Sunday, November 6, 2022

November 6

10:56 Pârjolirea pământului. Și totuși chestia cu cutremurele nu e chestia cea mai tare pe care am scris-o. Am scris una cu un motor relativist, capabil teoretic de a accelera o navă până aproape de viteza luminii, și alta despre energia obținută prin inversarea entropiei în pompele de căldură (frigidere, aer condiționat, aparate de încălzit cu pompă de căldură), adică din nimic (a doua e doar o observație, nici o invenție aici).

Dacă googăliți dvs.. despre relația dintre BTU și watt, veți vedea că vă dă ceva de genul 1 BTU (de fapt BTU/h, British Thermal Unit pe oră, o unitate ne-standard de măsurare a energiei și puterii) este 0.293 watts sau un watt este 3.41 BTU. Cel mai mic aparat de aer condiționat, ca acela pe care îl am eu, este de 5000 BTU sau 1466 watts. Și touși consumul afișat și măsurat (și de mine printre alții, ca să mă conving) este de în jur 500 watts. Deci? 5000*0.293=1466 watts iar motivul pentru care puterea este afișată în BTU este ca lumea să nu se prindă.

Explicația e că pompele de căldură nu transformă energia electrică în căldură decât într-o mică parte ci de fapt mută căldura (energia) dintr-o zonă a spațiului în alta prin păcălirea moleculelor.

Dacă de exemplu încălzești o locuință cu o pompă de căldură consumi de 3 ori mai puțină energie electrică decât dacă o faci cu o rezistență electrică care transformă energia electrică în căldură 100%, și ăsta este și felul în care li se face reclamă. Deci?

1:15 Elle entre. Și la Elantra asta, și la cealaltă, setarea pentru jetul de aer pe parbriz nu poate fi separată de jetul de aer pentru picioare. Deci când au venit temperaturile mai scăzute, am început să dau cu aer pe parbriz pentru dezaburire, a început și curentul dedesubt, care de asemeni este foarte puternic chiar la setarea 1 sau 2. Mai mult decât atât în partea șoferului lipsește o grilă (a dispărut) care atenua și difuza cumva curentul. Durerile abdomninale și de picioare fără motiv mi s-au exacerbat și totul a culminat cu o sciatică extremă care a ținut-o pe Angela în pat câteva zile iar azi ne întrebăm dacă va putea lucra luni.

2:28 Sebastian Jucan, ultima poveste de iubire, a câta poveste de război.

1:43 Imagine that. One strong Latino male living upstairs, spending ALL weekends at home, doing laundry, playing loud TV, moving heavy objects and squeaking the floor. Probably payed by the right extreme patriots from Romania, thinking stopping me from writing stupid things that would affect them. What they don't and will never know is he is a double agent ninja and not a Brazen (Barză, varză, viezure). Drazen. (Da, Johnny Weissmuller era din Freidorf).

Yesterday evening. We were out of anything and Angela knows tricks and has coupons on saving maybe 40% of the money shopping at Safeway. She also needed some training walking, best pushing a cart for stability, we both went and at the fish department she wanted to buy some cod but nobody was there. I kept yelling, anybody here, anybody here, until a huge guy dressed with some heavy Santa suit hidden under his white coat to look even fatter, smiling and shaven, showed, walking slowly coming from the isles, not from the department. 24 hours later a thought process popped out my subcon to tell me he was probably the goat from my last match. It makes sense, he was coming with the fish from the bottom of the ocean of course. Some of that fish looked bruised (bluish) and now i'm a bit sick after i ate it.

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.