Wednesday, November 10, 2021

November 10

2:51 În legătură cu ce am scris ieri despre "furtul cu bugetul". Din reacțiile care le-am văzut în media, am impresia că românii pur și simplu nu înțeleg sau ignoră că ce primesc ei "bani în mână" este aproximativ egal cu  jumătate din ce plătește patronul (sau statul în cazul bugetarilor), restul (virat de angajator prin bancă) se duce la CAS ca și contribuție pentru pensie și la Bugetul de Stat ca impozit pe salariu. O simplă analiză contabilă a bugetului arată însă că cea mai mare parte din aceste sume imense dispar.

Sume ce ar ajunge din plin la toate proiectele de infrastructură, dublarea alocațiilor, indexarea pensiilor cu inflația, etc..

Bugetul (sau mai bine zis încheierea lui la sfârșitul anului) fiind falsificat sau mai bine zis, "uitat în vâltoarea evenimentelor" (veșnica criză guvernamentală, politică), diferențele pleacă pur și simplu din România.

6:46 Într-o lume relativă...

6:47 Final de operetă
7:10 Dispatched by AI, like anything else. I only went one exit on I5 and met with this.

7:16 Got a bad batch of ground beef in the same time with oven's thermostat malfunctioning (different temperature on same setting). I made meatloaf, i ate a couple of times, got sick every time. Good thing in had Zyrtec, in the meantime i figured why i got it for. It works for both T Gondii and clostridium.

7:34 Doar dacă ne uităm la tabelul din Legea Plafoanelor pe 2020. 109 miliarde lei cheltuite pe salariile bugetarilor. Jumătate din banii aceștia sunt colectați înapoi la buget, ca într-un cerc nevicios. Deci ca să faci cam jumătate din buget (400/2 miliarde), îți trebuie de 4 ori mai mulți salariați pe care să-i mulgi ca să storci 200 miliarde. Am calculat odată, bugetarii (profesori, medici, polițiști, militari) sunt în număr de un milion și ceva. Restul până la 400 miliarde (cheltuieli = venituri sau cât se strânge) pe anul acesta se strâng de la firme. Impozit pe profit. Aproximativ. A și am uitat TVA-ul, suportat tot de oameni. Deci cam iese la socoteală, în mare adică.

Cum sunt acești bani cheltuiți? Asta e altă poveste, altă față a bugetului. 100 miliarde, iar, cheltuieli cu salariile bugetarilor. Restul? 32 de miliarde maximum (contabilitate variabilă, invenție românească) se duc doar la Transporturi. Dar nu știe nimeni exact cât și pentru ce iar noi acum spre sfârșitul anului când ar trebui să vedem o dare de seamă pe ce se întâmplă cu banii noștri lipsă din fluturași avem grija lui Cîțu și a lui Orban și a lui Iohannis și a lui Ciolacu. Și a Ralucăi.

8:42 A mai trecut o lună, încă un incendiu. Ce spuneam despre rotirea trucurilor la anumite intervale?

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.