Saturday, January 14, 2023

January 14

12:12 Au trecut săptămâni în care am eliminat microundele din viața mea. Mai întâi telefonul, apoi wi-fi-ul. O altă consecință neprevăzută. Am început să visez din nou (noaptea în somn, nu ziua cu ochii deschiși, ca australienii antici) sau poate doar să-mi amintesc ce visez.

Apropo, astăzi am dormit pentru tot ce am pierdut săptămâna trecută. Cred că un total de vreo zece ore. M-am trezit în fum la amiază cu amintirile unui vis neplăcut și am ieșit afară să caut găuri. Nu am găsit prea multe găuri, doar umflături în zone cu iarbă. Și acelea sunt pline de fum. Am mai călcat pe ele, o parte din fum a dispărut.

Bine înainte de a-mi da seama că respir fum am citit repede știrile. Am citit o știre care mi-a amintit de altceva. Când România a aderat la UE în 2007 toate țările au ratificat pe rând aderarea în parlamente,  un proces care a durat câteva luni.

Schengen după 1999 a devenit partea cea mai semnificativă a tratatului UE. Pe site-ul Consiliului scrie. One of the main achievements of EU. Una din realizările importante. Ale Uniunii Europene. România este membră a Uniunii Europene, remember?

Întrebare: A fost vreo ratificare după votul Consiliului din decembrie? Nu, pentru că nu a fost nevoie. Ratificarea a avut loc în 2007 pentru toate aspectele tratatului UE, inclusiv Protocolul 19. Nu, pentru că acel vot a fost ne-legislativ. A fost doar o constatare (recunoaștere) cinică a actului juridic din 2007 încă nepus în aplicare pentru România și Bulgaria.

Tot pe acel site, puțin mai jos, apare expresia vagă "to fully join". Ce înseamnă asta? Să adere pe deplin. Mai înseamnă că a fost membră până atunci, dar nu pe deplin, ceea ce este o absurditate a la Kafka. Nu poți fi membru al unui tratat sau al oricărui aspect din acel tratat numai parțial.

Motivul pentru care totul seamănă cu birocrația absurdă descrisă de Kafka care a trăit în Imperiul Austro-Ungar este că UE e dominată de țări din fostul imperiu Austro-Ungar, mai înainte Habsburgic (Holy Roman Empire). Prin oamenii din funcții care sunt toți actori unguri. Prin veto-ul țărilor mici egal cu al celor mari și care prin asta pot controla orice decizie. Motivul pentru care Marea Britanie și-a dorit să iasă din UE.

1:35 Pentru ruși Uniunea Sovietciă a fost job-uri și locuințe sigure iar singurul inconvenient a fost izolarea înlocuită de plictisul lungilor ședințe de partid zilnice, ocupându-le tot timpul. De aceea nu-și pot imagina ce a însemnat teroarea războiului rece a cărei amintire este încă vie pentru restul lumii "libere".

Dar mai mult decât atât, cele 4 mari războaie asiatice în care SUA a fost direct implicată și a pierdut mulți oameni. Veteranii (atâția câți au mai rămas) rudele lor și tot publicul cred că au fost toate războaie cu fosta Uniune Sovietică, prin proxy wars (Corea, Vietnam, Irak, Afganistan), pentru a elibera acele țări asiatice de comunism sau dictatori aliați cu rușii etc., pentru care americanii nu-i pot ierta pe ruși, Ucraina fiind o re-încălzire a acelor amintiri pe cale de a fi uitate de noile generații.

Japonezii execută piruete de psihologie inversă din ce în ce mai contorsionate încercând să demonstreze că ei sunt doar niște victime ale "conspirației evreilor" care au fost prea mult timp o necesară iapă de bătut șeaua. Aici intră și "asasinarea" fostului premier Abe.

Capisci? (Încercați să mai scoateți capul din celulare și veți înțelege mai ușor).

6:40 I heard an unusual repeating loud honk outside and thought it was Angela coming from Walmart and WinCo. Went outside, left the door open, only to see a small red SUV parked in our spot and a dark one honking by the mailbox. So i asked the guy with the SUV to leave. He looked familiar, like a celebrity, politician or Hungarian actor.

He started to talk to me like wanting to sell a carpet cleaner (it's  not the carpet that stinks here most, it's the water heater, especially after i had this bad idea yesterday and put some antibacterial stuff in that electric box on top that stinks most and that bred different strains in the contaminated insulation and now it all stink much worse) and had to air for a longtime. Just ordered a more aggressive UV lamp with 185 nm component that also produces lots of ozone, to put in the closet, it comes tomorrow. The existing one doesn't do much especially because the glass got covered with a dark layer of vaporized tungsten.

A number of Japanese people from the building including women started to pour slowly to their cars. For a few seconds like ten or more while talking to the guy, i was distracted, people could have gotten in and/or out behind my back.

Just realized. So Viet. Non Chinese, Noongar, Nguyen.

10:30 Medvedev, seppuku. Ninja nu-și fac seppuku, numai samurai dar samurai au dispărut (nu există plural în limba japoneză) sub guvernarea ninja, care a început în secret în 1603.    

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.