Sunday, June 4, 2023

June 4th

9:00 AM PDT. Ne place nu ne place unul din efectele secundare ale grevei cauzată de mulți ani de neglijare a măririi salariilor și al căror moment a fost ales sunt sigur de liderii sindicali exact în momentul când trebuia să se facă rotația este prelungirea prezenței PNL la guvernare. Sunt sigur că PSD ar fi început să slăbească din măsurile PNL în legătură cu războiul din Ucraina, ceea ce ar însemna mai puține riscuri pentru noi.

9:24 Sunt sigur că ceea ce îngroașă arterele inclusiv cele ale inimii sunt inflamații cauzate de infecții de natură bacteriană. Am aproape 3 săptămâni de disconfort în zona inimii, palpitații, dureri suportabile în umărul, brațul stâng, care au apărut după ce am întrerupt un tratament cu antibiotice.

Din motiv de aer condiționat zilele astea mi-a revenit o infecție (tot din zona expusă la laptop, mergeam prea des la baie) și am început să iau din nou antibiotice (metoda cutanată) și la 3 zile (ieri) am simțit brusc o ușurare, ca și cum cheagul de sânge de pe acea arteră "și-a dat brusc drumul".

Nu sunt refăcut 100%, cred că o porțiune din inimă a fost puțin "învinețită" și/sau părți din acel cheag s-au mutat "în aval" pe artere mai mici dar oricum e mult mai bine.

Singurul motiv pentru care nu o merlești într-o asemenea situație este faptul că în corpul omenesc toate țesuturile inclusiv mușchiul cardiac sunt irigate din mai multe direcții sau de mai multe artere mai mari, există deci o anume redundanță, astfel încât dacă o arteră se blochează, mai există alimentare cu sânge din altele, deși mai puțină.

Mai nașpa când ai o arteră blocată și mai apare încă una din aceeași zonă.

Este posibil ca fibrilația, palpitațiile să fie un răspuns natural al organismului care încearcă să se debaraseze de un cheag de sânge.

Nu vă mai mirați de ce spun. Medicina a stagnat de multe decenii, doctorii nu-și bat capul și mai ales nu gândesc ca inginerii. Cred că un curs de mecanica fluidelor ca la facultatea de mecanică ar fi mai mult decât necesar în curriculum-ul de la medicină.

De ce nu m-am dus la doctor. Sincer, nu-mi mai pasă.

12:30 I rotated the car's tires (front with rear). Quite a bit of work in the parking lot with no power tools. I thought i was going to have to put more air in the fronts as the rears had less before i did so. However i had the inspiration to measure them first. Guess what. The higher pressure stayed in the new fronts. That ca have only one explanation. 2/3 of the car's weight lays on the front wheels and because of that the pressure increases in tires when you move them from rear to front. Never new that.

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.