Sunday, July 15, 2012

Web Log vs Blog

Cred că m-am prins de ce aşa de puţină lume din România îmi citeşte blogul. În România e mare confuzie. Hai s-o micşorăm împreună. De exemplu cuvântul blog. Ce înseamnă el? E prescurtarea de la web log după cum cuvântul cam e prescurtarea de la web cam(era) (cameră de net) fiindcă în engleză nu-i aşa totul e pe dos. Nu ştiu românii au prins cam greşit cuvântul web şi l-au transformat în ceva care imediat te duce în alte locuri şi la alte privelişti. Nu dragilor web înseamnă de obicei pânză de păianjen şi a intrat în una din cele mai faimoase combinaţii de cuvinte care este world wide web, www, (câteodată simplu web, în ţări unde se voberşte engleza, care sunt mari amatori de prescurtări, spre deosebire de români care sunt mari amatori de redundanţă în comunicare, fiecare cu avantajele şi dezavantajele specifice), net-ul de la noi, pânza de păianjen a întregii lumi, reţeaua universală, internetul, www, adică ce se pune în faţă la orice adresă de internet (la mişto bineînţeles fiindcă nu are nici un rol funcţional :), poate doar să deosebească internetul nostru normal de alte interneturi, dar sunt şi excepţii unde nu se pune www, ca de exemplu chiar blogul acesta :D). Web nu e un cuvânt murdar. Iar log înseamnă jurnal. Web log, (web_log) blog înseamnă acelaşi lucru, adică jurnal pe net. Citiţi-mi blogul în linişte şi daţi-l mai departe fără frică.

3 comments:

George Ion said...

A ok m-am prins, românii au luat pasiunea prescurtărilor de la vorbitori de engleză şi o aplică la topica frazei româneşti. Web cam - web.

George Ion said...

Şi încă ce nu înţeleg românii este că sunt unii care au trăit mult în România şi le cunosc toate dedesubturile culturale, chiar le favorizează pe unele cele mai naşpa prin complici în funcţii plătiţi cât pot şi ei şi le popularizează exploatându-le liniştit în lume de mulţi ani, m-am gândit că e mai bine să le spună cineva în faţă.

George Ion said...

Writing a blog can also be therapeutic and help organize and maintain your memories. After all it's a log, right?

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.