Saturday, April 27, 2013

Mituri despre România şi Ceauşescu

Nemţii din Ardeal nu au fost vânduţi ca sclavi, dar răscumpăraţi din sclavie. Germania a fost cel mai important partener de comerţ exterior al României lui Ceauşescu. Pe ceilalţi, românii, încă nu i-a răscumpărat nimeni dar vreo 3 milioane au plecat la muncă pe bani şi trimit acasă anual aproape cât era deficitul foamei lui Ceauşescu, spre 10 miliarde, cel mai mult din UE şi printre primii 10 din lume. http://futurechallenges.org/local/romania-largest-eu-remittance-receiver LOL dacă în România nu ar fi nici un fel de "activitate economică", aproape tot ar avea românii cu ce să trăiască, numai din aceşti bani şi agricultura de subzistenţă.

Raţiile alimentare şi blocajul informaţional, care au produs mulţi din cei care comentează pe la ziare acum, au avut ca scop menţinerea românilor într-o formă suplă, minimalistă, pentru rolul pe care l-au avut de jucat în istorie. Sub pretextul plăţilor externe.

Ceauşescu a venit la putere pentru originea lui, de ex. Lenin a fost pe un sfert tătar (Ulyanov - Ulus of Jochi), iar după faţă, probabil şi Ceauşescu iar numele a fost turcesc, ceauş în limba turcă se scrie çavuş , se pronunţă la fel ca în româneşte şi înseamnă sergent. Au pus umărul la "alegerea lui" cei doi parţial români, Maurer şi Bodnăraş.

Numele firmei CRESCENT descoperită după revoluţie nu este numai anagrama SECRET NC ci şi cuvântul englez crescent, care înseamnă lună nouă.

Valoarea investită în flotă pe munca românilor sclavi a fost valuta cu care s-a încropit politica actuală şi nu pentru folosul primului marinar, politică ce a fost pregătită de atunci, dacă e să amintim numai celebrul şi edificatorul vers - mesaj pentru viitor, "mândră corabia, meşter cârmaciul".

Ceauşescu probabil nu a murit atunci la Târgovişte, Targus Vista al lui Dracula, duşmanul real al turcilor, legendă creată de nemţi, ucis în ziua de Crăciun, ci mult mai târziu, poate atunci când a fost "reînhumat". Numele cimitirului Ghencea vine tot din limba turcă, Genca, se pronunţă aproape la fel ca Ghencea în română şi este un nume. Proabil a rămas unde a plecat după ce au început revoltele. Proabil că şi alte persoane publice din România şi-au înscenat moartea, care a fost doar a uneia din identităţi.

Sunt foarte puţine mărturii, fotografii şi materiale filmate cu Ceauşeştii. Nimeni nu ştie exact cum arătau de ex.Nicu şi Zoia. Se zvonea că însuşi Ceauşescu a fost înlocuit de una sau mai multe persoane, cu diverse ocazii.

Înrobirea românilor sub comunism nu a servit ruşilor. Ei înşişi au fost prizonieri ideologici în propria ţară.

Jaful din România nu este făcut de duşmani, ei doar îl supervizează. La fel ca şi în vremea comuniştilor, când au fost puşi conducători din cele mai josnice vieţuitoare aciuate în ţara aceea, acum sunt împinşi în sus români sau ţigani, care se jefuiesc singuri, fără nici un discernământ şi fără nici o speranţă că aceasta va lua sfârşit prin căpătuirea lor. Anumiţi oameni nu se satură niciodată.

Sintagma "cortina de fier" nu este o metaforă goală. Pentru cei mai mulţi români a fost o izolare culturală totală de restul lumii, fără asemănare în toată istoria cunoscută. Pentru alţii, a fost chiar o cortină care se mai şi ridica din când în când. Celebrităţi din România (unele oficial emigrate) şi din alte ţări au făcut naveta şi chiar au trăit incognito în România cu diverse identităţi, unii chiar învăţând româneşte cel puţin pentru a rosti diverse fraze (persoanele cu bani mulţi, statele şi entităţile corporatiste au posibilităţi de învăţare rapidă a unei limbi care nouă ne scapă, în general prin metode fonetice), interpretând diverse roluri, în general de fete mari ofensate.

Postul de radio Europa Liberă şi altele dar nu la fel de interesante nu s-a ascultat fără voia sistemului. Toate aparatele de radio fabricate în România aveau unde scurte deşi în România nu exista nici un post pe unde scurte.

Sper să mai scriu şi altele.

6 comments:

George Ion said...

Îmi amintesc când am cumpărat primul televizor, eram la Bacău (nu se găseau, nici frigidere) alb-negru, un Olt cu cutie de lemn, nu din ăla cu jocuri, cum aveau socrii, după ce am pus o antenă pe bloc, prima imagine care am văzut-o, printr-un fenomen ciudat de propagare a undelor la distanţă, în ceaţă, dar suficient de clar, a fost mira unui program din Suedia, cu cuvintele TVR SVERIGE, care a dispărut după aceea şi nu am mai văzut-o niciodată. În schimb...

George Ion said...

Unde vezi în România o persoană cu bun simţ, discretă, care are o gospodărie impecabilă, lucrează fără să se plângă, îşi ţine copii la şcoală - aşa cum este ea, nu caută funcţii mari, nu iese cu nimic în evidenţă, nu are impact în viaţa altora, şi pare că nici nu există, acela/aceea este un român/româncâ.

George Ion said...

Eu la şcoala generală am avut un coleg care semăna foarte bine cu... (nu pot să spun mai mult că s-a băgat pe masă calomnia în codul penal şi extrădarea din tratate).

George Ion said...

Eu la Câmpulung la şcoala generală am avut un coleg care semăna foarte bine cu... (nu pot să spun mai mult că s-a băgat iar calomnia în codul penal şi s-a scos la news extrădarea din tratate). Da bine dar asta nu e calomnie să spui că Băsescu semăna cu cineva nu? În fond tipul respectiv era foarte simpatic şi glumeţ.

George Ion said...

Naşpa e riscant să spui asemnea chestii dacă din greşeală nimereşi una şi pică fisa cuiva, şi vine altul şi mai naşpa, devii responsabil... Poate asta şi vor...

George Ion said...

De tipul ăla care seamănă cu Ludovic Orban am zis? A venit în 97 cu loteria şi am rămas blocat cât de multă engleză ştia... Aproape cât mine...

De fapt el sau un email de la el m-au îndemnat să încep blog. Ia să caut eu un video cu L.O. să aud vocea...

Nu ştiu, cu mine a vb totdeauna cu accent molodovenesc perfect, în video-uri toată lumea are capul mai umflat, eu îl ştiam mai slăbuţ, şi câtedoată pe neaşteptate cu gesturi repezite şi implulsuri nervoase.

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.