Wednesday, March 7, 2012

Să trăiţi bine!

Suta de miliarde luată de la FMI după 89 a servit la acoperirea gurii flămânzilor cu voce din România. Încă o sută au fost trimişi de cei cu mai puţină voce şi cu chef de muncă, cei care nu au vrut să-şi piarda antrenamentul de oameni moştenit de la părinţi, făcând toate corvoadele Europei şi nu numai.

E greu de înţeles ce se întâmplă acum în România fiindcă nivelul de informatizare şi tehnologizare a manipulării informaţiilor şi evenimentelor este prea mare pentru omul mediu care nu e asociat cu specialişti.

Dacă românii ar renunţa la ideea iluzorie de a trăi mai bine din bani împrumutaţi şi produse de KK mai ales alimentare din comerţ şi ar încerca să înţeleagă ce se întâmplă cu ei pornind de la trecut cred că ar avea o şansă în viitor.

Aş fi tentat să spun că totul a început după război cu informatizarea tuturor datelor pornind de la datele individuale, căci IT-ul nu începe cu messenger, internet, facebook sau google, sau cu introducerea clonelor de DEC PDP-11 sau IBM 360 (iar coincidenţă de număr) (Felix) ci mult înainte când nici nu ştiam noi ce-i aia. Probabil totul a fost scanat şi trimis undeva. Dar după aceea am descoperit episoadele cu Queen Marie şi Carmen Sylva.

Informatica de consum, cea la vedere probabil este cu decenii în urma celei militare.

Deci au fost băgate toate datele undeva şi croit viitorul României motivat de ce credau unii că datorăm lumii după rahatul în care am fost implicaţi în războaie.

S-a inginerizat limba română, toponimele şi chiar numele de familie şi de botez. Când în România era promovată încet încet folosirea cuvintelor dragă, fac, bucur, etc. (aici e o listă lungă şi necesită intervenţia profesioniştilor, academia, careva, alo?) , în occident a fost introdus numele Dracula care era vărful unei întregi culturi bazată pe filme de groază, muzică apocaliptică şi mai puţin science fiction de care noi încă avem o idee vagă.

Când s-a ridicat cortina şi s-au amestecat toate aceste ingrediente s-au tulburat conştiinţele şi s-a alimentat confuzia generală necesară pentru acea perioadă.

Cea mai bună dovadă la ce am spus mai sus este antena parabolică verde de deasupra ambasadei sovietice dinainte de 89. Sunt sigur că multe persoane din România au multe dovezi dar fiecăruia i s-a închis gura după cât de mare i-a fost vocea şi dorinţa.

O altă dovadă la îndemână este apariţia sărbătorii cu numele de Dragobete, de care nimeni în România nu a auzit în urmă cu 10 ani. Un mic necesar update.

http://www.siliconvalleywatcher.com/mt/archives/engelbart_patent.gif


http://www.siliconvalleywatcher.com/mt/archives/Early-Computer.jpg


http://www.liis.ro/hosted/absolventi/images/absolventi/1976/calculator.jpg




No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.