Wednesday, July 24, 2013

Tavan, "pop-corn", var, ouă, găinaţ

Am încercat să scriu ce scriu aici şi pe facebook. La vreo oră două după ce instalez din nou Linux (în memorie, folosesc live-image), facebook devine atât de lent încât mă plictisesc până ce apare o literă după ce o tastez. Adică tastez un cuvânt şi când îl termin încep să apară primele litere. Deci voi scrie aici şi voi pune link- pe facebook. Folosesc aceleaşi dicţionare de fapt acelaşi sistem în aceeaşi configuraţie. Cred că îmi bagă cineva keyloggers la greu, la competiţie pe fb

07/29 10:54 AM PDT. The problem in this first paragraph was solved by moving back from Firefox 12 to Firerox 22.

Îmi pare rău ce voi scrie aici depăşeşte orice imaginaţie dar este real.

Când m-am mutat în martie 2010 în apartament toate tavanele aveau "pop-corn" pe ele. Dintr-un material moale, fibros, fonoabsorbant. Dar au absorbit şi tot felul de mirosuri timp de un număr de zeci de ani, probabil. O culoare galbenă indescriptibilă. Posibil să fi avut şi azbest în compoziţie.

Înainte de a vărui am dat tavanele cu aspiratorul şi am umplut jumătate din colectorul de praf de la aspirator cu "pop-corn" care se desprindea la cea mai mică atingere.

Deci când am "văruit" la început (am folosit o vopsea pe bază de argilă - kaolin, humă cum se mai spune în România cu bioxid de titan pentru albire + un polimer pentru întărire. După două straturi părea ok.

La vreun an după am văruit dormitorul din nou (am descoperit şi reparat de mai multe ori o gaură în peretele din dormitor din debara chiar lângă conducta de aerisire de la baia vecinului de la parter pe unde venea fum la greu). Dar de data asta am folosit var (luasem un sac de praf de "lime", CaCO3 + Mg2CO3 pentru ca să dezinfectez tomberonul din curte şi am încercat şi a ieşit destul de bine). Dar abia peste vreun an am reparat în sfârşit gaura aceea din perete.

Odată cu căldura mirosul din apartament a devenit din ce în ce mai insuportabil. Deci alaltăieri m-am apucat să văruiesc şi restul tavanelor, cu var care îl făcusem din praf acu vreo 2-3 luni şi îl aveam în nişte bidoane. Deci am văruit toată zona de lângă bucătărie şi holuri, cam jumătate din suprafaţa văruită cu kaolin încă rămasă nevăruită (1/3 din apartament). Am reuşit să acopăr şi ultimele găurele care nu se vedeau de departe de la văruitul cu kaolin, iar după ce s-a uscat varul s-a pietrificat. Anumite zone de lângă uşa de la intrare miroseau a urină în momentul în care le dădeam cu var. Diferite zone miroseau diferit. Anumite zone, de lângă uşă şi deasupra mesei unde aveam calc s-au îngălbenit dar după ce s-au uscat s-au albit aproape total.

Mirosul din apartament s-a schimbat total. Eu credeam că e fără speranţă deoarece am crezut că sediul mirosului acesta era în padding-ul de sub covor. Dar nu, tavanul era plin de miros.

Dar ce m-a făcut să scriu aceasta este că am pus nişte ouă la fiert, acum, după ce mirosul din apartament s-a îmblânzit aşa de mult. A ieşit din ouă un miros de găinat, şi Angela a confirmat, atât de puternic încât mi s-a făcut rău. Ouăle sunt cumpărate foarte recent şi nu sunt expirate.

10:40 PM EDT Tocmai am terminat de resetat... modemul! Nu îl mai puteam accesa cu parola deci am făcut un reset din buton, nu a mers, după care am făcut un reset hard, 30-30-30, adică 90 secunde apăsat pe butonul de reset din care la 30 secunde am scos firul de alimentator, apoi la 60 l-am băgat înapoi (cu butonul apăsat tot timpul, după care 10 secunde fără fir din nou și după ce am băgat firul și a pornit încă un reset normal și astfel am reușit sa preiau controlul modemului și sa îl setez din nou.

Fb merge mai bine dar tot ezita când încerc sa șterg cu backspace apăsat (repeat). Aceasta problema dispare dacă scot (dezinstalez din Firefox) dicționarele de romana și engleza (amândouă, dacă îl scot numai pe unul, în orice ordine ar fi nu are efect).

Foarte curios, după ce am văruit porțiunea aceea din tavan, de 2 zile nu mai aud nici avioane.

Combinat cu podeaua făcută din fibră lemnoasă cu clei din reziduuri animale... well... you get the picture...

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.