Friday, August 30, 2024

August 30

7:35 She was in line at the bar with two other looking worse while i was playing poker next to it. Then when i left i saw her parading on the central alley. Even the names are similar. ackson. Axen. I think, after Alexa, they are now trying to reinstate the skinny model. Now watch market's reaction. (If they believe me or not).

8:16 Yay, i'm with models all the time! Thing is. She was drinking at the bar and i was drinking in the car.

8:28 Ukraine has 250 S300 soviet made systems which are said to be better than Patriot. (Russia has even better ones, S400). Then why do they need one Patriot system from Romania? To piss the Russians?

Thursday, August 29, 2024

August 29


2:05 Kali? Is youtube still down in Russia?
 
Abhra Cadavra - smell of dead animals (on the streets) - black magic (note again the original accent of the singer who is trying really hard to pronounce r like in English).

11:25 I didn't know Ancient Egyptians used antibiotics!

1:45 Urșii semantici, mai răi decât cei din pădure!

Tuesday, August 27, 2024

August 27

1:37 Da bine dar în comparație cu PSD, PNL e o mare și rară tufă de Veneția (fără nici o bază din public).

În ultimul timp PSD chiar pare că face câte ceva... Sau poate e... doar un charm offensive?

Am ezitat mult până să spun asta, pentru că și PSD la rândul lui a făcut niște chestii atât de groase încât mi-e și frică să scriu...

Legea (consensualăneconstituțională și nenecesară) a referendumului încă există, ultimul referendum s-a ținut în baza ei, așa cum am prezis, el nu a schimbat nimic, dar prezența a fost foarte aproape de 25% creând precedentul pentru a ține unul cu acest prag (adică "a rodat" legea) pe orice temă, ca de exemplu regionalizarea, autonomia, etc.. Subiectul "regionalizare" a dispărut odată cu Dragnea, dar Dîncu, ultimul Ministru a Dezvoltări Regionale așa cum se numea, începe iar să amușine...

În Constituție nu există vreo formă de organizare teritorială numită Regiuni.

Da știu este un subiect foarte emoțional, dar vă cer să citiți ciudățenia. Conform acestei legi, care este cea în vigoare, prezența obligatorie este de 30%, ("voturile valabil exprimate", da + nu, fiind de 25%), este necesar votul pozitiv a doar 12,5 la sută a populației cu drept de vot din România, pentru a aproba... orice.

Și să nu uităm că ultimul președinte marca PSD a fost...

12:52 PM My internet again stopped working, briefly.

12:55 La manevră ca la manevră. Cum i-au oprit, i-au luat în colimator și rușii au luat-o la fugă, sau i-au marcat, ca la manevră (pac pac ești mort)? Sau au mutat F16 ca la șah și rușii au plecat?

F16 (teoretic) pot să zboare de 2 ori mai repede ca sunetul (deși o fac foarte rar, cu avionul golaș, fără arme atașate, piloții raportează vibrații foarte mari peste 1.6)  (F35 e cam la fel) iar bombardierele rusești.... (Nu,  nu cred că alea rusești echivalente sunt mai breze, deși măcar pot să danseze) (oare sunt machete, de ce nu stârnesc praf sau îndoaie tufele alea cu jetul).

Alea puteau fi ușor date jos de ucraineni fără F16 (un avion foarte sexy). Mai ales acum că și-au tras rachete proprii. Ceva nu se potrivește (mai multe). Treaba dvs. dacă vreți să credeți toate aceste baliverne cu războiul inexistent din Ucraina.

1:13 Repede, ceva din Belgia.

1:14 In tot eroină, sau Into terror? Un accident care nu s-a întâmplat. Diversiune psihologică. (Am pomenit de referendumul pentru familie, din Valea Oltului ne vin toți Ceaușeștii, tocmai a trecut pragul). Altă diversiune psihologică, în formă continuată. Etc. (mi se face lehamite să mai scriu, ăștia mă (ne) îngroapă cu prostiile lor).

2:33 Jack Smith. Donald Trump. What part of "they all are" you guys don't understand?

10:40 Luați cu mămăligă, că aia nu explodează deși copilul fierbe în ea.

Thursday, August 22, 2024

August 22

2:27 Ei merg pe următorul algoritm. Bagă știri la greu cu cuvinte cheie, concepte din tot ce spun eu. Eu mă trezesc într-o dilemă. Dacă spun, risc să devin plictisitor prin repetiție. Sau chiar nebun, cu mania persecuției. Dacă nu spun, ei vă șterg memoria. Algoritmul lor e fără greș, studiat de cei mai buni specialiști în comunicație. Merită să îl aplice în orice situație, ceva tot câștigă.

Se produc știri false. Se adaugă elemente semantice (cuvinte cheie) din știrea care trebuie ștearsă din memorie.

Am spus despre pelerinajul lui Buda în India, în căutarea leacului pentru suferință.

Am spus despre case de lemn și puțin despre case de beton.

10000 de yeni (68 de dolari) este costul mediu unei vizite medicale în Japonia, de câteva ori mai mare decât una în SUA. Fața însă, la ora când au postat am găsit o față importantă iar tipa seamănă cu ea. Zoica Gheorghe, un nume inventat.  Totul e inventat. (Mai calculează lumea în România în milioane)?

Am vorbit despre linșajul fake a celor două doctorițe de la Pantelimon.

M-aș mira să mai existe, chiar și în România, frigidere care trebuie dezghețate manual. Uitați-vă dacă are pe el vreo etichetă "frost free" sau "no-frost". Am spus despre asta cu o săptămână în urmă. Frigiderele "frost free" se dezgheață automat cam la fiecare 8 ore.

La timpul programat (în medie, 8 ore), se oprește compresorul automat, pornește o rezistență care dezgheață radiatorul rece, apa curge într-o tavă dedesubt care are un ventilator care o usucă tot timpul. Totul durează jumătate de oră, alimentele nu apucă să se încălzească. Totul e studiat.

Ce trebuie să faceți, și e foarte important, este să identificați și să curățați acea tavă căci se contaminează cu mizerie și pute după vreun an cam așa. Sau șase luni. Sau când credeți că e nevoie. Din păcate e închisă cu un carton sau plastic, cu șuruburi, jos în spatele frigiderului, care trebuie desfăcute. E un job de jumătate de oră.

Curățați cu ocazia asta de praf și radiatorul de dedesubt (încă jumătate de oră). Eu o fac singur prin înclinarea frigiderului la un perete dar asta are ceva riscuri (să-l scăpați jos de exemplu). Așa că mai bine lăsați-l dvs. jos, cu un ajutor. Și nu uitați să-l scoateți din priză înainte de orice. Compresoarele de frigider merg numai în poziție verticală, riscați să stricați compresorul, dacă pornește.

Etc.. Practic, cu cât mă uit mai mult, cu atât văd mai multe "știri" din astea.

12:57 3 minutes to closing time. Powell spoke earlier in Jackson Hole. 6-7 hours ago (by google time stamps).

Still having trouble trying to figure the timeline of events. Don't know what time he spoke at, in Jackson Hole, Wyoming. One hour later than Oregon. I would assume it was between 10 AM and 11 AM Jackson  Hole time.

I would think the time was right to plug the biggest hole of the stock market today. Cause the FEDs always change direction of the stock market. All the pyramidal schemes that are covered by the 7 Magnificent brand today went up 1%. Most everybody became 1% reacher as inflation became 1% higher. 

It is also called borrowing from the future, or stealing your own hat.

Don't know the exact economic law, but from what i saw so far, inflation follows best the stock market indices.

You can understand better on how FED works by reading this plain English text.

Wednesday, August 21, 2024

August 21

11:38 PM How much money in the pension funds? I bet half of it is in the magnificent 7.

11:45 Abordările sunt la fel de naive acum ca și atunci. Nu am progresat cu nimic (ca întreg, sunt destule entități care știu toate astea și altele pe care nici nu ni le putem imagina). Ideile avansate ale lui Freud, cu subconștientul lui în prim plan de exemplu, au fost aruncate la gunoi.

Mă gândesc mereu zilele astea, ce fel de oameni sunt aceia care știu lucruri ce ne-ar putea ajuta pe toți dar le folosesc numai pentru ei, pentru că nu-i așa, i-a costat mult să ajungă acolo). Dar de ce ar face ei ceva pentru cei mulți, care majoritatea sunt din categoria celor care când sănătoși nu se gândesc la suferinzi?

Homer, dacă a existat, era orb, nici un motiv să fie prea fericit.

Toate așa zisele boli mintale, pornind cu depresia, pornesc de la o suferință fizică. Dureri cronice aproape insuportabile, după ani de zile conduc la depresie, etc.. De ce credeți că se folosesc acum în loc de psiho-analiză o grămadă de așa zis anti-depresante, care toate, absolut toate ajută de fapt cu durerea?

MENS SANA IN CORPORE SANO. Asta nu e tot de pe vremea lui Homer, dar la barbarii de romani? (Grecii îi considerau pe romani barbari iar romanii la rândul lor pe restul lumii).

Unii pur și simplu folosesc alcoolul în loc de anti-depresante.

Durerea poate proveni din multe motive dar de cele mai multe ori de la boli cronice netratate cauzate de poluare. Poluare cu gunoi, tomberoane, ghenele acelea teribile, ne-sterile din majoritatea blocurilor, poluarea cu praf de la mașini și din Sahara, etc.. Să ai acum vara tomberoane de gunoi deschise între blocuri, mi se pare un act de barbarism.

Nu cred că ar costa mult mai mult dacă s-ar prelua zilnic, iar tomberoanele să fie igienizate. Pentru că zilnic ar fi mult mai puțin de luat. Amenzi pentru cei care aruncă saci desfăcuți. De ce credeți că romanii trăiau atât de puțin? Cât timp le-a trebuit ca să inventeze Cloaca Maxima, dar nici aceea nu era prea grozavă.

În Babilon de exemplu, lumea arunca totul pe stradă și când se ridica strada și gunoiul se făcea pământ, clădeau deasupra. Astfel orașul s-a ridicat în secole cu zeci de metri. Respirau tot rahatul ăla, de la ei și de la animale de companie, nu-i de mirare că se închinau la Ishtar-Innana, zeița sexului.

Dar cel mai bine cred eu ar fi să fie centre high tech, sterile și fiecare să-și ducă sacul ermetic la 2-3 zile, la fel cum mergem la cumpărături. Nu știu, sunteți câte milioane în București, faceți un brain-storming acolo. O dezbatere publică pe un site creat special.

În Metrou de exemplu, pute a canalizare pentru că sunt locuri unde există scurgeri.

Este una din cele mai mari probleme cu care se confruntă și s-a confruntat umanitatea, de când au apărut aglomerațiile urbane. Adică Babilon.

Tuesday, August 20, 2024

August 20

10:50 Actul 7 scena 3. Adică au fost filmate ieșind de pe o ușă. Cu alai.

10:55 Era un timp când auzeai de un incendiu la un spital în fiecare lună. Ăștia nu au nici un fel de security, paznici ceva? Administrator, camere video? Nu era alimentat cu curent? Dar ce a luat foc, freonul? A aruncat Dorel țigara pe el? Eu cunosc bine aceste dispozitive, nu există nimic în interior să ia foc în afară de izolația la firele de alimentare cu curent. Dar aia nu cred că arde cu flăcări să se vadă, poate doar fum.

Pentru că am folosit eu cuvântul climatizare într-o postare recentă? Dat foc la valiză? Încălzire globală? Da știu e greu de demonstrat dar este exact pe stilul unei știri pur semantice. A luat foc un spital, adică partea de afară a unui AC care nu era alimentată cu curent (de aer între pol și ecuator). Alta, cu pol. Și nu e vorba de prins.

11:35 Les boucs emissaires. (The woman in the picture seems familiar. No they don't look all the same. Except for the anger and hate on their face).

8:10 Today i was thinking at the doctors. Doctors in the US want to be higher class. They take important loans to finish the college and then they charge a lot per visit to pay those debts and then spend on best houses, best cars, etc..

Visits nowadays are plagued by bureaucracy. They have to show they've done everything right and that reflects in paperwork, now all computerized. In the end, when all the paperwork has been done, a bit of treatment. A prescription pushed by a corporation maybe. No antibiotics, because they care so much for us.

Not talking about surgery though that is one is plagued by bureaucracy as well. For that, they need skills. However, the famous ones most often secretly delegate young ambitious ones to do their work.

All these result in most expensive care in the world. Not necessary the best. In Japan a doctor's visit or a ER visit costs 10000 yens or 68 dollars yet the Japanese live longer.

8:15 I can hear these days politicians and wives of politicians yelling on TV (because Angela watches them with an open mouth). And a fresh idea came to me. Could it be that since George Washington apotheosis every American president upon swearing of the oath becomes some sort of god while all politicians are actually saints?

During my (re)searches in the last years i saw so many faces, so many dresses and costumes. They dress best, they look best, they talk best (reading) without hesitation from the teleprompter and when you listen to them they all seem always right no matter which one is talking in that moment. Isn't that  saintly?

And my mind took me to the swearing on the Bible act. Could that be the moment of their apotheosis, when they are sworn in for the function? One detail here. When they do it they put their own hand above the Christian Bible. And then i remembered something from it. Matthew Perry 5:34.

BTW is that drummer Japanese? (drums, as solar symbol)


8:22 Cred că cel mai important aspect al educației sexuale, un subiect încă tabu în România, și pe bună dreptate, pentru că este o sarcină prea grea pentru educatorii care în general nu sunt pregătiți pentru asta, sistemul nu este suficient de matur, este ca și copiilor, oamnilor în devenire să li se explice că la un moment dat în viața lor fragedă apare o schimbare majoră.

Hormonii sexuali. Momentul este ușor de recunoscut fiindcă apar și schimbări fizice imposibil de ignorat. Dar mai importante sunt cele mentale. Ei nu vor mai fi la fel niciodată, nu vor mai fi copii. Gândirea, ideile li se schimbă în mod fundamental. Constante în ecuație și reperele lor sunt doar părinții.

Noi furtuni hormonale apar odată cu începerea activității sexuale, cu un nou maximum după căsătorie.

Eu știu că majoritatea românilor, a familiilor acținează rațional și știu să facă față tuturor acestor încercări. Însă un număr, care nu e de neglijat, mai ales cei care nu sunt informați și nu sunt ghidați, devin victime a acestor schimbări care pentru ei devin traumatizante în mod ireversibil.

Toate aceste probleme pot fi exacerbate, date peste cap adică de feromonii emiși de resturile unei cățele în călduri din vecini. Și nu numai pentru copii.

A fost o vreme, pe vremea lui Băsescu, când în București erau cu zecile de mii. A avut asta vreo influență în emanciparea socială, în noi valuri ale unor noi revoluții sexuale?

Monday, August 19, 2024

August 19

1:50 A venit răspunsul imediat. Faptul că a apărut acum deși așteptau aprobarea de săptămâni, spune ceva despre toți cei implicați în aceste "dezvăluiri".

2:00 AM Își mai amintește cineva când am spus că am văzut o instalație de răcire care înlocuia AC-ul la Indian Head, într-o zi foarte foarte caldă? Niște găleți cu gheață în fața unor ventilatoare de un metru diametru iar gheața se schimb la câteva ore. Funcționa, la o temperatură afară de 100 F (38 C).

Asta se întâmplă și pe Pământ, curenții de aer aduc căldură deasupra polilor și invers și funcționează ca un sistem de răcire planetar. Dar nu va mai fi nici o gheață de înlocuit când se vor termina calotele.

Mai mult decât atât. Calotele așa cum sunt acum, albe, reflectă o parte din radiația solară în spațiu, la fel ca și deșertul Sahara.

Atunci va începe ceea ce de mult a fost numit "runaway (greenhouse) effect", o încălzire rapidă și galopantă a Pământului, similară cu cea care s-a produs pe Venus, unde temperatura la suprafață (sub norii de acid sulfuric) este de sute de grade Celsius, suficient pentru a face totul la suprafața planetei ca fierul înroșit.

V-ați întrebat vreodată de ce sunt doi împărați-soare în Japonia? Cel abdicat și cel curent? Doi sori și cu cel de pe cer, trei, ca să fie ca în profeția lui Buddha (numărul total de sori va fi șapte, dar la trei totul devine ireversibil), interpretată de unii că trebuie să se întâmple acum și nu peste sute de mii de ani cum a spus el. Bine, dacă adăugăm și numărul de popi...

Și oamenii au trecut la treabă și au furnizat o mașină pentru tot omul de pe planeta asta, care e în stare să o cumpere și să o conducă.

Va fi Nirvana gratuită pentru toți iar blestemul reîncarnării și suferința care o aduce nu se va mai repeta, ciclurile reîncarnării se vor termina pentru toți fiindcă Pământul va fi prăjit.

Stingerea. Reunificarea sufletelor chinuite cu creatorul lor, Brahma.

Buddha cel istoric (care adică a trăit cândva) s-a născut ca un prinț în clanul Shakya din Nepal. Tradiția de pe vremea respectivă împiedica prinții bogați să vadă lumea, pentru a nu afla ce este suferința și a fi influențați. Însă tânărul prinț a fugit din palat și a aflat ce era suferința celor săraci, care pe atunci era enormă.

Mai mult decât atât, suferința se menține prin reîncarnări succesive conform religiei Hindu.

Astfel el a renunțat la titlul său și a plecat prin lume, în special în India unde a avut mai mulți guru, pentru a afla soluția la problema suferinței. Unii spun că această predică ce prevestește distrugerea Pământului de către 7 sori, este singura lui soluție. Alții că ar fi izgonirea ignoranței și iluminarea.

Poate predica celor 7 sori a fost un avertisment iar unii au luat-o ca profeție apocaliptică.

Și o parte din clanul lui Buddha și-au luat bagajele și au plecat în Europa împreună cu magarii, un clan înrudit, războinic, unde s-au stabilit în... Dacia, România de azi, ca secui, pentru a apăra de pe linia munților cetatea Buda și aurul din Transilvania și ca maghiari, peste populația hunică din Câmpia Panonică.

Scopul lor a fost religios, și anume implementarea soluției găsite de Buddha.

(Românii au fost prinși la mijloc și folosiți ca sursă de orice. Aurul a fost folosit timp de un mileniu pentru a schimb istoria Europei și a lumii etc.).

Soluția lui Buddha a fost infuzată în Biserica Catolică, prin visul mamei Sfântului Dominic. Inchiziția creată de dominicani a folosit arderile pe rug. Dar nu s-au oprit acolo.

Însă aș vrea să întreb ceva. Viața oamenilor s-a schimbat mult în special prin eliminarea ignoranței, sau prin știință, cealaltă soluție a lui Buddha, nu mai există acel nivel de suferință pentru cei mulți, cel puțin cea mai mare parte din ei.

Dacă Buddha s-ar fi născut acum, ar mai fi renunțat el la titlu, ar mai fi plecat el în India să afle soluția la suferință?

Shake them all off. All the liars and the dirty dirty cheats of the world... Isn't this song racist, the white swans shaking the brown ones that make them crawl on the ground and poop on their head? No ice for you!

8:45 Barcă, GPS, etc.. Apropo, de ce nu cresc nivelurile oceanelor dacă se topesc calotele? Explicație foarte simplă. Am fost păcăliți că vor crește nivelurile oceanelor, care nu cresc iar noi stăm liniștiți. Vaporii de apă se cam duc în spațiul cosmic, ca și coada unei comete. Stau și mă întreb, unde se duc, spre Soare sau în direcție opusă? Dacă se duc spre Soare, alimentează Soarele cu hidrogen pentru a se încălzi și mai mult.

Dar mai este o ipoteză. O navă gigantică în orbita lui Mercur care captează acea apă. După ce a captat-o pe toată de pe Venus. Ei nu au nevoie de planete pentru a supraviețui, dar au nevoie de apă (Nu poate recicla toată apa, ca în video-ul de mai jos). Hidrogen ca și combustibil. Și oxigen. Care alieni l-au trimis pe Buda să-i înnebunească pe pământeni ca să-și dea singuri foc la valiză.

Apa poate cădea spre Soare numai pe direcția discului (planului) pe care orbitează planetele, deci va ajunge și pe Venus și pe Mercur. Nu vorbesc de ploaie sau ninsori, dar pot fi vapori sau chiar picături care pot fi captați cu ceva.

Viața lor ar fi cam așa. Caută un sistem solar cu planete care au apă. Alterează genetic niște maimuțe acolo și le înnebunește religios, ca să-și dea foc. După 10000 de ani, timp în care își fac plinul, se mută în altă parte. Sau poate au plecat deja, după ce NASA a publicat video-ul de mai jos.

O nava de dimensiunea aia are însă nevoie de ceva timp ca să se mute în altă parte. Zeci sau sute de mii de ani. Sau poate sunt ăia de pe Venus și vor sta acolo pentru mult timp. Fără alte informații, speculăm, speculăm.

Saturday, August 17, 2024

August 17

8:00 PM That much is true. Trump never stops looking younger and younger.

8:01 Two meter diameter 250 ton steel ball.

Unele sfaturi pentru tinerii șoferi

Devine din ce în ce mai ușor pentru tineri să obțină o mașină și din ce în ce mai necesar să o folosească.

Conform manualului de conducere din Oregon (de pe vremea mea), nu există accidente, ci doar coliziuni. Coliziunile nu sunt accidentale, ele reflectă starea de pregătire a șoferului.

Regulile următoare sunt de aplicată pentru a conduce unde limita de viteză este mare, în afara localităților, unde au loc accidentele cele mai mortale). Pentru condusul la viteză mică, în parcări și intersecții, unde accidentele pot fi costisitoare dar nu mortale, se aplică alt set de reguli.

Adevărata școală de șoferi începe abia după cei ai luat permisul și ești singur în mașină și nu se termină niciodată (nu spuneți asta agenților de circulație).

Mai ales pentru faptul că testele au o anumită toleranță, se poate lua permisul fără să răspunzi corect la toate întrebările sau fără să faci nici o greșeală la proba practică. Iar o singură lacună în cunoștințe teoretice sau practice poate fi mortală pe stradă.

După orice drum unde ați întâlnit o situație și nu ați știut ce să faceți, puteți să mai răsfoiți cartea.

Puteți să vă faceți un obicei. La 3 luni sau la 6 luni după obținerea permisului, dați-vă singuri un test teoretic (dintr-o carte, de undeva). Apoi o dată pe an. În minutele lungi și plicticoase când nu întâlniți situații pe drum, încercați să bifați în minte ce știți și ce nu știți.

Înainte de toate, învățați limitele mașinii pe un drum pustiu, într-o zi când aveți timp. Cât de repede accelerează, cât de repede frânează, cum se comportă în viraje. Dacă mașina nu are suficientă putere, sau nu răspunde bine la accelerator, mai bine să nu vă aventurați în depășiri la limita de viteză.

Frânați brusc, testați și vă familiarizați cu funcționarea ABS-ului pe diferite tipuri de drum (ud, cu gheață, pietriș).

Ce este ABS-ul. Mergeți într-o parcare pustie cu 20 de km/h, țineți-vă bine de volan și apăsați la maximum pe frână și veți vedea. Apropo, ABS-ul trebuie să intre simultan pe ambele roți din față, dacă nu intră simultan, poate trage mașina într-o parte.

Cu această ocazie deci se observă și se remediază probleme de frânare, direcție, suspensie, accelerație, orice poate împiedica o conducere optimă. Există o zicală în spațiul îngust al discuțiilor șoferești. Șoferul nou și mașina veche nu sunt o combinație prea bună. (Șoferii experimentați știu să compenseze anumite probleme ale mașinii). Dar și o mașină veche poate fi adusă în stare de funcționare nominală.

Trebuie să mai înveți să compensezi pierderea de viteză în viraje, datorată legilor fizicii, apăsând ușor pe accelerator după o secundă două de viraj pentru a menține viteza constantă, (fără a depăși limita de viteză recomandată în viraj) altfel intri în conflict cu cel din urma ta sau pierzi viteza în depășiri. Pe drum ud, limita de viteză în viraj scade cu 10%.

Totuși trebuie să adaug aici o observație, ceva ce am uitat prima dată. Am văzut că mașinile mai noi care le-am avut (două Hyundai Elantra, 2013 și 2018) au suspensia foarte moale, ceea ce asigură o călătorie foarte confortabilă. Cu toate acestea, ele sunt mult mai greu de condus, fiindcă nu răspund bine la comenzi. Am dat un search și se confirmă și pe alte tipuri de mașini.

Ca să fac problema și mai mare, am pus cauciucuri Goodyear care erau la reducere, și au interior nu oțel ci un material sintetic și sunt și alea foarte moi, deși foarte silențioase.

Practic, te simți în aceste mașini ca într-o barcă dar se și conduc ca o barcă.

Cine a condus o mașină americană făcută în anii 80, știe. Suspensia e moale, dar tracțiunea e pe spate. Tracțiunea pe spate asigură o manevrabilitate mult mai bună, în afară de când accelerezi pe un drum alunecos, dar modelele mai noi au "traction control" care împiedică derapajul la accelerație care apare evident din cauză că spatele mașinii e mai ușor cu 30% decât fața unde este motorul și transmisia.

Tesla și alte mașini electrice au fie tracțiune integrală, fie spate, dar au și greutatea mai bine distribuită (nu au motor și transmisie în față iar bateria, cea mai grea, este dedsubt).

Pare o chestie de bun simț. Nu prea merge să ai pe o biată roată greutate, tracțiune, suspensie și direcție. Eu nu am avut niciodată prea multă încredere în aceste axe motoare (planetare) pe fațăp chiar de când le-am văzut prima dată la Dacie când eram copil.

Cred că se revine la acea suspensie confortabilă din anii 80 sau mai dinainte dar suspensia moale nu se pretează la tracțiune față dintr-un motiv foarte simplu. Axele roților (planetarele, pe numele care îl știm noi, CV joints (constant velocity)) oscilează mai mult sus jos la o suspensie moale, cu modificare de unghiuri și cu ușoare variații de viteză între roata din stânga și cea din dreapta, în funcție de teren, ceea ce se traduce prin "ușoare", (aproape imperceptibile) probleme cu direcția, care se adaugă la răspunsul întârziat la mișcarea volanului.

CV joints a fost o invenție importantă la vremea lor, înlocuind transmisiile cardanice în multe aplicații, care dădeau pulsații de viteză la unghiuri mari, dar nu sunt perfecte și mai ales au jocuri și toleranțe mari (au și acestea mici pulsații de viteză).

Dacă nu mă credeți, ridicați mașina cu o roată în sus și băgați în viteză și urmăriți rotația axelor (pentru mecanicii experimentați) și veți vedea că există niște oscilații destul de mari ale axelor planetarelor (se bălăngăne), ce se poate traduc prin variații de viteză transmisă la roată, atunci când roata se deplasează în sus și jos datorită denivelărilor.

În concluzie, poate una din aceste mașini noi cu suspensie moale și tracțiune față nu e chiar bună pentru un începător. (Nu e bună nici pentru mine care am atâtea sute de mii de km conduse la viteze de peste 120 kmh, mă obosește prea mult să compensez lipsa de răspuns prompt și oscilația continuă de barcă cu schimbări subtile de direcție).

Să nu te oprești niciodată din a scana de mai multe ori pe secundă situația dinaintea mașinii și din oglinzi. E greu la început, dar te obișnuiești cu timpul. Dacă vrei să pui radio-ul, să reglezi climatizarea și trebuie să îți iei ochii de pe drum, mai bine să iei și piciorul de pe accelerator și să o faci doar când ești singur pe drum și nu ai mașini, curbe sau intersecții înainte.

Vorbitul la telefon, chiar și pe speaker phone, este o îndreptare (îndepărtare) a atenției spre altceva.

Dacă vă orbește cineva din sens opus, noaptea. Păstrați-vă calmul, ridicați piciorul de pe accelerator, apropiați-vă de linia din dreapta și urmăriți numai acea linie până trece pentru a nu fi orbit în continuare, 

Niciodată să nu fiți invidioși și/sau să imitați pe "maeștrii" care fac tot felul de năzbâtii în timp ce conduc "se dau mari". Totul e teatru, ei în realitate ei sunt foarte atenți, dar vor să vă impresioneze și de obicei o fac pe drumuri bine cunoscute de ei. Sau dacă nu, riscă enorm.

Obiectivul călătoriei este să ajungi la destinație, distracția urmează acolo.

Când ești la volan ești în siguranță numai când mașina e oprită (stop complet). Și nici atunci, mai ales dacă deschizi ușile și ești pe marginea drumului.

Apropo, alcoolul într-adevăr încetinește mult reacțiile și frecvența de scanare a drumului și influențează deciziile și mișcările mâinilor pe volan iar dacă ești sub influență nici măcar nu-ți dai seama de aceste efecte, te simți în siguranță. Concentrația în sânge după încetarea consumului scade la jumătate la fiecare 4 ore.

Șoferii desemnați pentru drumul de întoarcere nu se pot distra prea mult. Șoferii nu se pot distra prea mult.

(Puteți să vă încercați viteza de reacție pe un simulator. Eu cred că este mai bine să vă cunoașteți reacțiile când aveți reflexele scăzute și mintea întunecată de alcool).

Trebuie să ai întotdeauna în minte un model complet și mereu actualizat despre ce se întâmplă în jurul tău. Înainte, în spate, lateral și mai ales în unghiurile oarbe (de obicei în stânga și dreapta, undeva în coada mașinii) unde nu vezi nici cu oglinda nici cu vederea periferică (coada ochiului). Reglează oglinzile înainte de a pleca la drum. Oglinzile laterale sunt mai importante decât cea de pe tavan.

Acel model mental te va ajuta în situații când nu poți vedea totul în jurul tău, ca de exemplu noaptea când ești orbit și urmează o curbă.

Cel mai nașpa când vrei să schimbi banda și te trezești claxonat de cel din unghiul orb.

Trebuie să păstrezi o distanță rezonabilă față de mașina din față. Regula cea mai nouă în Oregon de exemplu este că distanța trebuie să fie suficientă ca o mașină să se poată înscrie în siguranță în fața ta (după o depășire sau o schimbare de bandă, după care trebuie să crești iar distanța), din motive evidente (frânări bruște de exemplu, sau mai puțin bruște pe fond de neatenție, acum de exemplu toate luminile din spate sunt foarte diferite de la o mașină la alta).

Eu prefer regula mai veche, cu 4 secunde distanță față de mașina din față. Apropo de 4 secunde, în Oregon la majoritatea semafoarelor galbenul ține 4 secunde.

În ultimul timp, din ce în ce mai mulți șoferi "se lipesc" în spate. De obicei camionete uriașe care mai au bare suplimentare de protecție în față, care se pot demonta după un accident. La aceste camionete există un unghi orb în față, practic ei nu pot vedea nimic câțiva metri în față, fiind foarte înalte. La fiecare drum trebuie să trag pe dreapta de mai multe ori pentru a scăpa de aceștia dar de obicei scap de unul și vine altul din urmă.

Trebuie să înveți să prezici acțiunile tuturor șoferilor din jurul tău. Trebuie să urmărești reacțiile lor la semnalizările tale (dacă au văzut și se conformează). Nu vă bazați totuși prea mult pe ideea că ei vor respecta toate regulile în toate situațiile.

Urmăriți cu ochii minții (sau cu coada ochiului, vederea periferică) un șofer care vă depășește (și care de obicei depășește și limita de viteză). Luați piciorul de pe accelerator și trageți cât mai aproape de linia din dreapta pentru a scurta acel moment penibil și a nu-l face să depășească viteza și mai mult.

Trebuie să cunoști bine drumul pe care mergi (planificare), ca să nu fii în situația să te gândești la ce vei face în următoarea intersecție. Dacă ai GPS, trebuie să te familiarizezi bine cu comenzile și cum să îl "citești" cu coada ochiului, fără a pierde drumul din vedere. Dacă ai un pasager (cooperant), îi poți plasa sarcina comenzilor GPS (ca să nu se plictisească).

Niciodată să nu mergi înainte dacă nu poți vedea ce este înainte. Dacă nu poți vedea drumul înainte, ridici piciorul de pe pedala de accelerator și apeși ușor pe frână până începi din nou să ai suficiente informații pentru a merge mai departe.

(Dacă de exemplu e prea întunerec și ai uitat să aprinzi faza mare, pot apărea curbe nesemnalizate, cu linii de margine șterse, sau vederea e blocată de ceva, sau pentru o depășire în curbă chiar pe linie întreruptă sau înainte de un deal sau după un colț într-o intersecție).

Am întâlnit destul de multe situații când aveam vizibilitate proastă pentru depășiri pe linie întreruptă sau curbe nesemnalizate cu vegetație întunecată pe fundal.

Evitați situațiile complicate. O depășire este complicată în sine și testează limitele unui șofer așa că nu o faceți în curbă, chiar dacă linia din mijloc e întreruptă, sau cu depășire de viteză. Sau pe vreme proastă. Păstrați situațiile simple. Încercați să evitați complet depășirile în primele luni sau mii de km.

Trebuie să știi precis limita de viteză într-o zonă, iar semnele de multe ori sunt trecute cu vederea, sunt prea rare sau greu de citit (ascunse în copaci) chiar dacă numai pentru a evita amenzile. Folosește un GPS care afișează și te avertizează verbal despre limita de viteză. Evitați conceptul că limita de viteză a fost pusă acolo aiurea de niște birocrați. Limita de viteză reflectă starea reală a drumului.

Nu încercați să rezolvați o criză de timp prin graba la volan. Mai bine să ajungi mai târziu decât niciodată.

Unul din cele mai ignorate pericole sunt șoferii care vin din direcție opusă și ating sau depășesc linia mediană, mai ales în curbe, mai ales noaptea, mai ales cu remorci, caz în care, dacă nu ai timp să oprești/încetinești, trebuie să te aliniezi aproape de linia ta din dreapta sau chiar să o depășești ușor, dacă mai este asfalt.

Urmărește și roțile mașinii (și ale remorcii) care vine din sens opus. Astfel, poți vedea mai ușor dacă a depășit linia mediană. Uneori remorca poate fi mai lată decât mașina. Uneori un vehicul poate fi mai lat decât lățimea ocupată de roți (sau invers). Alteori poți fi orbit  (noaptea sau cu soarele în față) și atunci nu mai e nimic de făcu decât să iei piciorul de pe accelerator, să te lipești de linia albă continuă din dreapta și să speri.

Apropo, sunt unele situații când poți mai bine să eviți un accident din volan decât din frână, ocolind un obstacol, ca de exemplu un animal sălbatic sau un obiect căzut pe drum, mai ales când nu mai ai timp să frânezi. Sau printr-o combinație.

Uneori e contraindicat să frânezi, pentru a depăși mai repede un obstacol în mișcare. Dar dacă e să frânezi ca să eviți un accident, trebuie să frânezi energic (dacă starea drumului o permite). Și chiar dacă nu, ABS-ul te va ajuta.

Dacă ești forțat să ieși cu roțile din dreapta pe pietriș, atunci mașina își va pierde ușor direcția (va trage în dreapta) și trebuie să compensezi dar cu atenție, să nu compensezi prea mult ca să te trezești pe banda opusă.

Dacă ești pe o direcție clară de coliziune cu alt vehicul care a intrat pe banda ta, într-o depășire fără să se asigure și e prea aproape să frânezi, ai mai multe șanse dacă ieși de pe drum.

Orice drum nu este altceva decât o continuă evitare de accidente. Conducerea e o sarcină grea și așteptăm cu toții momentul când va fi preluată de IA.

Alt pericol major sunt discuțiile în contradictoriu cu ocupanții mașinii și în general nervii. Nimeni nu are voie să agaseze șoferul, dacă nu vrea să fie în pericol. Diferențele să se rezolve în altă parte. Alegeți subiecte de conversație ușoare. Dacă ești nervos, mai bine aștepți să te calmezi înainte de a conduce o mașină.

De asemenea, trebuie să fii odihnit. Conducerea mașinii este un job foarte solicitant, care îți angajează toate resursele.

Uneori vă puteți afla în mașină cu un șofer mai experimentat care nu se mai poate opri din a da sfaturi. Dacă devine prea agasant, pentru siguranța dvs. rutieră, nu cea socială, mai bine să îl/o invitați să conducă.

Alteori ca începător e benefic să fii în compania unui șofer experimentat care e calm și știe să te ajute.

Sfaturile de mai sus vin doar să accentueze ce ați învățat deja pentru a obține permisul, ce nu trebuie să uitați niciodată, și totul trebuie completat mereu cu experiențele personale.

Aceste reguli și altele într-o căutare de video-uri.

Pictures from Indian Head

Friday, August 16, 2024

August 16

1:25 AM Minciună cosmică la Antena 3 CNN. Novele nu sunt bombe cu hidrogen, în nove se produce o reacție de fuziune similară cu cea din miezul unei stele, dar este mai mult o expansiune decât o explozie. De aceea durează mai multe zile, până la consumarea materialului furnizat de steaua companion și/sau epuizarea condițiilor de criticalitate, similare cu cele din miezul stelelor.

Dacă nova ar fi o explozie, steaua respectivă dar și companioana s-ar distruge în proces și nu ar mai fi ciclicitate (de 80 de ani în cazul discutat).

Explozii sau mai bine spus implozii ale unor stele sunt cauza așa numitelor gamma ray bursts, cele mai energetice fenomene din univers, când o stea se prăbușește în sine însăși și formează o gaură neagră, în timp de câteva ore.

Exploziile de orice fel se produc numai la ruperea unui compartiment închis (carcasă, obuz) prin creșterea presiunii datorită arderii în interior unor chimicale numite explozibili.

3:05 Never looked into this! The man looks like Bill, the manager of the brake department at Les Schwab Aloha (Next to the old Intel factory Nr.9) where i worked between September 97 - January 98. Hungarian, what else.

Some of the colleagues were a couple of guys from the band No Doubt, the general from Stargate (forgot the actor name). The singer from CCR. Van Morisson. Bob Dylan.

Was looking at the design. An uncontained or soft recipient, the whole thing relied on the inertia of the main (secondary) fuel case "to compress the spark plug". What would prevent the secondary fuel case to be blown by the first stage before it reached chained reaction?

What happens when the fast neutrons released by the first stage hit the U238 shell of the second? Do they pass through it?

Yeah the physics behind it may be very simple (E=mc2), but to build a practical one, i think it still has to be done.

Thursday, August 15, 2024

August 15

12:45 Was compelled to do a search, found more than i could hope for. How many things one can tell from a video on the streets of a city in a foreign country? Many, if not all.

Yesterday evening i was intrigued by a girl walking away from me. Did not see her face except with peripheral vision for a fraction of a second when sun hit directly her face behind a tinted window in a car.

Dressed in black with a black scarf on her head, walking on a newly paved black street, she climbed in a black Mustang and drove away. It was then when she turned her head to check for traffic. Could had ben her but i was looking in a different direction so i did not catch her face in the middle of my retina.

Why is this important? When she was walking she had a certain stiffness in her body. A big turn off. I remember when i moved to the US someone told me that people can say by my walk i was not born here.

And yes indeed, look at the girl with red  hair and the one with green shorts and generally to everybody in this video. They let their weight on each foot much more than they should (by our standards). It is that i saw last night at Indian Head.

Why was she all dressed in black. Maybe because of what i wrote. Nirvana. Black magic. The fresh paving that occurs in any place we go. About that, i am writing a whole post but unfortunately i am too tired tonight.

I would assume the chicanos train a lot in Japan only to walk the way Americans do.

Walking style is cultural. (And yes they changed a lot since the days of Gwen Stefani's Harajuku girls).


9:00 AM Kursk

10:40 Market. Oil is up, which usually brings energy and the whole market up, in about the same percentage, Enphase is up, what else, Super Micro Computers, and of course, heavy weight (by market capital) Tesla.

6:45 Since all the good men became better, the bad deserve anything. (Anything You Can Do (I Can Do Better)).

6:50 Ice age.

9:25 White chested dogcyanobacteria. It means to me there are still people in the area, other then them since they are going for their mind. Cyanobacteria do not produce cyanide nor is the deadliest but do poses a health risk. But it's easy to avoid since the bloom is visible.

These guys do subtle things to people's mind nobody recognizes as such because they are at a different level.

How Black Magic Works

Was i praying when i was driving back home? I know i kept repeating in my mind. Please let me be in a good enough shape to write what i have in mind.

Spiritual. What is spiritual. What is based on mind only. What is based on spirits. What are spirits. Entities that inhabit all space around us. I will go by the oldest definition, that of Australian aboriginal. Don't know if other prehistoric people had the same beliefs, but these are well documented, through oral tradition that continued to our days.

And let's mention here. They have direct descendants in our world. A living connection with our distant past. The Noongars of Australia may be today's Hungarians. A direct, last migration from there that took several generation to complete. Attila is the name in aboriginal of the most known Australian landscape. A mountain that is horseshoe shaped. Or has a rainbow snake shape.

As i said, their prehistoric culture is rich and documented. Of their many deities we could mention wandjinas, with their Egyptian correspondent, Wadjet or Arabic (al)djin. All the way to English genie.

But tonight i am interested in the sort of spirits i always believed played a key role in their culture. The name means nothing to me right now. But could it represent the (eukaryotic) cell, from which all life on Earth was created, including single cell organisms (prokaryotic) like bacteria? Could they have handled such concepts?

I know some of the greatest scientists that ever lived on Earth are/were Hungarian, and all the others - disguised Hungarians.

I wrote yesterday about a possible symbiosis between humans and some of the deadliest bacteria that live on Earth similar to the symbiosis with the thousands of species of bacteria in our gut. In fact, it seems impossible to me that humans are completely free of those, since they are omnipresent, though much less than others (that make the bulk in our gut).

Clostridium are anaerobic and spores can survive in soil or human intestine and some are present in rust. I am positive our immune system is trained to deal with those in early infancy. I know raw honey contains clostridium and it may be sickening to young children. Of which tetanus and botulinum are the deadliest.

Ok so i am going to try to shorten it somehow for tonight. Black magic may be tricking our subconscious which may have some control over the immune system to believe the paralysis or stiffening of our body is actually done by our own neurotransmitters, in a state of pleasure or anticipating pleasure.

I am positive fresh asphalt, which is black, but also black clothes may contain some of the deadliest forms since they provide shelter from light and air that may destroy those. So providing some in the environment that otherwise are quite harmless and then creating in subconscious a false association with feeling good and/or anticipating and the color black.

This way, in the presence of color black (which in environment may be represented by objects loaded with clostridium and you breath the stuff emanating from fresh asphalt), your subconscious may allow those to multiply. You will probably not die but your brain will be numb enough for you to turn into a zombie (without knowing of course).

Another source which may provide deadly bacteria more than our (trained) immune system can handle may be a slow healing wound.

The situation may be worsening with intellectual effort and/or depression, with our body allowing more to multiply. Alcohol withdrawal - hangover. Opiate withdrawal - cramps, etc..

And yes i believe it's ancient science and some on Earth are using black magic without even really knowing (anymore) the mechanisms, but with incredible results and and an adjuvant in controlling the whole world, together with all sort of ancient tricks and deceptions - magic, sorcery, witchcraft.

Do you believe we really deserve and/or need all these to be constantly applied on us or we should get rid of them for (our) good?

Wednesday, August 14, 2024

August 14

12:15 AM Opened a can of worms...

While i was staring at the diagrams, trying to figure where it would fit a 2 meter diameter steel ball, she got up from bed, went to the restroom, squeak the floor and awoke Angela... I live in terror, like the whole world lives in terror because of what these guys did to us and are still doing...

From the observation level all the way to antenna, under the roof, there are (were) about 30 ft (10 meters). There have been recent modifications...

Insulating foundation, like the Eiffel tower? Could have more than one function, like ionosphere manipulation? What is that antenna on top? Nobody uses AM radio no more.

12:48 Eye of the needle or Damocles sword? I see. I also see a solar symbol. Complete with rays and stuff.

12:55 There's one in Hamburg where i've been too. Also with at least one restaurant.

1:11 Towers of the world.

1:20 Ooops!

1:20 Ok i posted enough towers so no one can say i am favoring one or another. I think i will go to bed now.

7:50 Their problem is not the Prime Minister or anything of the absurd game they are playing on the political scene. He now quits just to shadow a number of things i said yesterday and recently.

But the Emperor? giving up the (fake) Emperor would be a good start though... The mentality of the people in that country is frozen in time, like thousands of years ago.

And bringing back home the millions of ninja from the US. But i don't think that is possible anymore, that does not compute on their AI, the West Coast would simply stop running cause they replaced too many, mostly fallen in the wars of the last decades.

If i have by example a chance to look at one semi driver, all i ever see is Japanese, barely disguised in Mexicans whatever. And they now go with limit + 10 and and pass other vehicles on the freeway with 80 in a 70 limit in the high speed lane like any car would do...

BTW they redrew some of the yellow line on I5 up north from Portland. It's all crooked and bent, sometimes oscillating with one foot within 100 yards. Never seen such an ample sloppiness done on so many miles. I think it tries to show how crooked the Jews are, yellow of course representing not the Japanese, but the Jews. But to whom cause all i see it's them.

8:05 On demand, or as of today. Warning? We're way past that. What part you people can't understand of "physically occupied"? By millions? All protected by AI or like pawns on a huge chess board? Who justify their absence at home as being hikkikomori?

12:42 For a long time i have been living with the idea that Nirvana is one of the most racist, antisemitic if not plain right far right, not only antisemitic but anti-supposed-semitic-system coming from the most antisemitic far right city of US, Seattle, Wa. Aberdeen whatever. The pure bred highlanders of the Pacific NW (or NW of Pacific whatever).

Since i was at it, tried a search to figure (quickly without waking that part of my brain with all the memories) what was their most representative song (in this direction) and what do i find. "If you're a sexist, racist, homophobe or basically an a...e, don't buy this CD. I don't care if you like me, I hate you."-Kurt Cobain". (teaching hate to haters?) On other sites i read he was a Christian, feminist, etc.. Whattt?

Well first it shocked but then i decided not to be surprised. It wouldn't be the first time when Americans buy everything are being told, and/or get it entirely wrong, like opposite from right wrong. Told by the man himself. Should not listen to what he said, should listen to what he sang. If you don't believe me, watch this video which i'm sure you watched before but nobody told you about the words.

Blue eyed blond hair (short-not-so-aryan) Christian feminist racist hater supremacist anti-family anti-semitic defiant anti-system. And he's got an accent that could be German, but i know it's Hungarian. Attila Hungarian. Entraining because it's accepted. In Seattle. (click on video to go to youtube to see lyrics).

Hello how low. A Mulatto, an Albino, a mosquito (three members of the group). Probably in reference on how they could have been called by the establishment serious people (supposedly Jews).
 
And here what a Jew has to say (sing) about it.

Tuesday, August 13, 2024

August 13

2:00 AM Cani-cula. Yesterday i had this weird idea. I know Sahara desert in some points is under sea level. I know they found fish skeletons in there. Then i remembered one verse from the Killers. "The Nile used to run from East to West".

And then i thought. What if the Nile was diverted, by the Aliens, to feed the zombies they used to build the pyramids. In the geographic center of Earth. Could we possibly divert it back and re-fill Sahara?

But than i said, the drying of Sahara Lake and turning it into a desert is not necessary a bad thing, except for locals. Deserts actually contribute to cooling of the Earth, by reflecting heat back into space.

So if we really want to cool our planet, should cut the Amazon forest and turn it into a desert. What? Well, it is one choice. Or cover all the buildings with aluminum foil etc..

3:00 Nevermind, the Nile could not have passed the Tibesti mountains, Sahara is vast, there are (were) several different "hydrographic systems", there are (were) other rivers that filled West Sahara.

9:45 Bomba cu pițipoance (sluts)... Dana Arambescu, o pițipoancă rea ce ne vrea mici, cu capul jos...

Rusia pregătește arme... Eu personal cred că nici una din părți nu le are. Totul e o cacealma (bluff), începând cu Hiroshima. Cacealma care nu se putea organiza decât de japonezi și care a și terminat războiul. Altfel veneau americanii și îi ștergeau de pe fața pământului. Bineînțeles cu complicitatea și ajutorul conducerii SUA.

Motivul pentru care armele convenționale au o carcasă (shell) este pentru a crea presiune și a menține materialul în interior, înainte ca acea carcasă să se spargă în bucăți și să devină efectivă. Singur, materialul din interior dacă este aprins fără face o flacără mare dar nu explozie (un mare fâs).

În mod similar, asta se aplică pentru armele neconvenționale. Ar trebui carcase din multe tone de oțel sau beton pentru a crea o explozie de mărimea respectivă, iar asta nu se poate instala pe rachetele care spun ei că le au. O mare parte din material s-ar răspândi (pierde) înainte de a intra în reacția în lanț. Motivul pentru care reactorul de la Cernobîl nu a explodat (prea mult, cât a ținut tavanul adică) ci mai mult s-a topit (meltdown).

De câte ori au repetat aceste sperietori în media românească? De câte ori cineva a scris ceva ce i-a deranjat, ceva ce a deranjat ordinea stabilită... Acești "jurnaliști" ar trebuie legați și băgați la pușcărie și/sau la casa de nebuni.

Un document secret, revelat de Financial Times. Ca atâtea altele, care zboară din cancelaria lui Putin ca avioanele de lemn hârtie. Păi dacă e secret, de ce a ajuns în media?
1:18 Yesterday i said caffeine may act against the clostridium toxins, like botulinum and tetanus toxin. (Yes, botox is botulinum toxin and is used to intentionally paralyze some of the facial muscles). Though it may not affect the metabolism of the toxin, it can have the opposite effect, improving the symptoms.

Today Starbucks was leading the market, with a near 25% advance.

Both botulinum and tetanus are clostridium bacteria. They act as cholinergic antagonists, blocking the impulses of the nerves that control muscles, while caffeine (and nicotine) are cholinergic agonist (stimulants). Botox is so potent it may lasts for months at the injection site (probably used in a combination with a stabilizer though).

Choline is an important nutrient, also classified as vitamin B4, found in many foods, and a precursor of acetylcholine which is the most important neurotransmitter of the sympathetic (involuntary) nervous system. 

I think there are many "degrees" of the infections, with some, in very light forms occurring probably more often than known to science. They may play roles in makeup of our daily psyche and more rare, mental diseases.

Yes i  believe that going close to the garbage bins (or landfills) may pose a risk, depending on the state of general health. Hwy 18 that leads to Lincoln City passes by a landfill. Could that be a mood changer for the beach goers?

2:50 This is what radiation does. It destroys small blood vessels that feed the tissues with oxygen and nutrients and those can never grow back. That's why you have a life time exposure limit. When i showed the doctor my wi-fi legs, he didn't say a word.

This heroic Ukrainian pilot dumped lead and other materials on top of the burning reactor (High temp graphite rods used as moderator burn in contact with oxygen). He became ill a few years later and given a 20 dollars a month compensation or something.

The amount of radiation released every hour was twice as that released at Hiroshima in total. If he and others didn't do that, Europe would have been much more affected. I was living 370 miles south of Chernobyl. The reactor was sealed within 10 days.


All Geiger counters at the University in Iași have been locked. We were told to stay inside and not to eat dairy products from free range animals (cows, sheep). Don't know about Soviet Union, but the disaster was only announced a few days later (@ if not May 1st). The announcement of the end of an era.

Soviets did not have cruise missiles and could not prove it was not an accident and did not retaliate but stood down. WWIII started during the first year of Gorbachev leadership. Next episode was Kursk submarine, within 8-4 months of Putin's presidency.

Two weeks later Ostankino tower caught fire. It is my belief these towers all around the world play a role in controlling the ionosphere. They are both offence and defense in a geo-weapon war. First such tower was the Eiffel Tower, build a few years before the Tunguska event. They can be used as electro-static antennas, to oscillate and shortcut the electrojets to the ground, usually downstream, up to thousand of miles away.

Next episode of WWIII was the Chelyabinsk meteor.

But let us not forget about the Chalenger disaster which took place about 3 months before Chernobyl. (Che, Cha, Che). But who knows what the real payload of that shuttle was... Many NASA spacecraft. What are those many NASA spacecraft good for?

And yes we see from time to time "fireballs" over US cities.
6:18 The diameter of a concrete sphere of 270 tons is 6 meters (Steel three times smaller, about 2 meters or 100 tons of steel). It would have to be that big of a rocket to make some of the smallest (Hiroshima type). However. For ICBM Low signature radar is not such a big priority as size. You need smaller size for hypersonic re-entry. So you make it of steel, at the same capability, 3 times smaller in diameter.

It is said Sarmat warhead is 10 tons for multiple warheads, let's say one ton each. (For a one hundred ton shell you can very well load it with conventional explosive, you won't get much more with nonconventional). And said all bigger than Hiroshima. It's all bluffing, on both sides. But the bluff is for us cause they both know (at the highest level, maybe, and the highest level is Hungarian actors who don't know s...t).

Talking about both sides. They can have installed 100 tons steel shells on top of big buildings (or towers) (invisible, inside, last floor). And yes, Chernobyl could have been an inside job. Like Challenger. Etc.. All keeping a semantic link though. Gorbachev. Che, Cha, Che. Gore.
12:00 (14) One last thought on the subject. If it could have been done differently. That is, "spend the fisionable material gathered at much cost, in years" and do a demo in the woods, like at Tunguska. But no, it had to remain in history as an act of barbarism and the whole world to be terrified by what Jews can do. It had to be Harry Truman, a Jew, who signed the order. Einstein, though he was just the theoretician, had to be the symbol. If there was anybody in Hiroshima (and Nagasaki) at that time, who can know.