Monday, March 7, 2022

March 7

1:48 Dot Niet. A bad idea, that would be however implemented by Putin. Proof that Ukrainians and Russians have something in common. And the fact that both leaders are Hungarians Noongarians.

1:59 Secret to us, probably not to Russian military. I haven't seen so far one single tank destroyed by such an anti-tank missile. What Ukraine needs, needed from the first days is anti-missiles systems. It is obvious by now, "the west" doesn't want Ukraine to resist, they want to generalize the conflict to all ex Soviet block countries so they can hand them back to Russia. Putin's conditions are impossible to fulfill on short term, to change the constitution a referendum is required. But who can predict what will be the outcome of such referendum?

10:10/8:10 Se spune că România a plătit în avans cel puțin 4 miliarde de dolari pentru rachete Patriot. Oare este o întâmplare faptul că acest conflict ne-a prins înainte ca ele să fie livrate (în afară de o baterie? la Midia)? Mă uit la această poză. O baterie cu 4 rachete. Dar am înțeles că rușii au lansat multe rachete în Ukraina. De câte baterii am avea nevoie? Sistemele israeliene Iron Dome au mai mult de 4 rachete.

De ce a fost instalat scutul Aegis Ashore (partea de luptă anti-aeriană a unui distrugător) tocmai la Deveselu? Distanța de operare a radar-ul faimosului scut este de maximum 310 km. În cazul ideal în care funcționează (scutul de la Deveselu nu se poate apăra pe sine însuși de rachete Kalibr sau Isander), cât timp trece din momentul în care o rachetă agresoare a fost prinsă pe radar până când este interceptată? De ce avem un prim ministru general (ceva ce arată agresivitate) care seamănă cu un înotător para-olimpic (cerebral palsy) ungur?

Rachetele Kalibr zboară la o altitudine foarte mică (50-150 m). Ce sisteme există împotriva lor? Chiar și aceste sisteme Phalanx care de fapt sunt niște mitraliere cu cadență mare și radar care pot asigura în condiții ideale o apărare pe o rază de poate 1 km, din cauza altitudinii de zbor foarte joasă a rachetelor Kalibr. Radarul de la Deveselu operează la altitudini mari. Practic ar trebui un Phalanx pentru fiecare obiectiv de apărat. Există vreun Phalanx în  România, măcar la Deveselu?

Iskander, celelalte rachete folosite de ruși în Ucraina sunt rachete hipersonice cu rază scurtă de până la 500 km, care zboară de 2 ori mai repede decât Patriot. Teoretic, ar putea fi oprite de acestea, dacă au timp să le detecteze și să se pună practic în fața lor.

Concluzie. România, probabil nici o altă țară nu este pregătită să facă față rachetelor Kalibr iar sistemele Patriot, chiar dacă ar fi prezente, nu ajută cu acest tip de rachete. Rachetele Kalibr sunt practic niște bombe cu motor și aripioare (și sisteme de ghidare mă rog) care zboară orizontal la altitudine mică, aproape imposibil de oprit, sunt ieftine și pot fi fabricate în cantități foarte mari.

Dezinformare. Tot felul de politologi la fără frecvență încearcă să ne dea o falsă încredere. Rusia a folosit toate trupele mobilizate în Ucraina, etc..

10:42 Air quality index in  Tualatin is 87. There is chocking smoke inside. Yesterday when i drove on 18 i saw numerous agricultural fires putting out thick smoke and the wind is not blowing. Also intense dog poop smell.

1:28/11:28 Bărbații între 50 și 60 de ani vor forma o divizie specială de artilerie autopropulsată completată cu comandouri din Vaslui condusă de Petre Roman, numită "Bășinoșii", rezolvând astfel și problema gazelor rusești.

5:24/3:24 De câte ori spun că Putin este un fost luptător de judo, cu aceeași înălțime, din Ungaria, cu nume, culmea... ucrainean (decedat la Londra în 2008, în metrou, cu fața desfigurată de acid și lovituri de cuțit, ca să nu poată fi recunoscut cadavrul) apare o știre de genul. Danileț însuși este un actor de pantomimă din Ungaria, aici în poză cu cea care a făcut-o pe Viorica Dă-n cilă.

11:39/9:39 Tipul ăsta era în mașina din poza de mai jos și m-a hărțuit pe stradă duminică seara. Întâi a simulat că mă lovește din spate, după care am tras pe dreapta, el s-a oprit la un semafor pe banda din mijloc simulând că o ia la stânga, după care a venit iar în spatele meu, etc.. Până la urmă am intrat la o stație de benzină după care nu l-am mai văzut. Poza făcută la 5:31 PM, Hilsboro, Oregon PDT. Dar seara, ziua mea nu a mai fost la fel, după. Mă uitam tot timpul în oglindă să văd dacă nu apare el, altul, etc..

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.