Wednesday, August 21, 2024

August 21

11:38 PM How much money in the pension funds? I bet half of it is in the magnificent 7.

11:45 Abordările sunt la fel de naive acum ca și atunci. Nu am progresat cu nimic (ca întreg, sunt destule entități care știu toate astea și altele pe care nici nu ni le putem imagina). Ideile avansate ale lui Freud, cu subconștientul lui în prim plan de exemplu, au fost aruncate la gunoi.

Mă gândesc mereu zilele astea, ce fel de oameni sunt aceia care știu lucruri ce ne-ar putea ajuta pe toți dar le folosesc numai pentru ei, pentru că nu-i așa, i-a costat mult să ajungă acolo). Dar de ce ar face ei ceva pentru cei mulți, care majoritatea sunt din categoria celor care când sănătoși nu se gândesc la suferinzi?

Homer, dacă a existat, era orb, nici un motiv să fie prea fericit.

Toate așa zisele boli mintale, pornind cu depresia, pornesc de la o suferință fizică. Dureri cronice aproape insuportabile, după ani de zile conduc la depresie, etc.. De ce credeți că se folosesc acum în loc de psiho-analiză o grămadă de așa zis anti-depresante, care toate, absolut toate ajută de fapt cu durerea?

MENS SANA IN CORPORE SANO. Asta nu e tot de pe vremea lui Homer, dar la barbarii de romani? (Grecii îi considerau pe romani barbari iar romanii la rândul lor pe restul lumii).

Unii pur și simplu folosesc alcoolul în loc de anti-depresante.

Durerea poate proveni din multe motive dar de cele mai multe ori de la boli cronice netratate cauzate de poluare. Poluare cu gunoi, tomberoane, ghenele acelea teribile, ne-sterile din majoritatea blocurilor, poluarea cu praf de la mașini și din Sahara, etc.. Să ai acum vara tomberoane de gunoi deschise între blocuri, mi se pare un act de barbarism.

Nu cred că ar costa mult mai mult dacă s-ar prelua zilnic, iar tomberoanele să fie igienizate. Pentru că zilnic ar fi mult mai puțin de luat. Amenzi pentru cei care aruncă saci desfăcuți. De ce credeți că romanii trăiau atât de puțin? Cât timp le-a trebuit ca să inventeze Cloaca Maxima, dar nici aceea nu era prea grozavă.

În Babilon de exemplu, lumea arunca totul pe stradă și când se ridica strada și gunoiul se făcea pământ, clădeau deasupra. Astfel orașul s-a ridicat în secole cu zeci de metri. Respirau tot rahatul ăla, de la ei și de la animale de companie, nu-i de mirare că se închinau la Ishtar-Innana, zeița sexului.

Dar cel mai bine cred eu ar fi să fie centre high tech, sterile și fiecare să-și ducă sacul ermetic la 2-3 zile, la fel cum mergem la cumpărături. Nu știu, sunteți câte milioane în București, faceți un brain-storming acolo. O dezbatere publică pe un site creat special.

În Metrou de exemplu, pute a canalizare pentru că sunt locuri unde există scurgeri.

Este una din cele mai mari probleme cu care se confruntă și s-a confruntat umanitatea, de când au apărut aglomerațiile urbane. Adică Babilon.

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.