Thursday, January 26, 2023

January 26

1:15 Change of (media?) tactics. Haven't heard in a while about Javelins. Did they run out of them, did the Russians learn how to defend against them? Do Russians have an equivalent? Did people get bored and THEY had to switch on something else?

12:00 Sabia este romană. Sabia lui Attila era încovoiată sau subțire. Crucea de pe globul pământesc este caracterul chinezesc 32, pământ, care apare și pe stema Ungariei. Nu numai chinezii folosesc acest alfabet, ci și coreenii și japonezii, posibil alții. Ungerii de pe stemă, cu aripile disproporționate și lăbile ieșite în afară par să reprezinte tot pinguini. Éva Csepregi.


3:00 Today was quiet during my walk. I would assume because the AI needs time to reboot after my last similarities. Not totally absent but quiet.

There are some daunting pillars in the park, which i consider to be highly racist in their symbolism.

And then, the world's least useful stop sign. Very few vehicles coming from left compared to the through traffic. However they updated the sign with speed bumps. Can anyone explain to me why some would put two speed bumps right after a stop sign? Were those cheaper to build than a stop light that would save so much gas and time to the people that go through? (Starting from zero means 2 to 3 times more gas used than cruising).

However when i got back home the building was smelling like sewer, even from outside. The smell did not come from under the water heater, but from the washer. The water in the draining pipe that acts as a valve has probably been sucked or siphoned during my last wash. Poured some water in the washer, but not sure yet if that did it because of so much smoke coming from outside.

5:41 Europarlamentarul Tomac și-a dat jos costumul, pentru a aminti de celebra poză cu sigla cu măr găunos luată în grabă de pe undeva de pe net și a devenit purtătorul de cuvânt al grupului europarlamentarilor români, adică al nimănui, aruncând toată vina pe Bode. Nu Ministrul de Interne care a dat cu papucul în pupitru în Consiliu este cel care face (participă adică la facerea) agendei JAI ci Ministrul de Externe, prin ambasadorul României la UE.

Asta doar așa ca informație, la valul precedent de aderare la UE din 2003 când au aderat 10 țări nu a fost nici un vot JAI pentru că începând din 1999 aderarea la Schengen este inclusă automat în aderarea la UE.

Totul este o farsă orchestrată de Ungaria prin aserviții ei cei mai apropiați, toate țări din fostul Imperiu Habsburgic (Austria, Olanda) sau surori - Finlanda, cu vasalul ei Suedia care a început odată cu detașarea României și Bulgariei de valul din 2003. Vina este a noastră că nu ne-am prins la aderare în 2007. A trecut atâta timp de atunci fără să se aplice încât acum nu crede nimeni.

Dar noi ce suntem în afară de o colonie ocultă a Ungariei care controlează toată UE.

8:20 Tell me lies... Cătălina...



11:12 Mater studiorum. Nici înainte, nici după, doar în timp ce, imediat ce spun eu ceva, ei caută un prilej pentru a repeta iar și iar "poziția" lor. Nu se pot opune ci pot doar să nu recunoască faptul că România e în Schengen și să o mai și repete la infinit, ceea ce e o mare porcărie. Pe pagina Ministerului de Externe German se recunoaște faptul că România și Bulgaria aplică anumite aspecte din Schengen, dar nu "aquis in full".

Apropo, reuniunile informale nu votează proceduri de nici un fel, nu există agendă deși pe site scrie agendă, documentul se numește Programme, au mai revenit la vechea denumire de JHA.

Nu există în tratatele UE termenul de "aquis in full" decât cu referință la Marea Britanie și Irlanda care însă au dorit această excepție în Tratat, dar în sens invers. Ei puteau să circule, alții nu puteau să vină la ei.

România ar trebui să dea în judecată Comisia pentru ne-aplicarea tratatelor printr-o simplă plângere care poate fi individuală la Avocatul Poporului UE. Ombudsman este echivalentul Avocatului Poporului din România.

Pe 8-9 decembrie au avut agendă și au votat o rezoluție ne-legislativă, care adică nu modifică Tratatul (legea) UE. "Full aquis application", dar ne-legislativ, fără obiect (România nu a fost o excepție la "full aquis") și fără efect juridic. Motivul a fost că nu mai pot vota încă o dată pe rezoluție legislativă ceva ce a fost votat în 2007. În aceeași agendă în aceeași zi au fost și rezoluții legislative, pe paginile următoare ale agendei.

Un exemplu de rezoluție ne-legislativă validă se găsește în agenda 12 iulie 2022, adoptarea de către Croația a euro, cu începere de la 1 ianuarie 2023, care a generat două regulații (pagina 2).

Dacă nu face nimeni nimic în decurs de câteva zile (miniștri, europarlamentari, ambasadoarea), voi încerca să completez o plângere pe pagina Avocatului Poporului (Ombudsman) al UE pentru ne-aplicarea Tratatului Consolidat (ultima versiune) timp de 15 ani.

11:15 Deci trimiterea de Javelin a fost un eșec. Dacă e să extrapolăm aceste cifre din martie (o rată de distrugere a țintei de 93%), Ucraina putea să distrugă 5000 de tancuri rusești .

2:28 Iar. Nu e nevoie de aderarea României la Schengen ci de punerea în practică a aderării petrecute în 2007.

5:08 Tate. It's all in your mind media.

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.