Then Angela asked me to convert her free play into money by playing poker. There are advantages. She doesn't need to button the machine every time she plays. There is a chance i could win a big hand etc..
That is the only casino i can do that because they have a return play at poker of nearly 100% or maybe more, if you play with no mistakes on an Easter day. Like i read on sites when i decided to learn the set of rules you need to know to win. But it's a bit demanding and i can't play all night because it's not as fun as the others. BTW from my 20 dollars freeplay i made 55 playing at different other machines. It was Easter.
But when i finished and got 96 dollars on the ticket (Angela gave me a 5 dollars starter and 91 dollars left on card) i got up and can't remember if i pulled the ticket from the machine. Then i searched for Angela and couldn't find her and went to the restroom. In there only one person, a ninja. My new jacket has very slippery pockets, i already lost a camera that fell from it.
Thing is. I could not find the ticket (in that pocket there was only a 1 cent ticket from Chinook Winds).
My Moto e7 takes 5 seconds of pushing the power button pushing to start up. While searching frantically for the ticket i might have touched it but i doubt it was for that long. Thing is it started while in my hand and while worrying about the ticket and forgot to turn it off. More than that i put it in the pocket while it was booting up (and searching for towers) when it puts the max power of 3 watts.
Then i went in the car, remembered and turned it off, after about 5 minutes. It wasn't triggering the microwave meter that was in the car which means it wasn't emitting, after dealing with the local tower and forgot about.
Then i took a nap in the car and Angela came much earlier than usual and we left for home. On the road over Mt Hood the most unlikely sight. 4 old VW vans from the 50s or 60s smoking badly of course while climbing and one nasty driver pushing me from behind. I could pass 2 of them, and then had to drive more miles behind the other 2.
It is their way of dealing with information put out in public, in order to maybe try to cancel or make it forgotten.
When i got home someone parked an SUV in my spot with California LPN. I went inside because i had to go to restroom and then i wanted to go and take a picture but the man came. Japanese, with dark complexion, i asked him if they have street names and house numbers in Japan. In other words, i was mad because of the 3 hours struggle that to me is driving, asked him to pull the car, he was hesitating.
He said he just moved, lives at Apt.55 and this is his spot. However he pulled and i saw what i knew and forgot. My car was parked on 55. Then i looked around more careful and realized the numbers of the spots are in sequence and do not correspond with the numbers of the apartments. It was only a coincidence my apartment, F5, is next to spot 55.
However i don't believe there is an apartment 55 cause all apartment numbers start with letters. More information superseeding? As for him he might be one of those Spanish actors or singers done by Japanese actors. Or could be him cause i had a song of his stuck for some reason all day in my head. Maybe i picked it from the casino muzak. Now i need to search but i have bigger priorities. Later.
This morning i took a Zyrtec cause at 4 AM could not sleep. However it hit me 12 hours later, as it usually happens. So i slept all evening. When i woke up my ringworm was itching and my right side of the body was hurting, in known spots that after years, stopped when i stopped using the phone and some weird smoke was coming from outside. Colon, hip articulation, pancreas, name it. From only one exposure of less than a minute however at maximum intensity.
No comments:
Post a Comment
Friendly comments welcome
Note: Only a member of this blog may post a comment.