Friday, March 8, 2024

March 8

6:45 Gabriel Resources a fost înfințată de un român, Frank Timiș, mare bancher in UK. Președintele este un alt român de care nu ați auzit, Dragoș Tănase. Sediul firmei este la Londra și este listată la bursa din Canada. În 2010, acțiunile au ajuns nu la 0,6 cât sunt azi ci la peste 8 dolari acțiunea, firma valorând pe atunci peste 8 miliarde însă au căzut din cauza efectului demonstrațiilor.

Soroș însuși a fost printre investitorii inițiali. Organizația lui a participat la organizarea demonstrațiilor, având un rol în căderea acțiunilor. Exită un tip de tranzacție la bursă "short selling" în care se pariază pe căderea acțiunilor, ceva ce Soroș a mai făcut cu banca Angliei în 1992.

Ei nu au pierdut mare lucru, firma acum este cotată la peste jumătate din valoarea inițială când a devenit pe acțiuni în 2008, care a fost în jur de un miliard. Au pierdut creșterile speculative de capital la bursă, nu bani investiți.

Azi am văzut și numele lui Nicușor Dan printre "vinovați". Subliminal, fiindcă îl cheamă NicușorPreședinta ICSID este tot o unguroaică. Toți în orice funcție oficială în toată lumea sunt. Au o armată formidabilă formată din peste 10 mii de oameni, actori, scriitori, cântăreți, etc..

12:50 Mai e o chestie. Prescrierea. În mai toate codurile civile și penale, frauda este limitată la 2 ani, daune la 5. Au fost 11 ani de când Gabriel Resources a picat la bursă.

12:12 Azi mi-a fost foarte rău. Am crezut că am un atac de inimă, poate am și avut. Am sunat-o pe Angela și a venit acasă de la servici (nici ea nu dormise mai mult de 4 ore). Am consumat niște șuncă și salam cu nitriți, am luat niște niacin care iar promovează vasodilatație și m-am simțit mai bine.

Au făcut enorme presiuni și demersuri, în special cu gunoaie și rahat de câine zilele astea. Trebuia să fi fost de 8 martie.

Era frumos afară și am mers în parc. În parc era fum așa că mi-am pus o mască. Pe lângă noi au trecut de 2 ori un tip cu o tipă care vorbeau tare unul cu altul iar tipa putea să fi fost ea, președinta ICSID.

Aproximativ 11 AM și ceva ora locală, 2 PM coasta de est, ora 9 seara ora României.

Singurul motiv că acum după 11 ani s-au trezit să ceară despăgubiri este că sunt în criză din cauza postărilor mele și a asemănărilor și vor să arunce cu noroi în mine. Să vedeți cât va ține acest scandal. Cât va fi nevoie să mă terfelească până la capăt.

Este adevărat că în decembrie 96 m-am mutat în Vancouver, dar nu Vancouver Canada (care apropo este un oraș pitoresc, departe de centrul financiar al Canadei, cu bursă, Toronto) ci un Vancouver mai mic, lipit la nord de Portland. Am mai vorbit la telefon în Canada de câteva ori cu foști prieteni și cunoștințe din România. Am înțeles din niște aluzii că lumea în România crede că eu sunt Nicu Ceaușescu și mi-au lăsat mie moștenire Roșia Montana.

Cu 7 miliarde de dolari cumperi toate cazinourile de pe coasta de vest, Ilani din poză fiind cel mai mare și mai nou. În aceste cazino-uri nu se joacă niciodată pe sume mai mari de sute sau poate mii de dolari pierduți/câștigați într-o seară. Nu am jucat niciodată la mese ci numai la păcănele pe cenți.

Nici acolo nu vin miliardari îmbrăcați în costume ci niște jigăriți, exact ca la păcănele în România. La Ilani majoritatea care fac figurație sunt Asiatici. Câteodată mai vin și celebrități care de fapt sunt toți actori din Ungaria sau Japonia deși Portland e la 1000 de mile (1600 km) de Holywood. Nici la bar nu merg, acolo dai pe o cinzeacă prețul pe o sticlă pe care o am în mașină.

Da am făcut greșeala și am postat pozele acela din cauza balenei albastre și a coloanelor infinitului. A doua zi s-a aunțat momentul deciderii "despăgubirilor". Reale sau nu. Cine știe câți bani dă guvernul pe ce și cui.

Am văzut că sumele de la bugetele ministerelor care nu se justifică sunt enorme, nu au fost niciodată dări de seamă. Totul e pe cuvântul unui Ciucă sau unui Ciolacu. Apropo, și cu Ciucă m-am întâlnit odată la casierie la Spirit Mountain, unde am fost să iau bani pe un tichet care nu mergea la mașina de tichete care dă bani. A nu, aveam un borcan sau pungă cu mărunțiș să-l dau la numărat.

12:42 În ce am scris mai sus m-am bazat pe o minciună scrisă de Anca Alexandrescu. Tot ce am găsit în legătură cu decizia acelui tribunal este sumarizat aici. Plângere făcută în 2015, au cerut 3 miliarde și ceva, nu s-a concluzionat nici până astăzi.

3:02 Ok deci a fost numai un zvon promovat de Gabriel Resources, pentru a lega totul de 8 martie. (După 9 ani de proceduri!).

Și de fapt de la ce a pornit? Nu au vrut să le dea aviz de mediu și pentru asta cer despăgubiri? Iar despăgubirea (award) se dă după 9 ani de la cerere, când nu mai există urmă din guvernul de atunci?

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.