22 can be a symbolic number. It can stand for 2 swans. 2 White swans like in Dire Straights song i just posted about. How about 2 lotus petals?
I recently discovered that the eye of Horus were actually 2 and they turned into lotuses (the missing link between Ancient Egypt and Buddhism which draws from Hinduism).
How about the face of Buddha? In all depictions i've seen so far and never figured, the eyebrows seem to represent 2 stylized lotus petals put together.
The middle way is Buddha's way of life. "In his first sermon, the Buddha taught that neither the extreme of indulgence nor the extreme of asceticism is acceptable as a way of life".
1:50 Brâncuși gave Romanians a huge Shivalinga in Tg.Jiu and the whole world Mlle (miss) Pogany. Pogany is a Hungarian name though.
2:55 Un contabil trimite jumătate din bugetul nostru (zeci de miliarde de euro) în alte conturi, de 34 de ani.
3:00 Heaven's gate? Ăia care se leagănă în tricouri și blugi sunt polițiști sau figuranți într-o scenetă. Alexandra Măceșanu. Luiza Melencu.
5:03 Princess X by Brâncuși... I didn't say nothing...
5:10 How about this one?
5:55 Coincidence of the day.
6:10 Toți trepădușii din media românească se pricep la orice, inclusiv la tehnică militară.
Piloții de pe F16 nu au nevoie de "contact vizual" cu ținta.
Mai mult decât atât, piloții de pe F16 începând de la block 50 (diferența între 50 și 52 la care au fost îmbunătățite (upgraded) cele cumpărate din Portugalia este doar motorul) au la dispoziție o nouă însușire a avionului (feature). Tactical data link.
Asta le permite să primească date (în video-ul următor, display-ul din dreapta, cel din stânga este propriul radar) de la radare de la sol sau de la alte avioane.
Dacă drona era văzută de un radar de la sol care are această însușire, ținta apărea și pe ecranul avionului, tot ce avea de făcut pilotul era să apese un buton să "lock the target" și să trimită o rachetă.
E adevărat, rachetele sunt foarte scumpe, una AMRAAM din cele contractate recent de România din SUA poate depăși un milion de dolari bucata, în funcție de versiune. O rachetă sidewinder, parte din același contract, care poate merge până la 22 mile (aprox. 35 km) e puțin mai ieftină.
Motivul pentru care sunt atât de scumpe este că în afară de sistemul de ghidare inerțial, au datalink, deci pot fi ghidate de radarul din avion, de un radar de la sol sau de propriul radar.
Da, cred că aceste caracteristici transformă avionul într-un lansator de rachete zburător, repet, fără nevoie de contact vizual.
Unul din motivele pentru care avioanele mai noi, ca de exemplu F35 nu mai sunt atât de rapide. 1.6 Mach față de 2.25 pentru F16.
Însă și avionul țintă are mai multe opțiuni în momentul când detectează că o rachetă a fost locked pe el.
Prima ar fi bruiajul. La 330 km distanță de exemplu, sau la max cât poate opera un AMRAAM, are timp chiar și să aterizeze și să se ascundă într-un hangar de beton. Bine, cu o rachetă după el. Ok, închizi ușa la hangar.
Prima ar fi bruiajul. La 330 km distanță de exemplu, sau la max cât poate opera un AMRAAM, are timp chiar și să aterizeze și să se ascundă într-un hangar de beton. Bine, cu o rachetă după el. Ok, închizi ușa la hangar.
Mai scriau domniile lor, spre panica dvs., că un pilot de F16 nu poate vedea o dronă, și din cauză de diferență de viteză. Dar dacă drona stă pe loc? Asta ne-ar lăsa fără opțiuni în fața dronelor de mici dimensiuni?
Pe radar se vede mărimea și viteza dronei respective. Ce faci, trimiți 2 F16 și 2 F18 pentru o mică dronă care merge prea încet și nu poate fi văzută? Dar cu elicopterele ce faci?
No comments:
Post a Comment
Friendly comments welcome
Note: Only a member of this blog may post a comment.