Tuesday, December 26, 2023

December 26

7:30 Ab initio. Carmitru și eroul Dinescu la revoluție vorbind poporului român de orice naționalitate în sensul că...



7:40 Da' bunăciunea ruptă de lângă Caramitru cine e?

1:25 I think i have solved (for you) the mystery of the Sphinx. He is there to prove for the other masons at least time travel does exist, i strongly disagree that he was given eternal life because those who lived on Earth after the metal asteroid (flood) are too contaminated for that.


8:50 That's odd eerie. Our founding mother has traveled in time and posts on tik-tok-tik-tok-tik-tok?

10:52 Varză de Barză. Slab populată, zile întregi prin păduri. Estimarea de 400.000 s-a făcut după suprafață și prin compararea cu țările vecine. NU a avut o armată permanentă din țărani.

Din regulile stilului literar (după Flaubert). A nu se folosi același cuvânt de două ori pe aceeași pagină și nu care cumva de două ori în același paragraf mai ales contradictoriu (cu siguranță, cu siguranță) decât dacă te enervezi și încep să scrii la mișto ca mine uneori. Nici o chestie, în această compunere se repetă paragrafe întregi la nesfârșit.

Eu m-am mirat mult cum puteau să trăiască țăranii (în Moldova) fără baie. Asta până am făcut baie la țară în Moldova.

Încălzeai o oală cu 5-10 litri de apă (da, cu coceni de porumb sau tizic, care conține 99% celuloză și nu miroase de loc, baliga de vacă are bacterii bune, nu ca cea de porc, decât poate puțin fum care venea prin crăpăturile plitei). Încălzirea apei dura 10 minute.

Stăteai în picioare sau pe vine într-o balie (un fel de lighean mai mare, care putea fi de lemn) lângă plita unde ai încălzit apa. Cineva sau chiar singur îți turnai apă și te udai după care te săpuneai pe tot corpul (săpun din untură de porc cu leșie) după care altcineva sau tu însuți îți turnai câțiva litri de apă în cap și te clăteai repede după care îți luai haine curate.

Dacă planificai bine încălzeai suficient de multă apă ca să repeți chestia care dura cât un duș în zilele noastre. Da bine părul îți rămânea puțin aspru în funcție de duritatea apei din fântână, dacă nu te spălai cu apă de ploaie, cum spălau gospodinele rufele, dar te igienizai. Apropo mult mai greu era de spălat rufele, care necesita mult efort fizic.

Nașpa iarna înghețau rufele pe sârmă și cristalele de gheață puneau stres pe țesături. Dar ce mișto miroseau după ce se geruiau (cred că e motivul pentru care unii își pun blugii în congelator în loc să-i spele, mor bacteriile mirosului și se sublimează amoniacul provenit din transpirație cred) (dar ghiciți unde se duce în circuitul de aer închis al frigiderului).

Nu poți trăi la țară sau oriunde mai mult de două săptămâni fără să faci baie fiindcă ți se face rău de propriul miros și asta știu din experiență când soacra mea a stat odată la Bacău o lună cu mâinile în ghips iar socrul a rămas singur și până la urmă nu a mai putut, s-a urcat în tren și a venit și el și l-am spălat eu în cadă de vreo 2 ori.

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.