Sunday, July 17, 2022

July 17

11:32 A trecut o săptămână de când am post figura lui Miron Mitrea și s-a ridicat iar la suprafață dar fără vreo poză cu fața lui tâmpit-isteață, să facă încă o intervenție tâmpită și neîntrebată menită să sperie și să umilească pe români. Din fericire, avem legile bugetelor (sunt două legi, pentru cel de Stat și cel al Asigurărilor Sociale), cu anexele lor. La anexa Bugetului Asigurărilor Sociale avem Subvenții de la Bugetul de Stat (pagina 2), 13 miliarde lei, din totalul de 99 miliarde. Cea mai mare parte a bugetului adică 86 de miliarde este asigurată prin contribuții sau CAS-ul (Contribuția pentru Asigurări Sociale) de pe fluturașul dvs.. La 25% și un salariu mediu de 4500 lei ar rezulta 7,6 milioane plătitori.

Dar partea de subvenții din Bugetul Asigurărilor Sociale de 13 miliarde nu este în majoritate din împrumuturi, împrumuturile contractate de Ministerul de Finanțe nu se fac cu dedicații, una din versiuni ar fi să distribuim împrumuturile de 10% din total Buget de Stat (mai jos în pagină, 20 de miliarde împrumuturi anuale și 19 miliarde dobânzi la total 250) proporțional pe toate cheltuielile, inclusiv subvenții la Bugetul Asigurări Sociale.

Asta ar înseamna și că pentru fiecare 100 lei cheltuiți din Bugetul De Stat, statul se împrumută 8 lei și mai plătește aproximativ tot atât dobândă în fiecare an). O altă versiune ar că noile împrumuturi practic finanțează dobânzile și atunci nici un leu alocat pentru pensii nu provine de împrumuturi.

1:38 I cooked some lunch and the kids including those who started the alarm that day when i changed oil are now running in the backyard. Very skinny brown "snake like" kids. I don't believe they're Spanish cause they don't speak Spanish or any language at all. They just yell.

1:47 One of them holding a cardboard box came around the corner, in front of the bedroom and living windows and left. At times people leave cardboard boxes with "free" food items next to mailboxes.

5:48 What an Ukrainian cargo airline is carrying these days (or what CNN forgot to put the headline).

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.