Sunday, November 27, 2022

November 27

2:34 Pompa de căldură are un consum de energie electrică de 3 ori mai mic decât o "centrală electrică". Este cea mai ieftină metodă de încălzire, deși costurile inițiale sunt mai mari. Pompa de căldură poate fi folosită și vara ca aer condiționat. Necesită mentenanță deoarece în momentul în care radiatoarele (exterior și interior) se înfundă cu praf își pierde eficiența și devine sursă de contaminare. Sunt unii care susțin că își pierde eficiența la 4 grade temperatură afară și ajunge la nivelul centralei electrice la temperaturi mai joase.

Există însă cele cu apă care încălzesc pardoseala și iau căldura din sol (de la temperaturi mai ridicate ca afară).

2:44 Articolul ăsta, ca multe altele recente este într-adevăr pline de aluzii, puțin mai mult decât spune acest comentariu (de fapt totul a plecat de la Iliescu, scula reprezenta cizmarul). Evocarea subliminală, aprinderea imaginației, fără a menționa ținta, folosind povești inventate, enunțări laborioase demne de literatura franceză din secolul 19, sunt armele preferată de contraatac a șerpilor.

Altele asemănătoare zilele astea despre agresarea femeilor în România, ca să uitați de cele ajunse în sclavie afară (până la vreun milion, așa).

Povestea lui Cristoiu cu cele 70000 de telefoane confiscate în Austria. Nu cred că poliția poate confisca un telefon al unui aplicant de azil (este neconstituțional). Este o invenție care contracarează simultan mai multe chestii spuse de mine în legătură cu telefoanele, cu migranții, etc.. Ok nu e o invenție, e ceva real dar inutil iar Cristoiu a transformat-o în minciună. Pentru cei care nu aveau documente, telefonul le era citit. Bine pentru a spune acum că mulți au trecut și prin România.

Telefoanele celulare sunt o invenție a șerpilor pentru a chinui oamenii și a le scurta viața, pentru a nu avea timp de maturizarea aceea care o dă numai vârsta înaintată.

Apropo, m-am uitat pentru prima data la etimologia cuvântului. Ce chestie. Sulă vine de la bulă. Am zis eu că e nașpa că au scos latina din școli începând din 76 și au chinuit limba română în trecut cu tot felul de cuvinte (ne)potrivite.

8:43 Lista eurodeputaților care au votat împotrivă (49) și care s-au abținut (43) de la votul rezoluției privind admiterea României în Schengen din 18 octombrie. Din ce văd eu acum după 3 ore de dormit în fum, numai 3 austrieci (Freedom Party, Partidul Libertății) și 3 suedezi (Sweden Democrats) au votat împotrivă.

În Austria Freedom Party este al treilea la guvernământ, nici măcar nu sunt o majoritate, în Suedia, al doilea.

Am zis că o să caut lista. Nu are nici o legătură cu "românii" pe care i-am văzut ieri la Ilani.

9:51 O curiozitate. Există în Parlamentul European un grup numit Conservativ și Reformist European (ECR), și pe deasupra eorosceptic. Exact ca în exprsia aia a lui Caragiale.

9:52 The long transition (on radio stations) between Thanksgiving and Christmas has begun.



1:22 Sănătate, viață (inversată) lungă fără celulare, doar pentru a ajunge un porc bătrân. O avea în sertar?

1:32 O contră la ce am scris despre soarta a poate un milion de românce pe care o ignoră toată lumea în România (așa le trebuie) combinată cu abținerea ciudată a (euro)parlamentarilor Italiei care are o tradiție în acest sens.

2:57 Deci îl bagă înapoi în pușcărie. Nu va fi în nici o pușcărie (nici unul nu e acolo, nu stă nimeni să scrie un scenariu zilnic unde nu sunt spectatori) dar într-un loc ascuns, nici în Ungaria nu se poate arăta fiindcă acolo e mort. Deci ce viață mai are actorul respectiv? Un avertisment pentru toți cei care simpatizează cu românii?

Apropo de bătrâni înțelepți. Toată lumea cunoaște versurile lui Eminescu (ipotetic din Boto-sani) din Scrisoarea III-a.

"Eu îmi apăr sărăcia și nevoile și neamul".

Nu e subliminal. E îndemn pe față la apărarea valorilor sărăciei care îi marchează (brand-uiește) pe toți cei care citesc poezia încă din școală, ca să țină capul ca ghioceii, vorba lui Dragnea din pușcărie, pentru ca nimic să nu se lipească vreodată de ei.

A dispărut de pe site poza lui Pal Vidor, un actor și cântăreț născut în Slovacia. Da, poeziile sale erau scrise de cei de la hunimea.

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.