Monday, January 16, 2012

Reflexologie

O altă chestie care am vrut s-o scriu cu ani în urmă. Asta sunt, un retard. Dar dacă n-o fac eu acum, atunci n-o s-o facă nimeni. În public.

"Reflexology, or zone therapy, is an alternative medicine involving the physical act of applying pressure to the feet, hands, or ears with specific thumb, finger, and hand techniques without the use of oil or lotion. It is based on what reflexologists claim to be a system of zones and reflex areas that they say reflect an image of the body on the feet and hands, with the premise that such work effects a physical change to the body.[1] A 2009 systematic review of randomised controlled trials concludes that "The best evidence available to date does not demonstrate convincingly that reflexology is an effective treatment for any medical condition."[2]"

http://en.wikipedia.org/wiki/Reflexology

Un articol din Wikipedia care trebuie mutat la http://en.wikipedia.org/wiki/Common_misconceptions. De ce? Nu există ABSOLUT nici o bază în logică sau practică pentru aşa ceva.

Poate chestia cu urechile, care este împărțită şi ea pe zone dar a fost şi este practicată de chinezi. Dar nu se numeşte deloc reflexologie.

Dar şi aceea s-ar putea să fie bunk.

Dovada?

În fiecare zi călcăm de câteva mii de ori pe TOATE zonele acelea. Deci se activează. A, poate de aceea cei ce merg mai mult pe jos sunt mai sănătoşi.

Aiurea. Mersul pe jos e cea mai veche şi mai naturală şi mai sănătoasă activitate umană.

Dar treaba e mult, mult mai tristă. EXISTĂ o ştiinţă care se cheamă reflexologie, dar e ceva mai ocultă. Începutul ei îl ştie toată lumea, se numeşte Pavlov.

Sfârşitul continuă cu laboratoare gen cum a avut dr Hauser care a fost dat afară de la Harvard anul trecut pentru neetică cu primatele pe când studia el body language-ul macaque sau cum se scrie.

Şi e cam aşa. Se folosesc tot felul de sunete aleatoare şi se înregistrează într-o bază de date extraordinar de uriaşă semnele vitale ale primatelor ascultătoare şi supercalculatorul după aia trage concluzia.

Cum putem aduce pe cineva într-o anumită stare doar cu mici sunete de care nici nu e conştient. Creştere, scădere tensiune, puls, respiraţie, oxigen în sânge, bioxid de carbon în sânge, calciu, sodiu, potasiu şi în general toţi cei peste 2000 neurotransmiţători cunoscuţi după ultima socoteală.

Dacă se poate ajunge la incontinenţă, excitaţie sexuală, transă, fibrilaţie, inconştienţă, stop cardiac, etc. folosind reflexologia? Da normal că se poate, ştiu eu pe cineva. Întrebări?

Scuze că am scris unele chestii cu litere mari. Dar chestia MĂ ENERVEAZĂ.

Deci toată moda cu reflexologia tălpii nu e decât alt cover-up fiindcă treaba e tare strategică mai ales în lumea noastă plină de gadgeturi.

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.