Wednesday, July 10, 2024

July 10

6:50 Biden, născut în România? Suficient de important pentru a avea o pagină de Wikipedia, dar numai cu două poze pe tot internetul? Democratic? Mie mi se pare că Biden dă ordinele la NATO. Dar cine dă ordine în Statele Unite?

Congresul American a blocat timp de 8 luni ințitativa lui Biden privind ultimul pachet de ajutoare pentru Ukraina, dar România trebuie să doneze un sistem fără aprobare parlamentară, pentru că așa spune Biden?

Nici o chestie, mai sunt câteva luni până vine Trump și termină războiul în 24 de ore.

Apropo de Trianon gyermekei. Béla Drasche.

11:32 Am impresia totuși că Biden doar a enumerat țările care doresctransfere aceste sisteme Ucrainei, iar ideea a fost a lui Iohannis, de pe vremea când încă alerga în cursa pentru Președinția NATO. Marea diferență între România și celelalte țări donatoare este distanța de Rusia.

Cum va fi compensată România, va primi gratuit alt sistem? Va mai aproba Parlamentul încă un miliard de dolari? Plătește România megalomania?

Ce te faci cu un Președinte care îți ghicește și îndeplinește dorințele? Ca și în cazul lui Ceaușescu, singura salvare este timpul. Ne rugăm să treacă timpul ca să scăpăm de penibil.

S-a spus de atâtea ori încât mi s-a creat o bătătură pe creier în zona aceea. Nu voi pune niciodată la îndoială. NATO este democratic. NATO este pur defensiv. Articolul 5.

Nici o țară din NATO nu a fost atacată și totuși toată lumea se agită și dă armament Ucrainei. SUA de exemplu le dă cele mai bune sisteme ale lor, dând ocazia Rusiei să le studieze în condiții de luptă reale și să le găsească vulnerabilități. Vor mai avea aceste sisteme aceeași valoare pentru SUA (if it ain't broke, don't fix it). Rușii vor avea idei noi pentru următoarele sisteme ale lor.

12:00 Balada urșilor rușilor mulți. Tipa îmi pare puțin așa... instabilă, și totuși relaxată, la marginea prăpastiei ca și cum abia s-a trezit din somn. Sau a tras o linie. A ok m-am prins. Jepii mici din Buce.

12:52 Climatic change. California swap. It's like someone in Alaska is steering again the jet stream. And the smell of garbage is unbearable.

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.