Monday, March 4, 2024

March 4

12:34 AM

Hypothesis. There is an obvious parallel between between the ninja of Japan and the Thugs of India who were killing in the name of Kali. But could it be more than that? After all, god Daikokuten is the equivalent of Kali in Japan. The article says Shiva, but these are epithets of goddess Kali. Among others, Daikokuten is also known in Japan as the god of thieves.

Second hypothesis. This is a population non native to India. By their curly hair, facial hair, name, language, they seem to have originated in Australia.

Third. Name of goddess Kali could derive from kylie, the aboriginal name for boomerang. Kanjar men feature a dagger that resemble one. The use of a kylie which is a slow moving weapon implies timing.

Forth. Like the modern day ninja who say are all but a few extinct, it is thought the British eliminated the thugs before 1870. However they might have gone underground, and they could still exist under a different, more evolved form and even took their revenge on the British and are now attempting to whitewash themselves.

Fifth. Thugees were targeting mostly rich merchants. There is a link with the hate of today's white extremists. Hitler used to pose with his hand held high, like Shiva the destroyer.

Sixth. There is a form of martial art, Kalarippayattu, much older than ninjutsu that was again suppressed by the British after...

1:07 Un cutremur din Vrancea are nevoie de 30-40 de secunde pentru a ajunge în București. Ținând cont de faptul că mai trebuie niște secunde până începe să cadă tencuiala de pe pereți, există aproape un minut la dispoziție pentru evacuare. Dacă ar exista un sistem de alarmare în clădirile cu risc ridicat (bulină roșie).

Am avut cândva și o confirmare, un link la un video de la o cameră de supraveghere din București cu secunde în care se vedea că primele mișcări (undele P, mai rapide dar mai slabe, care ajung primele) apăreau la aproximativ 30 secunde de la secunda înscrisă la USGS ca timp de începere al cutremurului.

Tot ce ar trebui ar fi un seismometru mai nou cu alarmă (am impresia că în România încă există din cele antice, cu tambur și hârtie) instalat la Focșani, legat la internet, niște sonerii speciale (diferite de cele de la intrare sau de un detector de fum) în fiecare apartament în clădirile cu bulină din București și un soft scris de un student la calculatoare. Și un plan de evacuare, cu exerciții.

Eu cred că fiecare asociație de locatari și-ar putea instala un asemenea sistem și racorda la o linie de telefon fixă special pentru acest scop.
 
Avioanele trebuie construite în așa fel încât timpul de evacuare a unui avion cu 300 de pasageri să fie sub 90 de secunde.

Mai există și posibilitatea ca fiecare să aibă în locuință un loc mai sigur, desemnat la inspecția clădirii. E mai bine să stai acolo decât să te prindă pe scări, în panică.

Există aplicații pe telefon care iau date de la accelerometrele (orice telefon are unul), care sunt de fapt senzori seismici, de pe telefoanele din zona cutremurului și alertează pe cei de la distanță. Poate de la telefoanele care stau pe masă, nu cele în mișcare. Softul știe să deosebească.

Nu spun că e o soluție perfectă, noaptea e mai dificil, dacă te prinde când dormi, dar cred că ar micșora în mod dramatic numărul de victime.

Ok am găsit video-ul. Conform INGV cutremurul a început la și 20 secunde. 167 km, 33 secunde, 5 km/s.

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.