Sunday, April 30, 2023

April 30

1:25 They say Sahara was green when they introduced cows in Egypt, about 8000 years before Christ. Looking at the temperature chart predicted by Milankovitch cycles, temperatures measured at 66 N show a peak at about -13000 and another one at about -7000. Other authors say Sahara was green until about -5000 or  3000 BC which corresponds roughly with the time of building of Great Pyramid and the War of Kurukshetra (by some authors).

By the language spoken, traits on numerous statues in Rome, not only on the column, tall stature and rich beards, and their name which means dextrous in Sanskrit (language closest to hypothetical PIE, Proto Indo European), Dacians didn't have anything to do with Ancient Egyptians. Dacians are not only those from today's Romania but they may be related to Germans (Deutsch) and Dutch and most likely early descendants of the original Indo-European people.

2:56 DEX o făcu iar de oaie cu această definiție. Sensul 2 arată un tip de căciulă, etimologia e de la comații daci (commoners). Cel mai probabil comații au preluat pileusul în timpul ocupației romane, când ordinea socială a fost bulversată. Mărturie personală. În Suceava le spuneam comănac numai celor cu moț... Și căciulile de miel depliate mai arată ca un pileus...

Mai este posibil că în Dacia ca și în India, clasa conducătoare (elitele) să fi fost de altă origine etnică și altă culoare a pielii, posibil celtică. Eu rămân la vechea idee că tot ce a fost arhivă despre Dacia, limba dacă în Roma a fost distrus de dominicani. Însă columna, statuile nu le-au putut distruge.

Columna, unul din cele mai importante monumente din Roma și din antichitate, a fost ridicată de Traian pentru a glorifica războaiele cu dacii, al căror aur a adus prosperitate imperiului pentru următoarele două sute de ani dar și decăderea, prin atragerea "barbarilor" (asiaticilor) de la care cumpăraru bunuri de lux, în special mătase, cheltuind astfel tot acel aur, care a fost după calculele mele în jur de 224 de tone pe an, timp de 170 de ani, un echivalent de aproximativ 14 miliarde de euro pe an în banii de azi.

Un aureus de 8 grame era echivalent cu 25 de dinari.

Pentru comparație, rezerva de aur a României în acest moment este puțin peste 100 de tone sau aproximativ 6 miliarde euro.

În România se află unele din cele mai mari rezerve de aur din lume, probabil munții Apuseni și Carpații în general au fost formați în urma căderii unui asteroid din metale, acum aproximativ 70 de milioane de ani care a intrat mai adânc în pământ, munții rezultați sunt formați în principal din materialele existente.

Nu m-aș mira dacă în acest moment aurul ar fi exploatat în secret cu mașini autonome (cârtițe) care sapă pe sub munți.

1:20 I'm doing laundry. He/she/it is doing laundry. Last night i heard again the exhaust leak at the car, especially during the acceleration.

1:47 Found loose and torqued the only accessible (with the right tool) exhaust nut under the heat shield of the manifold (i had to take the shield off, did not have such a tool). Right when i was done, anticipating i had to leave, a small plane making a big noise flew by (to pretend i'm leaving because of them alerting the people). BTW no people were present during the 20 minutes operation except for a big delivery guy next door.

1:52 Asta intră în contradicție cu ce spunea Gerhard Gerhard Karner la București. Dacă ungurii nu permit imigranți, de unde ajung ei în Austria? A, din Croația.

Apropo Austria cere ajutorul Comisiei Europene pentru a-și proteja frontierele. De ce nu o fac singuri ca nemții? Pot face asta în România dar nu la ei acasă?

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.