Monday, May 27, 2019

Dragnea, problemele majore și media

A mai căzut unul din pilonii farsei politice din România care a ajuns la asemenea nivel încât nu știi de unde să începi dacă ai vrea într-adevăr să faci ordine, o misiune imposibilă fără implicarea tuturor.

Majoritatea nu se implică și fiindcă nu înțeleg ce se întâmplă. Mai multe repere în această postare.

Dragnea a fost sacrificat deși poate nimeni nu credea să se întâmple așa. După multe amânări, a venit ca un șoc, care încearcă iar să-i facă pe români să uite iar pentru un timp de problemele care îi apasă. Dragnea a încălcat legile de nenumărate ori, dar a fost condamnat pentru o aiureală cu un complet judecătoresc format din figuri și caractonime (nume sugestive, de piesă de teatru proastă) care oricând se poate întoarce, dacă opinia publică o va permite și deja a început să genereze știri și incertitudine.

Aceste probleme, de ordin legislativ și financiar se fac cu încălcări majore ale Constituției, singura lege din România votată direct de majoritatea populației. Problemele sunt vechi, oamenii s-au obișnuit deja cu ele (au fost de exemplu două referenda pe legea de mai jos, media le ocolește constant).

1. Legea referendumului 341/2013. Ea stabilește majoritatea pentru aprobarea referendumului la 12,5%, cu o prezență de 30% (multiple încălcări ale Constituției care prevede lege doar pentru organizarea referendumului).

2. Crearea DNA (și DIICOT) prin OUG (2002, Adrian Năstase). DNA instrumentează cazurile direct la ICCJ, care este o curte de apel. (multiple încălcări ale Constituției, din care afectarea instituțiilor fundamentale ale statului prin OUG). România are instanțe judecătorești și procuraturi.

3. Neconcordanța totală dintre buget și ce se vede în realitate. Ministere ca Ministerul Agriculturii, Transporturilor, Dezvoltării, Sănătății au prevăzute sume care ar însemna activități febrile de construcții autostrăzi, spitale, producție alimente autohtone, o finanțare ca în vest relativ la numărul de populație. Nimic din toate acestea nu se vede, sume enorme de ordinul peste 10 miliarde de euro pe an dispar nu se știe unde. Dacă există. (Două posibilități, în buget se rulează doar banii de salarii bugetari și restul e fictiv, strângerea de taxe și cheltuielile, sau majoritatea banilor peste salarii dispar prin firme de casă. Sau poate o combinație între acestea două)

În media. Minciuni perene, aiureli, aluzii, evitarea constantă a tuturor problemelor majore ca cele de mai sus. Cu un ton serios majoritatea a ce se scrie/spune în media conține prostii iremediabile încă de la titlu. Românii sunt educați și antrenați continuu într-un cerc vicios al iluziilor. Pe lângă dezinformare, media distruge tot ce se învață în școală. Nimic din ce e nevoie și bun simț, tot din ce nu trebuie. Fiecare se teme de o reinstaurare a legilor fiindcă media, politicienii au încurajat încălcarea la toate nivelele și fiecare a călcat strâmb.

A și început o vânzoleală aiurea, de genul cine îi va urma lui Dragnea, ce se va întâmpla cu un partid cu un nume de caractonimă obscenă (sugestiv, aluziv sexual), se cere demisia Guvernului care guvern este o iluzie care poate fi urmată de alta. (O iluzie care plătește totuși salariile a milioane de bugetari.) Când ceri demisia guvernului trebuie să știi pentru ce și să ai și o soluție.

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.