Saturday, April 13, 2024

April 13

11:50 Sistemul politic cu partid unic în România nu este invenția comuniștilor sau măcar a rușilor. A fost o tendință generală în Europa, ca urmare a evenimentul Tunguska.

Fascism în țări ca Germania și Italia, el a ocolit însă Franța și Marea Britanie. Este foarte posibil ca cel puțin în Franța asta să fie legat de existența turnul Eiffel, care a precedat Tunguska.

Strict cronologic sistemul totalitar sub bolșevic le-a precedat însă pe toate. Pentru că evenimentul Tunguska a avut loc în Siberia.

În România, Carol al II-lea a dizolvat Parlamentul în 1937 dar a abdicat forțat de Antonescu în septembrie 1940 după ce el însuși l-a numit Prim Ministru.

Odată cu abolirea sistemului democratic, Carol a persecutat evreii. Probabil pentru că ei erau singurii care au înțeles ce se întâmplă și de ce toată lumea o luase razna. Este ciudat faptul că una din cele mai mari persecuții a fost... scutirea de a merge la război. În 21 spre 22 iunie 1941 Antonescu i-a condus pe români în cel mai mare dezastru militar din istoria lor.

Fără armament, la Stalingrad România a pierdut degeaba 158,854 oameni (morți, răniți și capturați).

12:55 Triumph of the Will.

IMDb, the source of my searching list has changed the database interrogation interface. It was difficult to me to do more inquires, maybe because i was used to the old interface.

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.