Tuesday, December 12, 2017

Faptele Regilor





Ciudățenii:

"La vârsta de 3-4 ani conducea pe aleile Palatului Cotroceni o maşinuţă electrică, iar bunica sa, Regina Maria, notează în jurnal că Mihai făcea un zgomot asurzitor". Am găsit pe alte site-uri, e vorba de mașina care făcea zgomot asurzitor, nu de el. Mașinile electrice nu fac zgomot decât dacă sunt defecte. "Regina Maria, care scrie că mașina făcea un „zgomot asurzitor” Ok poate ea vorbea despre claxonul acelei mașinuțe.
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/detaliile-mai-puc-in-cunoscute-ale-viac-ii-regelui-mihai.html

"Prima guvernantă a Principesei Ana s-a numit Madame Boutellier, o învăţătoare din Italia, oraşul Viareggio, unde principesa a locuit cu părinții ei în perioada crizei financiare"

"La vârsta de doisprezece ani, Principesa Ana a urmat la Paris, cu mare plăcere, cursuri de scrimă.

De la 16 la 18 ani (1939-1941), Regina Ana a urmat o şcoală de Arte Frumoase la New York şi, în paralel, a lucrat la magazinul universal Macy’s, pentru a-şi câştiga existența."

Prima guvernantă, au mai fost deci altele. Cursuri de scmrimă la Paris și lucrat la Macy, unde astăzi de exemplu dacă nu ești manager lucrezi cu salariul minim. Poate a fost manageră dar nu cred fiindcă dacă mergea la școală nu putea lucra decât part time și oricum era mult prea tânără să fi fost manager. Ce logică are să-ți câștigi existența dacă ai avut mai multe guvernante și ai luat cursuri de scrimă la Paris?

"Regina a urmat la New York în anii 1941 și 1942 cursurile Parson Schol of Art, unde a studiat ştiinţa promovării comerciale." School în engleză se scrie cu doi de o. Ce chestie, să înveți o știință la o școală de arte.

"La 19 ani [1923 + 19 = 1942-1943], Principesa Ana a cerut permisiunea mamei sale să se înroleze în războiul antinazist. Mama și-a dat acordul. Tatăl Anei, Principele René, și frații ei, Principii Jacques, Michel și André, erau deja înrolați și luptau în diverse unități militare franceze. Ana a mers pe frontul african, apoi european şi în fine german, în cadrul Armatei Franceze.

În 1943, Principesa Ana s-a înrolat în Forţele Franceze Libere, a traversat Atlanticul în luna septembrie şi a făcut studii de infirmieră la Casablanca, apoi la Rabat, în Maroc."

Războiul în Africa a durat până în mai 1943. "Frontul european" a început cu debarcarea americanilor în Franța în iunie 1944. Prințesa Ana de Bourbon Parma a ajuns în Maroc în septembrie 1943. Deci nu putea să fi mers "pe frontul african". Cel mult a stat acolo la școala de infirmiere până cel mai devreme iunie 1944.

"The North African Campaign of the Second World War took place in North Africa from 10 June 1940 to 13 May 1943." https://en.wikipedia.org/wiki/North_African_Campaign

Și totuși la fapta 13 a Regelui Mihai este scris. "Regele Mihai, în sala de cinema a Palatului Regal, a văzut într-un reportaj de război din Maroc (1943), câteva secunde cu chipul Principesei Ana de Bourbon Parma, care lucra ca infirmieră pe front."

"Reginei Ana i-au plăcut întotdeauna Jeep-urile, pe care le-a cunoscut îndeaproape ca ofiţer de legătură al Armatei Franceze Libere". Dar școala de ofițeri când a făcut-o, tot în Maroc?

"Singura perioadă, în cei 68 de ani de căsătorie, în care Regina Ana a stat despărțită de mai multe ori câteva săptămâni de Regele Mihai, soţul Reginei Ana, a fost în cei nouă ani în care Regele a lucrat ca broker autorizat la Bursa din New York."

Păcat că nu se scrie în ce perioadă a fost broker, căci s-ar putea căuta. De asemenea 9 ani este o pauză foarte mare pentru o familie cu 5 copii.

"Regele şi Regina şi-au reînnoit jurămintele conjugale la Monaco, în anul 1966, în cadrul unei ceremonii religioase catolice. Acela a fost momentul în care Regina Ana a fost reprimită în sânul Bisericii Catolice, căreia i-a aparținut întreaga viaţă." Un punct comun cu tatăl său Carol II ale cărui soții Zizi Lambrino și Elena Lupescu au fost catolice. Cum să fii reprimit acolo unde ai aparținut?

"La 22 de ani, în vara anului 1945, Regina Ana s-a întors la viaţa civilă, decorată cu Crucea de Război a Republicii Franceze şi avansată la gradul de locotenent în Armata Franței."

Și totuși este scris la fapta 17 a Regine Maria (implicit) că ea a fost ofițer de legătură a armatei Franceze Libere și asta înainte de a fi fost avansată la gradul de locotenent, după terminarea războiului când Armata Franceză a revenit la titlul de Armată Franceză?

La fapta 24 a Reginei Maria este scris. "niciuna dintre rudele sale catolice nu a luat parte la căsătorie." Așa că nici una din ele, reală sau nu, nu poate fi văzută în poze.

Fapta 32 "La 28 februarie 1953 s-a născut a treia fiică a Reginei Ana, Irina. Aceasta nu face parte din linia de succesiune la Coroana României."

Eu am impresia că Irina este singura fiică biologică a fostului Rege, fiindcă seamănă. Și fiindcă a fost arestată în Oregon. http://www.oregonlive.com/pacific-northwest-news/index.ssf/2013/08/romanian_princess_oregon_husba.html

"Prietenii cei mai apropiaţi ai Reginei au fost câinii de companie crescuţi de-a lungul vremii. Ultima pereche de căţei, care a locuit în casa din Elveţia, au fost Bianco şi Bambi, din rasa Chihuahua." Nici un prieten uman?

Regele Mihai, Fapta 85. "Căsătorindu-se cu o persoană de rit catolic, Regele Mihai nu ar fi putut accede la Coroana Britanică, deşi ascendenţii şi descendenţii săi s-ar afla şi în linia de succesiune britanică."

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.