Wednesday, April 24, 2019

Ce fac politicienii de fapt când nu sunt în știri

(O postare cu titlu stil Simona Tache.)

Când nu sunt în știri politicienii dispar? Merg să se zbenguie ca particulele cuantice în lumină și nu putem ști sigur ce fac ei decât dacă ne uităm la ei cu multă atenție.

Guvernul României în general. Mă uitam pe site-ul guvernului. Ședințe solemne și multe vizite în special la Bruxelles, pe acolo pe unde Guvernarea ar trebui să fie oricum, din cauza Președinției prin Rotație (remember?). http://www.gov.ro/

Știri. Guvernul are știri. Cam vechi. Propunerile pentru miniștri interimari au fost deja semnate. Ce înseamnă asta? Înseamnă că Teodorovici de exemplu este acum ministru pe două ministere, Ministerul de Finanțe și Ministerul Fondurilor Europene. http://gov.ro/ro/stiri

Inițiative legislative. Pe pagina aceasta ar trebui să fie OUG-urile în facere, cum ar spune Ion Cristoiu (remember?). http://gov.ro/ro/guvernul/procesul-legislativ

Da bine o colecție de inițiative uitate pe site de webmaster care nu sunt curente.

http://gov.ro/ro/guvernul/procesul-legislativ/initiative-legislative

Echipa Primului Ministru, cu Costin Mihalache în frunte (cu rang de ministru). Și totuși de ce în știrile celelalte, paralele, el apare ca și director CFR?

http://gov.ro/ro/prim-ministru/echipa-prim-ministrului

Din echipa Primului Ministru speram să zbor cu link-uri la ministere, unde să văd execuția bugetară. Nu este așa ceva, ne mulțumim cu agenda Primului Ministru.

24 Ora 14, ședință de guvern cu oportunități foto/video. A trecut.

25 Ora 15 Conferință de presă Daniel Suciu. Cam tot pe săptămâna curentă. (Sunt blocați).

http://gov.ro/ro/prim-ministru/agenda

Bine hai să ne mutăm la Ministerul de Finanțe. Am scris deja pe fb, repet aici. Execuția bugetară este raportată deocamdată la sfârșitul lunii Februarie. S-a zvonit iar că iar nu sunt bani de salarii. Am putea ști mai multe dacă punea pe site și execuția lunii martie. Sunt bani în schimb pentru ajutoare către 8 companii private.

Am încărcat fișierul pdf  cu contul curent pe contul meu gratuit de google pentru a putea pune link și a putea fi deschis de oricine.

Ministrul Transporturilor. Cred că vine în fiecare dimineață la servici (ce mai, doarme acolo, 4 ore, se trezește de grija problemelor, analizează, nebărbierit, zeci de propuneri pentru autostrada Moldova) dar nu se poate hotărâ. Secretara îi toarnă cafele după cafele.

Nimic nu e prea scump pentru români (care se poate traduce prin altă zicală, sunt prea sărac pentru a cumpăra ieftin. What?).

http://www.mt.gov.ro/web14/spatiul-media/comunicate-de-presa/2412-18042019

După ce deschideți acest link și vă lămuriți, mergeți sus pe tabul Strategie, de unde va sări un meniu din care alegeți proiecte. Atenți, vă trebuie ore, zile și săptămâni pentru a le citi pe toate. Cât despre un cont curent, adică cheltuieli (veniturile sunt de la buget, adică de la ANAF, anul acesta se poate merge și se va merge la 11,6 miliarde, deși sunt disponibile 28,1 prin credite de angajament).

La Agricultură (MADR of us all). Tabul comunicare. (Cred că e vorba de comunicare ca și concept, căci sunt multe. Comunicări. Din ele reținem http://www.madr.ro/comunicare/5157-noi-sesiuni-de-depunere-proiecte-deschise-prin-programul-national-de-dezvoltare-rurala-2014-2020.html. Probabil și pe aici se duc în jos o mare parte din cele 23 miliarde prevăzute ca buget pe anul acesta. Am ști mai multe dacă ar exista o dare de seamă gen cont curent, cu cheltuieli de până acum. Poate când va fi gata http://www.madr.ro/crearea-si-implementarea-unui-sistem-informatic-de-management-financiar-integrat-la-nivelul-madr.html

La tab-ul Agricultură, doar vegetale.

La tabul Dezvoltare rurală, se cer cereri de sprijin

 http://www.madr.ro/dezvoltare-rurala.html

...va continua... sper

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.