Wednesday, January 11, 2023

January 11

1:30 România e o țară obișnuită de secole cu vreun bau bau sau un altul. După dorința de aderare, EU a început și ea să joace rolul de bau bau (sau politicienii noștri cu sprijinul câtorva bine intenționați de acolo ne-au tradus așa). După aderare, a rămas MCV. În timp ce România a cotizat la UE 25 miliarde de euro, unii au supt 75 iar noi tremuram de frica MaCaVe.

Președinția prin rotație a Consiliului UE, care nici măcar nu e a vreunui prim ministru ci mai degrabă a unei țări, care se îmbină în mod ciudat de armonios cu existența unui Președinte mai permanent (Charles Michel) nu înseamnă dictatura prin rotație în UE, așa cum ar putea crede românii din reflex. Totul rămâne în continuare pe bază de vot și democratic.

În Consiliul GAC (format din miniștrii europeni ai țărilor, care se întrunește odată pe lună și organizează activitatea celorlalte consilii) există grupul de lucru Coreper II care e făcut din ambasadorii europeni ai țărilor. Acolo e și Lars Danielsson și Iulia Rebeca Raluca noastră. Nu știu cum fac ei agenda JAI, dar bănuiesc că e democratic. Cineva ridică mâna și propune (Boloș, Raluca) iar ei votează, nu? Nu o dictează Lars Danielsson, nu?

Asta doar așa ca exercițiu de logică. Nu e nevoie de GAC, JAI și de nimic pentru a citi Protocolul 19 și a se constata de către oricine că România e parte din Schengen.

2:30 După asemănarea cu Iulia Raluca Matei, au venit imediat cu ceva.

2:40 Put your hands in the air put your hands in the air...

2:43 Mda de asta mai era nevoie în scandalul Schengen. Universitatea ca universitatea dar mie mi se pare puțin penal, un cuvânt care a înlocuit de mult penibil în românește. Dar atâta timp cât noi publicul nu avem acces la lucrare, nu putem ști. Și chiar dacă am avea, ar trebui să avem acces și la sursele respective.

2:56 O cantitate extrem de mică.

10:22 Mi se părea o minune faptul că s-au apucat, mă și tem să spun ceva, însă proiectul nu arată prea bine. Prea curbat, iar în dreptul orașelor autostrada se transformă în centuri de ocolire. În rest soluții super ieftine pentru constructor dar cu lungirea drumului (bani încasați) pentru un teren de șes deja ușor, cu centuri de ocolire pentru localnici însă cei care vor folosi autostrada vor plăti în timp, cu zeci de minute, poate până la o oră de întârzieri totale. Multiplicate cu numărul de utilizatori, gândiți-vă la timpul pierdut.

10:53 Nu numai scena Schengen îl ține pe Bode în funcție, pentru autosabotaj. Lumina lui Buda este zilele astea și iapă de bătut șaua, cu un număr de posibilități (aluzii - spălări de creier) infinite. Aș vrea să amintesc tuturor celor care citesc că plagiatul este și furt intelectual, fapta este de notorietate publică, nu e nevoie de vreo sesizare.

11:15 Unganare. Spoke about brainwashing, they started a load of laundry in the building, 15 minutes to midnight.

11:35 Just because "he was born in Wa_llington"?

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.