Saturday, August 20, 2022

August 20

12:25 Andorjan

1:30 Cum nu aveți teryaki (glazură în japoneză, un sos dulce cu zahăr ars), pot stickers (chiar mi s-a făcut o poftă, am în congelator, dar la ora asta...), egg rolls, sweet and sour, nu știu, întreb și eu poate astea sunt mai țărănești după cum articolul pare mai de hipsters, dar astea sunt de bază în SUA măi frate. Iar cât despre sushi, îl las pentru alții, am și așa destule probleme. (E adevărat, americanii pun zahăr în orice, până și zacusca importată din Bulgaria e dulce).

Bucătăria asiatică este într-adevăr sofisticată, ei având o tradiție mai îndelungată decât europenii. În timp ce în restaurantele americane există un fel de mâncare, similar sweet and sour dar mai condimentat și mai sărat care se numește Sun Tzu, după numele legendarului general chinez, noi trebuie să ghicim ce mâncau romanii la festinurile alea (suc de struguri îngroșat prin fierbere în vase de plumb), nu mai vorbim despre daci iar după ce au venit bucatele din America la 1500 (porumbul, cartoful, roșiile, ardeii etc.) totul s-a schimbat și am devenit mămăligari. Aceste ingrediente nu prea există în bucătăria asiatică.

8:08 În afară de titlu, care pare corect (în sensul că romanii au venit să fure aurul dacilor), acest autor perpetuează o teorie falsă, că dacii, "barbari fioroși", au trecut în repetate rânduri la sud de Dunăre, pentru a-i ataca pe romani, ceea ce contrazice titlul.

Roma a fost într-o continuă expansiune timp de câteva sute de ani, și asta nu pentru că-i atacau barbarii, ci pentru că așa erau ei genetic structurați, asta a fost menirea lor istorică, mereu îi atrăgea bogățiile altora. Înainte de Dacia, au cotropit Spania și Israelul pentru același motiv (da, timp în care l-au răstignit pe Iisus). Din Spania au adus specialiști în minerit, ceea ce explică unele cuvinte de azi din Ardeal, ca de exemplu felul cum pronunță ei noapte.

Faptul că dacii nu erau agresivi rezultă și din numele dat de romani țării, Dacia Felix (Dacia fericită).

Modul de apărare al lui Decebal, care nu este pomenit de nici un autor, era cu bile uriașe din piatră (sau poate un fel de beton antic, ca pietrele din piramide), care erau lăsate să se rostogolească pe văile râurilor, pe unde înaintau dușmanii, o metodă destul de folosită în antichitate, de unde îi vine și numele dat lui de romani, Decebalus, adică Zece bile, o metodă asemănătoare fiind folosită de Mircea cel Bătrân la Posada. Dovada sunt trovanții care se adunau la sfârșitul rostogolirii lor sau erau grămadă în locul de depozitare în munți iar în două mii de ani au început să se contopească. Nu este pomenit, pentru că era o metodă pur defensivă. Însă romanii știau și au ocolit acele văi.

(Elena Udrea, după această poză (chiar tipul din poză are chestia mărită?), a plecat în Costa Rica, fiindcă acolo se găsesc cele mai multe asemenea bile, pentru a șterge în mod psihologic teoria emisă de mine atunci din memoriile dvs.)

Romanii au extras din Dacia folosind metodele de minerit din Spania mai mult aur decât puteau să folosească (200 de tone pe an) și au început să facă importuri masive din China. Cu aurul romanilor furat de la daci, chinezii și-au construit cea mai mare parte a zidului.

Abia după cucerirea Daciei și vânturarea aurului de către romani prin cumpărarea masivă de bunuri din China care veneau 4.000 km pe caravane de până la 10.000 de animale de povară, păzite de armate de mercenari magari, au venit din Asia goții și apoi hunii, în căutarea sursei acelui aur. Romanii îi numeau barbari pentru limba lor, barbar, un cuvânt de origine greacă, în latină însemnând străin, poate onomatopeic la origine, bâlbâit, vorbind o limbă de nedescris.

9:00 The source of electrified mineral nano dust is a fan in the next building, that probably pulls it from a crack in a wall. And the huge pile of junk next to our door.
9:40 Today is one year since the accident, and Thursday 22 will be the last day of BZ Construction on this site. I believe both dates have something to do with August 23. Curiously enough, they describe it as a coup, when Kink Michael who was the legitimate leader of Romania at the time took over, (with Sovies at the border and about to enter Romania), after two coups one led by his abdicated father and the second the taking over of Marshal Antonescu after second abdication of Carol II. By his choice, Romania entered the Alliance, (US, England, France, USSR) and tipped the balance towards the allies. Without that historical act, we today might be all blonds and speak German (or Japanese in Asia). The reason they brought me to torture here where they control everything. The man upstairs got a Japanese war helmet today on his bike.




10:20 Da am citit. Tismăneanu spune azi că Hellvig a fost elev de-al lui, la o școală de vară.

10:38 Topirea economicului în politic (a banilor în buzunarul politicienilor). Apropo de legea 153 și de aplicarea ei. Judecata primului ministru, nu o aplică pentru că se creează inechități. Nu se aplică dublarea alocațiilor pentru că nu sunt bani. Minciună și într-un caz și în altul. De când le pasă lor de inechități, uitați-vă la pensiile speciale.

Sunt bani cu găleata în buget, la Ministerul Muncii care ar trebui să le plătească. La începutul anului se calculează toate sumele, dar pentru legile mai noi, rămâne la mâna Primului Ministru, care aplicare de multe ori se pasează următorului Prim Ministru ș.a.m.d., sumele nu se plătesc pentru a nu se crea inechități, pentru că, mai spun spun ei, nu sunt bani, iar la sfârșitul anului, aceste sume dispar pe tăcute din contabilitate (în neant) pentru a le face locul altora, în bugetul viitor.

Toate aceste legi "sociale" au fost votate de PSD chiar înainte de pierderea majorității, pe care o așteptatu (alternanța) știindu-se că nu le va aplica nimeni însă totuși, grijulii, ei prevăd bani la buget în fiecare an, doar în cazul în care se aplică. (capisci?).

Eu cred că legile ar trebui să fie separate pentru populație, când se aplică de obicei unui individ, pentru corporații și pentru Guvern. Poți să urmărești penal o corporație, Guvernul? Da, teoretic, dar se duce corporația, Guvernul la pușcărie? Ar trebui o lege pentru neaplicarea legilor de către Guvern, cu pedepse specifice pentru Prim Ministru, Ministru, Secretar de Stat, etc..

Sunt curios însă cine o să-i aresteze, pentru că unii ar spune că arestarea Primului Ministru ar fi lovitură de stat.

1:53. Gata, am făcut aliniamentul. Cât am înjurat, pentru o operațiune de 15 minute pentru care nu vroiam să plătesc 100-200 dolari, urmat de bănuieli. Primisem cheia de 15 de pe Amazon de 2 zile dar pur și simplu nu am avut timp sau chef. M-am băgat sub mașină pe o parte, fără cric, am luat tija cu hexagon a bieletei din dreapta cu 2 chei simultan, aia de 15 și una franceză, și-a dat drumul, am rotit o jumătate de tură înainte, am strâns iar contrapiulița. Interesant este că burduful era exact la locul lui după această operație, am desfăcut clampa și am încercat să rotesc, dar nu era nevoie, revenea mereu acolo unde a fost după ajustarea unghiului. Poza e de la roata din dreapta.

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.