Friday, June 28, 2024

June 28

12:25 AM bineînțeles. Nu mai am mult până cad de oboseală, am dormit puțin ieri, am mai luat și un Zirtec (cetirizine), un medicament normal pentru alergii care pe mine mă face să adorm. Nașpa că sunt somnoros și a doua zi.

Știți poezia Popicărie a lui Sorescu? Sorescu nu a fost cine știe ce poet, când ne gândim la chestii ca rimă, ritm dar a avut destule sclipiri geniale și o sinceritate dezarmantă, de copil, suficient pentru a nu-l uita niciodată, după ce i-ai citit poeziile, cândva, într-o noapte, în liceu, pe nerăsuflate.

I-auzi stelele huruind
Înapoi pe bandă rulantă,
Deseară vor fi la orizont.

Și mai are una, genială tare. Actorii. Eu pe asta aș pune-o foarte ușor lângă faza cu Toată lumea e o scenă, a lui Shakespeare. Sau Glosă a lui Eminescu. Joace unul și pe patru.

Cum vă place. Așa se numea piesa lui Shakespeare.

Întrebare. Au fost doar sclipiri geniale, răbufniri ale karmei sau subconștientului colectiv, de prea multă obidă sau oamenii chiar au știut ceva. Eminescu a fost sufleur la teatru, el trebuia să fi știut. Dar nu putea spune prea multe fiindcă, mă rog, de fapt nu-l chema Eminescu (ori Eminovici whatever) și trebuia să asculte de ei, dacă voia și el o pâine, o țigară sau o carafă pântecoasă. A și când lampa ardea a târziu sărmanul Dionis o avea și pe Veronica Micle și la o nevoie chiar pe Mite Kremnitz.

Da, piesa sau mai bine zis, serialul live se derulează chiar așa. Cum vă place. Vă citesc gândurile (nu e mare lucru, credeți-mă, eu înainte de a pleca din România ghiceam ce are cineva de spus cu două-trei replici înainte) și a doua zi bagă ce vă place, cum vă place, în doze mici.

Știm că treaba e serioasă când au început să caute legăturile (imaginare) ale lui Iohannis cu securitatea. Doar pentru a-l ancora mai bine în trecut bineînțeles. Un trecut care, stați liniștiți, nu a existat.

Iohannis, alții sunt la o vârstă când teoretic mai are puțini colegi de liceu, facultate, care să-l (re)cunoască. Sau găsesc ăștia unul doi care vin în media principală, la o comandă, să tândălească. Foști elevi, ceva?

Ce ar fi știut Sorescu, Eminescu, sau chiar Shakespeare.

Au venit magarii și shakya (da, ați ghicit, maghiarii și secuii) din Nepal cu Buda după ei și și-au plantat ouăle în Europa. E foarte simplu. Pe vremea când în Europa nu se auzise de psihologie, ei numărau mantrele pe mărgele și aveau sufleuri în budoarele împăraților în Japonia sau China și prinților în Europa sau chiar șoptind în somn la urechea lui Mohammed.

Au venit chiar în Dacia, unde înainte de anul 1000 încă mai era destul aur cu care să cumpere și să corupă toată elita Europei. S-au băgat adânc în biserica catolică (cathay?) unde au creat ordine militare religioase și celebra inchiziție cu care au eliminat pe toți care s-au prins. Națiunea biblică, care mai știau câte ceva, evreii.

Au unificat mulțimea de principate în Europa și au creat statele, unde și-au pus oamenii lor, educați în formă europeană și spirit asiatic, după ce i-au atras în Ungaria în principal din Germania, cu pământ și privilegii. (Aveau nevoie de o bază de recrutare).

Iată că a vrut Dumnezeu să ne trezim la propriu față în față cu ei, iar mie ultimele faze mie mi s-au întâmplat atât de repede (credeam că pentru mine vor fi încă mulți sau poate prea mulți ani) încât nu am fost absolut de loc pregătit și probabil nici nu voi fi în toată viața mea mizerabilă care acum, la 64, se numără invers, pe repede înainte.

Deci ce faci cânt te trezești dimineața, auzi stelele huruind pe bandă rulantă și te uiți în ochii lui patru, care e și el puțin surprins?

Nu știu, m-am gândit de câteva ori, așa, sporadic. O trezire generală ar putea fi urmată de o stare de confuzie generală, bursele umflate tot de ei, ca asigurare, se pot prăbuși, ca în 1929 ca urmare a revelațiilor lui Szilárd, poate urma un haos general și asta nu o vrea nimeni.

O posibilitate ar fi să se trezească ăștia, europenii atrași de secole în Ungaria, dar ce pot face când acum au toți căști în urechi sau poate chip-uri, au și ei nevoie de o palincă, o țigare sau o femeie de aia de-a lor de te bagă în boale și trebuie să se miște și să vorbească pe scenariile generate de AI din centre de calcul acum răspândite în toată lumea și de care nu are curaj să se atingă nimeni fiindcă nu știe nimeni unde sunt datele băncilor, ale mediei sociale și unde trăiește AI-ul lor (se numește nor, cloud computing) care iată, a luat-o mult înaintea previziunilor de altfel sumbre de altfel ale lui Musk sau Hawking.

AI sau IA în românește lucrează de decenii.

Va mai vrea lumea să stea liniștită în state, așa cum sunt ele acum sau vor începe iar să se războiască la nesfârșit, precum prinții (principatele) evului mediu? A fost totuși o viziune (ce-i drept a nimicului, ce o face de altfel atât de indestructibilă) ce e a unificat lumea într-o nouă ordine (novus ordo seclorum), chiar dacă a fost viziunea lui Buda, prințul secuilor.

Nu știu, e cam nașpa. Nu știu dacă mai e posibilă o ieșire din toată situația care poate să fie chiar apocalipsa pre-văzută de Sfântul Ioan, vizionarul.

8:48 Transferul de armamente către Ucraina fără aprobarea Parlamentului sau măcar printr-o ordonanță de urgență, hotărâre de guvern, decret prezidențial, ceva, este ilegală.

Ultimele ajutoare din SUA au venit după ce au fost blocate 8 luni în congresul american dar până la urmă au fost totuși aprobate. Este evident că scenariștii vor să ne includă în conflict folosind decizia unui singur om care e pe cale de plecare de la Cotroceni și dorința noastră de a ajuta pe cineva la nevoie.

CSAT, deși este prevăzut în Constituție și se numește chiar Suprem, nu are nici o atribuție oficială în România iar hotărârile sale nu au nici o valoare juridică (ca de exemplu legi, ordonanțe, hotărâri, decrete). Ce înseamnă organizează și coordonează unitar, când Președintele este Comandantul Forțelor Armate?

Își organizează propriul Președinte? Funcția de președinte CSAT nu poate fi mai mare decât cea de Președinte a României și în această calitate, de comandant al Forțelor Armate. Iohannis își dă ordine sie însuși prin CSAT al cărui președinte este tot el? Îi dă ordine Luminița-Teodora? Îl transformă CSAT la nevoie pe Președinte din comandant în comandant suprem, adică dictator?

Însă chiar comandantul suprem nu poate să ordone transferul de armamente către alte țări, chiar aflate în nevoie, conform cunoscutei nouă zicale. Santinelă și patrulă,...

Iuțeala de ștampilă și nebăgarea de seamă. Da bine oricum am da-o și am lua-o trebuie să recunoaștem că aici Iorgovan a stâlcit-o. Constituția vreau să spun, iar noi am votat ca primarii fără măcar să o citim. Dar chiar dacă o citeam, înțelegeam articolul cu CSAT? Problema a devenit evidentă doar într-o asemenea situație.

9:50 Și ca și cum toate astea nu erau suficiente pentru a-i înfuria și mai mult pe ruși, au mai băgat o știre, că au fost operaționalizate (sau au venit în România totuna) încă 3 F16 din alea casate în Norvegia. Cum "operaționalizezi" avioane vechi de 40 ani? În Norvegia, și cât durează să scoți motoarele, avionica veche (aparatura de bord) și să le pui pe alea noi, dacă o fi adevărat, când o puteau face la Bacău în câteva ore).

Există pe lumea asta câteva chestii care nu se pot număra. Avioanele F16 din Norvegia, rachetele dintr-o baterie Patriot sau ouăle lui Năstase. Apropo, a zburat Ponta cu F16 ca și Tom Cruise cu F18? (Câte legi și regulamente au fost încălcate prin asta?).

Nimeni nu poate ști exact câte și unde sunt fiindcă militarii sunt legați de mă rog ce lege îi mai leagă să nu spună nimic (se numea pe vremuri secret de stat), iar cât despre media, am văzut ce pot ei de-a lungul timpului și de fapt singura lor sursă de informații sunt tot militarii care normal nu pot vorbi despre lucrurile acestea. Deci de unde știm, cum aflăm?

Doar așa, în zilele când au ei chef să-i mai enerveze puțin pe ruși, mai bagă o știre în Adevărul.

2:30 Dacă ești doctor și administrezi anestezic intravenos datoria ta este să pui măcar un monitor de oxigen pe un deget al pacientului (10 dolari la Walmart), din ăla cu alarmă, și să ții un tub de oxigen aproape. Sau dacă nu ai nimic din toate astea, stai dreq toată noaptea și te uiți la el dacă respiră. Sau până își trece efectul anestezicul (o oră, două, în timpul operațiilor mai lungi normal anestezistul reînnoiește doza, poate de mai multe ori ca să mențină anestezia) după care pacientul intră în somn normal și riscul trece.

Ce se întâmplă este dacă pacientul are o congestie nazală (nas înfundat), acesta nu mai simte și nu se mai poate trezi, fiind sub anestezie, și atunci pur și simplu se sufocă din cauza nasului înfundat și gurii încleștate de depresie și moare cu zile.

(Normal cei sub anestezie generală sunt intubați, adică li se bagă un tub până în trahee unde li se pompează oxigen, tot așa sub monitorizare. La operații asistă întotdeauna doctori anesteziști).

Asta putea fi evitat și dacă doctorul îi dădea cu un decongestant (oxymetazoline) in nas înainte de intravenos. Și sau îl punea pe un aparat de ăla de respirat pentru cei cu apnee etc..

Altă posibilitate ar fi că Mihael și-ar fi faked moartea, din cauza datoriilor.

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.