Sunday, March 31, 2024

March 31

12:30 AM Am așteptat cu toții această zi a libertății atât de mult încât atunci când a venit ne este deja lehamite. Însă trebuie să scriu câteva rânduri.

În lipsa unei Constituții care nu a fost ratificată de Franța în 2005 și de încă o țară, singura lege fundamentală a UE o reprezintă colecția de tratate de aderare. Formulate în general la fel pentru toate țările, ele includ începând din 2000 un așa numit protocol Schengen, care până atunci a fost un tratat separat și paralel cu UE și care cuprinde tot ce este legat de libertatea cetățenilor de deplasare din Tratat.

Toate țările care au semnat un tratat de aderare după 2000, deci valul din 2003 (nouă țări) și valul din 2007, România și Bulgaria, au fost admise automat în Schengen. Singura piedică, o formalitate, o reprezenta verificarea făcut de către Comisie, Corpul Executiv al UE, a condițiilor de securizare a frontierelor, care verificare trebuia aprobată de către Consiliu.

În nici un caz Consiliul nu mai trebuia să aprobe încă o dată ce a fost aprobat și ratificat de toate țările la aderarea României la UE.

Însă mai marii UE și ai României au hotărât să nu ne spună toate acestea și în schimb s-a mers pe o minciună, cea mai mare rușine de până acum a UE. S-a spus și se repetă că era necesară o nouă aprobare a Consiliului "pentru aderarea la Schengen" care era în Tratat din 2005 cu aplicare din 1 ianuarie 2007, iar în Consiliu unii "s-au opus prin dreptul lor de veto" care a fost doar niște zvonuri și s-a amânat mereu până acum 2 ani când s-a votat pentru prima dată dar s-a opus Austria.

Consiliul trebuia doar să aprobe felul în care Comisia a făcut verificările.

Dovada că România "era în Schengen" din 2007 o reprezintă posibilitatea călătoriei doar cu buletinul care a început în acel an.

Când lumea a început să realizeze ce se întâmplă, fără prea mult programare, adică așa, cam din senin, pe 30 decembrie trecut Consiliul a venit cu această găselniță, de aderare parțială, de fapt deschidere parțială a frontierelor, care nu se regăsește în Tratatul de Aderare.

Ce reprezintă Schengen. Unul din idealurile Uniunii Europene, acela de liberă circulație a cetățenilor. Cetățenii UE au drept să circule, să rezide și să muncească unde aleg în interiorul Uniunii fără restricții și limitări în același condiții ca și cetățenii țărilor respective.

O nouă umilire și o discriminare realizată prin minciună și ilegalitate de Consiliu, Președinte, etc. la adresa românilor de rând sau care preferă să călătorească cu trenul, mașina sau autobuzul, care, potrivit promisiunilor lui Ciolacu, va veni atunci când rata acestuia va fi în scădere, fiindcă regula este ca după 90 în România primii miniștri nu rezistă mai mult de un an.

Încetinirea transporturilor rutiere (TIR) prin cozi kilometrice la propriu deci mărirea costurilor de transport, a timpului pentru mărfuri perisabile și a prețurilor finale.

După ce am văzut de mai multe ori video-ul de mai jos, mi-am dat seama de ceva dar îl las fiindcă este un exemplu foarte bun. Tenorul din dreapta și-a luat libertatea de se apleca invers la început sau în mod opus de cum (nu) o fac toți la sfârșit. Este un tip de vrăjitorie pur vizuală care l-am identificat de mulți ani, care are un efect foarte nociv cel puțin asupra mea. Deja simt o greutate în respirație.

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.