Sunday, March 17, 2024

March 17

9:30 AM Am văzut știrile oh boy. Astea sunt lansatoare de rachete. Normal sunt pentru elicoptere sau avioane, ucrainenii le pun pe orice. Poza pare de la un elicopter căzut. Nu văd nici o bucată de dronă.

10:20 După ce am terminat de editat postarea de mai sus m-am uitat iar la știri și am văzut că la câteva minute după ce am citit, ei știau că voi posta, au venit cu video-ul acesta (care de fapt e doar o poză). Întrebare. De ce au consumat ucrainenii o dronă ca să doboare un elicopter scos din uz care stătea singuratec pe o platformă? Ora 9 dimineața aici înseamnă 19 seara în România, 10 ore diferență (coasta de vest).

10:50 Vecinii mei de sus trântesc și izbesc de când m-am trezit. Sunt 4, fac cu schimbul. Unii pleacă, unii vin, pe jos. Cel mai probabil, filipinezi care pozează în sud americani. Și sunt alții, nu cei care i-am văzut când s-au mutat. Cineva din ei pleacă și vine cu o mașină. De când s-au mutat i-am văzut o singură dată venind cu sacoșe. De Crăciun l-am văzut pe unul din ei pe geamul din spate (e puțin deal și se vede sus) călcând apăsat, când pe un picior, când pe altul, cu scopul evident de a face zgomot (ca de tunet). De aceea în weekend îmi iau lumea în cap și plec.

Dar în cea mai mare parte a timpulului au jaluzelele din spate, de unde se poate vedea, trase. Însă zgomotul nu e întâmplător. Se pare că au un sistem ceva care îmi prinde respirația (ascultare ambientală), undele cerebrale, nu știu, și mă enervează foarte tare cu un zgomot destul de moderat însă ritmic, mă fac să uit instant ce vroaim să scriu, etc.. Dacă pornesc ceva ce face zgomot, TV, un ventilator ceva, se mai liniștesc.

Sau o chestie. Din când în când pornește câte o mașină cu motor mare și eșapament modificat, sau un Harley ca acum care face zgomot aproape cât un tanc. Niciodată, niciodată ei nu fac zgomot în acel timp. Sau când urlă copiii ca din gaura de șarpe. Totul pe rând.

11:00 Estimp... Apropo știați ce înseamnă pus în engleză?

11:24 Am dat drumul la o mașină de rufe, am început să citesc iar știrile, au venit chiar deasupra mea și izbesc atât de tare încât se clatină tavanul.

11:32 Zombies apocalypse is real... Toyotas are indeed tough...

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.