Tuesday, April 5, 2022

April 5

Până și pe vremea lui Ceaușescu primul ministru era diferit de președintele partidului. A ajuns un înotător cu paralizie cerebrală din Ungaria să conducă și guvernul și PNL. Da bine știu nu conduce el nimic el numai dă din buze cu ce îi șoptește Iohannis, scriitorul. Bineînțeles după ce i-au făcut loc Orban și Cîțu. Spre ce victorii mărețe ne va conduce conducătorul unic? Asta e și nu e din vina mea că s-a întâmplat așa.

Atrocitatea comisă asupra lui Horia și Cloșca în 1784 a avut un efect profund asupra conștientului și subconștientului românilor de atunci înainte. După ce au adus câte 3 tineri și 3 bătrâni din 400 de sate ca să vadă execuția și să spună acasă, nu am mai fost probleme majore pentru stăpânire, până în zilele noastre.

Nu știu ce e mai rău. Să fii zdrobit cu o roată, versiunea de jos în sus, adică de la picioare, poate sub anestezie cu opiu, (ca să rămână conștienți spre groaza audienței), să agonizezi ore în șir cu picioarele zdrobite de vreun obuz pe câmpul de luptă (o imagine de război) sau să mori după ore de resuscitări urmate de stopuri cardiace succesive în urma unui atac de inimă masiv cum am văzut odată așteptând la urgențe să fiu internat o noapte întreagă sau prins în fiarele unei mașini cum era să mi se întâmple de atâtea ori.
Budismul se declară o religie compasională. Poate li s-a făcut un bine românilor, care după, "s-au dat la roată". Dacă a mai rămas ceva din mândria, personalitatea poporului care se aduna să asculte povești în jurul lui Cloșca, sau să danseze o horă după fluierul lui Horea? Să fie asta cauza pentru care până în ziua de azi, "mămăliga nu explodează", iar "românul pune botul la orice"? Oare nu era sepukku la samurai (care aducea iertarea rudelor apropiate) menit să bage groaza în alți amatori de trădare?

În orice caz, un lucru e sigur. Schimbarea scenariului angrosiștilor de știri spre "crime de război în Ucraina" este un răspuns acoperitor la ce am scris despre torturarea inimaginabilă în public a celor doi, care nu a fost urmată niciodată de scuze.

1:32 Nu știu dacă cineva mai are clar în minte momentele tulburi ale împărțiri în două a politicii românești.

Adică time-share guvernarea PNL-PSD. Încă de pe atunci cu izul suspect al unei dictaturi în schimburi cu neamestecul fiecăruia în treburile celuilalt. Adică ok ne lăsați să guvernăm nu știu, un an doi, după care vă lăsăm pe voi.

Însă situația de atunci s-a clarificat mult. Din PNL au plecat cei mai mari purtători de imagine și acum generalul Ciucă roșu galben albastru se ițește practic ca un adevărat dictator, preluând președenția partidului (cu derogare de handicap) în timp ce e prim ministru. Te-ai fi așteptat de la PSD dar ei acum nu par a avea oameni de imagine mai acătării în timp ce Colacu nu a făcut altceva decât promisiuni sociale.

Unul din avantaje este că ei au de scris, gândit, armonizat și eliminat contradicții evidente mai puțin pe scena aceasta din cauză că nu se mai face opoziție, deci politică prea multă (unde-i dictatură nu-i politică, nimic de spus/scris, nu-i așa). Pentru că politica cu strigături practicată până atunci avea prea multe neconcordanțe care erau greu de șlefuit și ușor de atacat de opoziția reală rezistență.

Went for the necessary walk. Outside, a constant, uniform, subtle, invisible haze that put me in a light trance. On the last legs here comes this guy that reminds me of the Japanese actor Watanabe wearing a large umbrella with red and white spikes pretty much like a dharma wheel or a version of the Japanese flag, a painting of Japanese main goddess Amaterasu or the rays on the head of Statue of Liberty.

2:16 Yesterday i tried to access an old online account for a credit card but don't have the phone or the computer i was acessing with anymore and could not get the code and did not have an option for an email. So i tried to speak on the phone as indicated and ended speaking with a person in India of whom i could not understand half of the words. But she could not help me either, i gave her both phone numbers and "they were not showing in her system" and she said in the end somebody will call me within 24 to 48 hours, not sure exactly. I knew it was going to be trouble attached to it and today i saw this Indian woman, rather short (could be again Japanese) jogging on the street next to me and then again in the wooded area next to river, giving me either scared or threatening glances.

2:28 Ce-i mai mândru pe la női...

3:20 Vestă antiglonț cu tot cu decolteu (se desprimăvărează pe frontul din Ucraina), regula treimii aplicată cu sfințenie în orice poză HD de război.

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.