Tuesday, January 5, 2021

Și la fălci umflat și buget

După marea bătălie de la Sekigahara, cea mai mare bătălie din istoria Japoniei feudale, armata de mercenari ninja, care i-au dus de nas pe daimyo ca să lupte unii împotriva altuia, practic jumătate din Japonie (est) să lupte împotriva celeilalte (vest), au pus un shogun deghizat de-al lor (unii spun că de-a lungul vieții, Ieyasu Tokugawa a fost "jucat" de 3 ninja diferiți), ninja au format prima poliție secretă din lume, în care au decis totuși că nu vor mai trimite niciodată unii de-ai lor în misiuni în care pot să-și riște viața. A urmat o perioadă de pace de aprox 270 de ani, sub dinastia de shoguni fake Tokugawa. Nu e greu de ghicit cine au fost ceilalți. Împăratul, tot fake, a avut și el un rol decorativ.

De fapt și mult mai înainte sau dintotdeauna, ninja "se laudă" cu non-violența lor. Arma lor principală este iluzia, sanscrit maia, mama lui Buda. Dacă i-au pus, prin metode de influențare, pe alții sau mai bine zis, i-au lăsat și încurajat pe nebuni să-și facă de cap, sau felul, cum se mai zice, vina asta e greu de judecat. Fiindcă nu putem ști dacă nu cumva tot ei i-au înnebunit mai întâi.

Un lucru trebuie să înțelegem din această lecție a istoriei. Totul se petrece în mintea noastră. Noi hotărâm dacă e să intervenim fizic, violent sau pur și simplu abuziv, ca să ne facem "un rost", altfel decât o activitate obișnuită în viața noastră. De fapt, nu cred că mai hotărâm, fiindcă vrând nevrând, după 2 războaie și dictaturi ne-am conformat și noi acestui tip de pacifism, mai ales după cel de-al doilea război mondial, care a urmat exact același curs și a avut același tip de influencers ca și bătălia de la Sekigahara.

După ce însă balanța puterii în lume a fost răsturnată prin demonstrația Tunguska și toți liderii paralizați și înlocuiți de oamenii lor. A fost un plan cu termen foarte lung, timp în care într-o țară din mijlocul Europei au fost crescuți acest tip de surogate, prin import genetic din alte țări ca Germania, România, Cehia, etc..

Acești maeștri ai decepției țepei, alimentați din budism și filosofia indiană a iluziei numită maia, grefată pe animismul primordial chinez, au învățat să rafineze și să aplice mereu, pașnic, ideile generalului Sun Tzu în spațiul nostru mental.

Nu pot să precizez când a început această grefă mentală în România. Mințile (oare și asta este o făcătură, verbul a minți, minte p III singular, care coincide cu substantivele minte, minți la plural) supuse și manipulate după aceste tehnici antice, nemiloase și fără greș. Dar suspectez versul care a dat titlul acestei postări ca făcând parte din aceasta strategie a manipulării simbolurilor. Un cuvânt care nu mai este folosit demult în limba română în acest sens, adică umflat, într-un vers care folosit de marele poet i-a desființat pe jumătate sensul de azi. Cu alte cuvinte, un alt blocaj mental care-i împiedică să vadă că bugetul este într-adevăr umflat, cu o rată de umflare 2.

Oricât de mult am încercat să deschid ochii românilor asupra a ceea ce se petrece cu bugetul, văd, din noile Lor manevre, pe care le știu că urmăresc întotdeauna punctul slab al zilei, că românii sunt sensibili doar la chestii emoționale, chiar când e vorba de soarta lor la nivel de stat.

A venit Iohannis și a dat undă verde la DNA, ca să-l pedepsească pe un fost ministru, de-al lor? Prima chestie, încălcarea separației puterilor în stat. Președintele are alte sarcini decât procurorul. Să-l pedepsească pentru ce pe un fost ministru al mediului? Pe o chestie derizorie (bine nici un furt nu-i derizoriu, deși cu cât e mai mărunt și naiv, cu atât mai pedepsit, nu ați observat și dvs?).

Cu ceva simbolism inclus pe care nu-l pot vedea acum. Tabla. (Poate fi "le tableau noir, ou vert", etc.).

Adevăratul furt din care cauză România a ajuns la statutul de țară subdezvoltată, după ce unii au avut nebunia de a se aventura într-o industrializare și în general dezvoltare deșănțată, fără bază în mentalitatea populației, fără legătură directă cu vestul dezvoltat de unde au fost făcute importurile de tehnologie pe vremea lui Ceaușescu, este furtul masiv de la buget. "Costel Alexe" a furat sau mă rog a luat mită de milioane, pe când de la un singur minister dispar pe tăcute miliarde în fiecare an. Miniștrii, guvernele, clovnii au doar rolul de a face gălăgie pe chestii derizorii și mai ales de a conduce de sus sau a da tonul la marea tentație a corupției, care completează restul imaginii. Mai mult de atât nu știu ce să mai spun. Doar că nu veți citi asta în știrile Lor, niciodată.

Ce vreți să spuneți, ninja la noi?

(Adică dacă americanii au ninja lor, englezii au ninja lor, francezii au ninja lor, de ce să nu-i avem și noi pe ai noștri? în Japoneză, engleză, alte limbi se pronunță "ningea", mulțumim foarte mult Irina Nistor iar cuvintele japoneze nu au plural).

(Revăzând acest video mă șochează iar și iar aceeași fază. Lumea aplaudă neștiind ce. Mai ales ultimele fraze rostite în japoneză. Dorul foamea noastră de entertainment din 91 care nu s-a mai săturat până azi).

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.