Friday, November 4, 2022

November 4

12:15 Dracu(la) a avut cel mai mult de câștigat.

12:20 Murătura se menține limpede prin etanșare (capac, folie de plastic), astfel încât să nu poată pătrunde sporii de mucegai acolo, mai ales în beciuri.

1:02 Ce se mai sub-înțelege din toată nebunia asta. Că Iohannis ar fi neamț ceea ce nu e cazul. El are doar nume și figură de neamț, nu și stil sau comportament. (Totuși, un amănunt. Interior de moss?)

1:09 Mosk awe.

7:49 Disciplină. Titlul nu reflectă conținutul articolului. Pentru a pune o aură proaspătă pe capul lui Iohannis, chiar și pentru câteva secunde până citești conținutul.

8:12 Eram sigur că am inclus documentul acesta în postarea mea cu noua teorie a cutremurelor. Teoria plăcilor tectonice nu a dat până acum nici un mecanism de prezicere a cutremurelor.

Documentul conține toate datele existente în baza de date USGS referitoare la cutremurele din România mai mari de 4. Se pot vedea printre altele că și cutremurele se împuținează mereu, de asemenea și corelațiile cu distanța la lună, faza (poziția față de pământ) a lunii, etc..

Ce spune teoria mea pe scurt. Partea solidă de la suprafața pământului, sau scoarța terestră care plutește pe magma lichidă nu este suficient de solidă pentru a forma plăci rigide, ci e doar o aglomerare de roci cu o grosime de câteva sute km care sunt împinse în diferite direcții de curenții de convecție din interiorul pământului care are o rază de 6000 km, cu viteze de câțiva cm/an. Acolo unde un curent care se ridică la suprafață se separă în două direcții apar așa numitele falii tectonice iar acolo unde doi curenți se întâlnesc și coboară împreună, munții.

Vulcanii nu comunică direct cu partea lichidă, ci sunt doar bule de lavă topită (cu dimensiuni de ordinul km) care se ridică la suprafață. Odată cu trecerea timpului și învechirea unei planete, partea solidă se îngroașă tot mai mult iar aceste bule se solidifică înainte de a ajunge la suprafață.

Cutremurele de adâncime sunt cauzate de schimbări de fază, înghețare-dezghețare (solidificare desolidificare) a lavei (love, sciento tresare aici) sau trecerea dintr-o formă de cristalizare în alta, cu schimbare de volum care se propagă exploziv în interiorul unei bule similar cu înghețul în permafrost dar la o scară mult mai mare.

Cutremurele de suprafață sunt cauzate de fierberea instant a apei supraîncălzite într-un mod similar cu fierberea apei cauzată de o șocul așezării recipientului pe masă după scoaterea din cuptorul cu microunde. Aceste schimbări de fază de obicei sunt declanșate de schimbări de presiune datorate fie schimbărilor de presiune atmosferice la suprafață, fie schimbării configurației (poziției față de pământ) a corpurilor cerești importante cauzatoare de maree oceanică sau terestră.

Singurul factor impredictibil pe termen lung din model este presiunea atmosferică.

Este necesară descărcarea datelor înregistrate despre presiunea atmosferică la nivel de fiecare oră în jurul unei zone seismice pentru a se definitiva corelația și a se construi un algoritm de prezicere, ceea ce necesită resurse materiale care ar putea fi acordate printr-un grant. În jurul datei postării, am aplicat pentru un grant la USGS dar ei au schimbat regulile din mers și mi-au spus că nu am aplecat cum trebuie. Aplicația conținea însă unele greșeli. Însă m-am enervat și am publicat totul într-o postare, când am descoperit și greșelile (de redactare). Adică în SUA s-au dat granturi pentru toate tâmpeniile, dar când e vorba de ceva care schimbă din temelii teoriile oficiale, prea mulți s-ar clătina în scaune, implicațiile ar fi prea vaste.

10:14 Aici m-am jucat puțin și am aplicat teoria mea la niște cutremure din Los Angeles, pentru că acolo am găsit ușor datele despre maree (ca măsură a atracției combinate vectorial Soare-Lună) și presiune atmosferică. Albastru, mareele, roșu, presiunea atmosferică, galben cutremurele. Cred că e vorba de aceeași bulă de lavă care și-a schimbat faza după care a revenit la faza inițială.

10:23 I wrote several times about veteran's wife and daughter, the veteran himself, an opera singer who was replaced by PitBull, wife resembling Rose O'Donnel and last daughter i've seen was Tom Cruise himself disguised as a (young) woman again with something in his hand behind a car. So i was very nervous when i saw her yesterday with the cell phone in her hand outside next to that bin. For some reason they moved the glass recycle bin next to that apartment (or added another one, used to be 5 minutes walk from here). So i went to throw the bottles and didn't even look at her, and after i threw them in the bin i looked and saw a blue paper clip i use in the kitchen to seal the pouches with broth. Not thinking because being nervous, i bent over to pick the clip. Today i realized it could have been interpreted as i picked something from the bin. Something else, like a memory stick.

Then i remembered the patio door yesterday morning was unlocked and said to myself. These were ninja. They use most insignificant things in order to accomplish great ones. It wasn't even theft, they would say, because they put it in a place where i could find it. Just a little detour in my reality.

11:06 What i was trying to think 10 years ago when i didn't know shift...

12:40 Da și  Rafie să ne dea pastile cu iod.

12:48 Punctul de rouă (dew point) este temperatura când 3 parametri (umiditate, presiune, temperatură) se întâlnesc în atmosferă la o anume altitudine astfel încât umiditatea din aer începe să se precipite formând norii, care sunt suspendați la înălțimea lor de naștere în câmpul electric al pământului.

Dacă avioane care suflă în urmă jeturi de CO2 cu umiditate 100% trec printr-o zonă apropiată de dew point, umiditatea din jet mai mare decât cea atmosferică întâlnește condiții de condensare, formând dâre de norișori sau așa numitele jet trail persistente. O persoană cu suficientă educație pentru a ajunge deputat ar trebui să știe asta.

Chimicale? Posibil, din impuritățile din kerosen.

Metale? Posibil, de la uzura motoarelor și șlefuirea paletelor turbinelor care se rotesc cu de mai multe ori viteza sunetului și vopselei fuselajului (titan, bioxid de titan, aluminiu etc.) cu praf de Sahara din aer.

Metale mai grele însă găsiți dvs. în cenușa vegetală (scrumul) din țigări din care o mică parte la fiecare țigară ajunge în corpul dvs..

Ceea ce ar mai trebui să vă îngrijoreze se află în curtea dvs.. Și să întrebați pe mai marii de ce în România în mod constant există un index al calității aerului de 80 când ar trebui să fie 20 (scara e inversă, dreapta sus blog). Iar acum în unele localități este 180, ceea ce e irespirabil (după mine peste 50 este irespirabil). 180 este ca și cum ai fuma jumătate de pachet de țigări, fără să fumezi însă. 

9:19 Metalele grele și tutunul vă vor menține mereu tineri.

10:16 Covfefe

11:37 I saw this before. Index is 1 or smallest possible. It really did rain maybe more than 1 inch in the last 24 hours in all Oregon and wind blew from the Ocean. Don't really know if the fires have been all extinguished, but after i went and plugged holes all day long finally there is no smoke outside, it actually smells like negative ions after rain. So i opened the sliding door to the patio and went in the bedroom to open the window and what do i see. A woman who in the past i thought looked like Romanian tennis player Jaqueline Cristian but with a few more pounds on her dressed in a green neon west came around the bush with a giant dog and went straight to my open door and stopped for a few seconds then left.

1145 Nu știu nu am urmărit audio-ul atașat acestui titlu, dar citind în Wikipedia nu am găsit nimic să confirme, ci exact opusul.

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.