Thursday, May 2, 2024

May 2nd

12:28 AM Poate nu am repetat destul.

Stellarium este o aplicație imensă, judecând după timpul de încărcare pe al meu supercomputer cu 8 miezuri. Ultima dată când m-am uitat avea o bază de date de 600k de stele, planete cunoscute, care se mișcă toate pe orbitele lor, în timp real sau alt timp din trecut sau viitor, au culori, strălucire, au până și exoplanete, mai recent.

Nu e foarte ușor de folosit, dar cred că un gamer mai experimentat s-ar descurca.

Descărcați-l și/sau apelați la un prieten gamer și folosiți-l în ora dvs. de horoscop. Care este oricum greșit și să vă spun de ce.

Pentru amuzament și relaxare, cei de la Stellarium au adăugat și constelațiile, care sunt niște grupări 2D de stele care în realitate sunt la diferite distanțe de Pământ, în 3D.

Să vă dau un exemplu. Steaua roșie gigant Betelgeuse din constelația Orion este la 600 de ani lumină, pe când Bellatrix, o stea albastră, pe care eu o bănuiesc că are o planetă sau o structură locuită de alieni foarte avansați, este la doar... 250 ani lumină.

Fiind la distanțe enorme, ele nu prea se mișcă perceptibil una față de alta sau față de Pământ și au rămas în aceeași configurație ca și în antichitate, când au fost botezate. Însă pozițiile lor s-au modificat cu aproape o lună.

După ce îl învățați puțin și încercați să vă uitați la constelații prin Stellarium, vei vedea că ele sunt decalate, pentru următorul motiv. Puteți de asemeni să vedeți adevărata dvs. zodie în tabelul care urmează în același link. Eu de exemplu deși sunt născut puțin după 21 iunie, nu sunt rac ci geamăn.

Veți vedea, de asemeni, că sunt mai multe constelații decât zodii.
Însă m-am prins chiar acum la o chestie, absolut întâmplător, fiindcă voiam să văd la ce dată (reală) intră Soarele în Gemeni. Melodia lui Elvis, (care era un extraterestru), când are picioarele depărtate (ca un compas) sau Orion însuși și face cu umărul, arătând poate spre Bellatrix. Mai jos apare Ogarul care urmărește Iepurele. Deși știam de mult de chestia cu Orion și Bellatrix din melodie și umărul, nu știam faza cu Ogarul și Iepurele, din titlul melodiei.În versiunea asta are formă de Orion și mai accentuată. Oare fac alienii din Bellatrix prin el mișto de noi că încă mai credem în zodii sau că ne conduc dominicanii?Da știu melodia este mult mai veche, însă versurile au fost adaptate (plus dansul lui Elvis) pentru acest scop. De fapt este o simplă linie melodică clasică de blues cu trei acorduri.

10:20 UE, c'est moi!

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.