Monday, September 9, 2024

September 9

2:17 PM Ce a fost Ungaria înainte de venirea hunilor? Panonia, provincie romană. Însă noi toți știm, acești romani, cel mai probabil veniți cândva din India împreună cu zeul lor Rama, erau minorități în provinciile lor. Nu știu dacă și în Dacia, fiindcă populația locală a fugit în mare parte în vest după invadarea Transilvaniei de către romani.

Doar după nume proprii, singura ipoteză care îmi vine în minte este Babilon și Egipt. Cel mai important indiciu este numele dat lor Dumnezeului creștin, Isten. Care seamănă izbitor cu al zeiței antice a Babilonului Ishthar, care se mai numește și Innana, zeița sexului și a războiului. (Budapesta este astăzi capitala porno a Europei și a lumii și locul de unde se trag în secret toate star-urile de la Holywood și toți politicienii lumii).

Deci au venit hunii peste ei. În afară de numele Attila, cel care avea un pinguin pe scut (probabil fiindcă au venit din Australia) nu-mi vine nimic în minte acum, cu ce ar fi contribuit hunii la "cultura" din vestul României.

Dar au venit apoi maghiarii din Nepal, împreună cu secuii (Shakya, neamul lui Buda). În 778 îi găsim prezenți la bătălia de la Roncevaux, conform cântului lui Roland, luptând de partea islamului. În aceeași tabără găsim și vlahi, probabil deja sub stăpânire islamică. Sau ungară.

Însă aceasta nu a fost nici pe departe singura bătălie a maghiarilor în Europa. Înainte de a se stabili în Pannonia, peste babilonieni și huni, luându-și numele de unguri, au prăduit Europa timp de 2 secole.

Și fiindcă toate astea nu erau destul, în Dacia, la est de Transilvania și secui, s-au stabilit ceangăii, care după nume cel mai probabil sunt chinezi, ultima rămășiță sau poate ultimul avanpost al drumului mătăsii.

Chinezii aduceau pe măgari care se numărau cu miile într-o caravană bunuri de lux din China, ca mătase și mirodenii și duceau înapoi cât aur puteau să ducă. Aur extras din minele din Dacia. Cu acel aur și-au făcut ei marele zid.

Dar e posibil ca maghiarii să fi fost mercenarii care apărau caravanele chinezilor, ei fiind cunoscuți ca mercenari din istorie. Iar secuii să fi venit pe acest drum, pentru a stabili un avanpost (secret) budist în Europa). Castelul Buda.

S-au făcut încercări de maghiarizare și s-a reușit catolicizarea ceangăilor. Însă la fel ca și secuii (Shakya), ei sunt un neam diferit, iar limba lor nu seamănă nici cu cea secuiască, care poate fi aproape de maghiară fiindcă ei toți vin din Nepal.

Limba vorbită azi în Ungaria este o limbă aglutinată, care adică a adunat elemente, cuvinte, din toate aceste limbi ale popoarelor menționate deasupra, cu multe cuvinte pentru același obiect, cu o gramatică foarte complicată, etc..

Iată însă că și ceangăii, cetățeni români născuți în România își pun nume ca Attila (și mai poartă și vechi nume celtice găsite aici) și își iau apoi alte identități fake pur românești ca să-și facă de cap în România, turnându-ne în cap lături, la comandă.

Ca el mai sunt sute și mii în presa și în politica noastră, unguri (maghiari, whatever) cu identități fake pur românești care ne subminează știrile și cultura și siguranța națională și smintesc mintea tinerilor. Până când?

Roman și Bacău sunt cele două județe (orașe) din România care adăpostesc ceangăi catolici, ei fiind mai mult de 25% din populație. Până nu demult scria în credeam, din diferite surse că prințesa Lambrino era de origine ceangu. Looking... willing.

Ce putea fi din Roman și să facă școală catolică în Franța? Acum totul s-a schimbat, în Wikipedia e scris clar că familia Lambrino fiind de origine greacă (ar fi trebuit să fie ortodoxă, nu?). Vrăji (de Isten)?

5:18 Apropo de lături, nu mai țin minte când s-a mutat sus vecina curentă, de serviciu de sus, la sfârșitul lui iunie sau începutul lui iulie dar zilele astea, tot căutând prin liste am găsit o față care ar putea fi prima tipă care am văzut-o într-o zi când s-a arătat la cutiile poștale. Era înaltă, în ziua aceea brunetă și părea zăludă, pășea într-un fel ciudat, în zig-zag. Nu chiar ne-atractivă.

Chiar uitându-mă acum la dexonline am văzut cuvântul nerod și am făcut brusc o legătură cu englezul nerd.

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.