Friday, September 6, 2024

September 6

5:35 AM Un nou atac semantic la adresa României. Cel mai frumos român din Germania, monitorizat de 80 de polițiști. Ache.
5:52 Chiar pe când eram în România, și se oprea apa de 2 ori pe zi (și am avut inundații din cauza asta) am visat la un robinet inteligent. Mă gândeam la ceva cu pedală. Apeși pe pedală, curge apa, te speli, clătești farfuria etc.. Hands free. Până când în sfârșit am văzut un robinet inteligent. Mai multe. În cazinouri unde este un continuu du-te vino la toalete. Tot felul de moși care merg des afară.

Cred că ajută, din moment ce oamenii le-au instalat. Au un senzor cu infraroșu (ca la telecomandă la TV) și pornesc doar atunci când apropii mâinile. (Plus un mixer programabil pentru temperatură). Aceeași chestie și la toaletă, se trage apa automat când te ridici. Am mai văzut prin toalete în parcuri robinete cu buton. Apeși butonul, merge 5 secunde și se oprește. Hands free. Tot mai bun decât cu rotițe.

Dar în California am văzut toalete care folosesc nu știu, un sfert din apa celor "normale" din Oregon (unde nu e o problemă fiindcă plouă aproape continuu jumătate de an, acuși începe, (și cealaltă jumătate e secetă)). Tragi apa, bolborosește o secundă două și gata. De asemeni cred că ajută, altfel nu își băteau oamenii capul.

Gândiți-vă de câte ori trageți apa pe zi și înmulțiți. Probabil jumătate din apa folosită, care se poate reduce la un sfert, deci se poate face o economie de vreo 30% doar instalând un alt tron. Se scoate investiția în mai puțin de un an. Sau câți litri de apă curge aiurea când vă spălați la chiuvetă.

Cheltuieli mai reduse la întreținere.

Semnează Nicușor Dan un ordin, vine Ciolacu cu o subvenție, în 2 ani se reduce consumul de apă al capitalei cu 30% care se poate traduce și în mai puține întreruperi.

Ok m-am prins (singur în capcană). Are asta vreo legătură cu ce am postat despre toboganul pentru ninja recent instalat la mine în complex?

6:50 A nu, în România există deja. 4.5 litri.

7:00 Și nu în ultimul rând consumul de cafea esspresso reduce consumul de apă. Dar și o supapă cu pedală de chiuvetă cred că e fezabilă dacă este promovată suficient de mult.
love angel music baby
@urdoseofsarahtonin

the second sabrina carpenter is announced as a headliner i am booking my trip to coachella

♬ original sound - sar

7:08 There's nothing like the sound of a big engine at dawn. So all the kami will be released from the bins.

7:35 Oare el chiar semnează decretele prezidențiale sau are un scrib acolo care face și job-ul acesta pentru el? 5:00 PM I read the news today oh boy.

Boing boing. I don't think they planned to leave empty.

No i don't believe any of these really happened. If you don't believe me you can always go up there and check.

5:30 Call him Mr.Trump, one of the two players poles of the (in)coming elections.
 
6:13 Wang Wrong


lovel angel music baby

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.