Thursday, April 20, 2023

April 20

12:00 Regionalizarea, pohta ce-o pohtesc ei, de atâta timp. Primul pas. Crearea în 2007 a Ministerului Dezvoltării Regionale prin schimbare de denumire, cu primul său ministru, Marko Bela. Urmat de Elena Udrea, și mai târziu de însuși Dragnea, cel mai mare advocat al regionalizării.

Un subiect de care mă săturasem atunci, l-am crezut îngropat, iar acum apare iar ca un coșmar recurent... Singura noutate, au schimbat denumirea regiunilor în județe, fiindcă regiunile nu apar în Constituție. Bine, dar după ce le-au denumit odată regiuni, cine mai poate crede acum că nu sunt de fapt regiunile lui Dragnea? Chiar sunt curios cum se vor numi. Județul NW?

Al doilea pas a fost crearea legii 341/2013. Puteți citi aici toată tărășenia.

Pe scurt. Au sucit și au învârtit atât de mult această lege devenită neconstituțională a Referendumului încât acum se poate organiza un referendum local care ideal pentru ei ar fi la nivel de regiune, care poate trece cu... 12.5% din voturi.

8:42 Rotația subiectelor. De la regionalizare la buget. Greu de crezut. Mie nu-mi intră nici acum, nu-mi intra nici ieri seară (la mine e dimineață acum) site-ul Camerei Deputaților, să arăt de la câte comisii a primit Legea Bugetului aviz favorabil. E adevărat, tot documentul cuprinde vreo 5000 de pagini (din care marea majoritate sunt gargară iar restul minciună), mă întreb dacă nici unul din cei 466 de parlamentari care l-au votat nu a văzut și i-a picat greu acest 14% creștere venituri fiscale.

5:45 SpaceX launch analysis.

Some of the 33 engines won't start. 7 seconds of burning tons of fuel to get lighter and raising dust before it finally lifted with fewer engines. Lift off, drift to the left due to missing engines, corrected.

Wobbling effect due to strata of air between camera and object, filmed from a very long distance, like from miles away with a very powerful zoom thus concealing engine(s) missfires. Unburnt fuel leaking from malfunctioning engines.

Confirmation of non functioning engines.

Leaking fuel ignites. All engines are shut down then restarted.

More engines go out causing it to spin out of control. Final explosion of the second stage is weak, showing it was probably not loaded with much fuel. Just another episode of white noise in a very needed moment.

It doesn't look to me it's going to fly very soon into orbit, not talking about Moon. Forget about Mars.

7:42 Apropo de Legea Referendumului, Bugetului, Plafoanelor etc.. Nu cerceta aceste legi. 49 miliarde la Transporturi, 94 la Dezvoltare, alte ministere sume care vor dispărea pe tăcute la sfârșitul anului, la fel ca și anul trecut și în alți ani și acum ei (se fac că) caută 20 miliarde? Sumele la toate ministerele și alți ordonatori de credite se găsesc în dreapta sus la blog, însă nu sunt pe prima pagină la acele pdf, de obicei pe a doua. A ok, am încercat acum, site-ul Camerei Deputaților tot nu merge (pentru mine).

Mi-am amintit acum, Legea Bugetului de Stat, cu sumele pe ordonatorii de credite se mai găsește și pe site-ul Ministerului de Finanțe, deși merge și ăla destul de greu.

Iată link-uri direct pe pagină la câteva ministere importante cu sume mari. Cea mai mare gaură e la Dezvoltare, unde chiar nu știe nimeni unde și câți bani se duc, din cele 94 de miliarde anul acesta, 61 anul trecut etc..

Agricultură

Transporturi (49 miliarde)

Investiții

Dezvoltare (94 miliarde)

Dezvoltare 2022

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.