Thursday, August 4, 2022

August 4

5:29 Yesterday i started to choke because of stomach inflammation because of invisible silica litter dust, when stomach and intestine become so inflamed, they swell and increase volume and press on diaphragm muscle and makes it hard to breath, after a massive release of used litter dust from upstairs, contaminated with dog urine and feces.

I put a wet towel in the airflow created by the filter but overnight it dried and i woke with again difficulties breathing. I believe charcoal might help by absorbing the sub micronic algae shells the litter dust is made of. In the living room where it was most, now it smells like a stable with deodorant. When i washed the towel this morning in the bathroom sink water became whitish or foggy because of the silica dust absorbed by that towel before it dried.

It all happened after i posted this. But it isn't the first time, as it happened, over the years, for much "lesser reasons". It took me many years to figure what it was.

5:53 În timp ce majoritatea românilor tremurau de frig în lucrând în mediul industrial creat mai ales după 65, alții, mai norocoși, și-au construit o carieră în tenisul profesionist, jucând în turnee internaționale, cu ajutorul securității însăși. Deși nu înțeleg site-ul, la fiecare meci este afișat premiul în bani, care par mulți, sus este afișat totalul. Năstase, jucător de tenis profesionist timp de 22 de ani, cred că nu i-a fost întotdeauna ușor, mai ales cu deplasările, bănuiesc că a avut și antrenor și însoțitori în timpul turneelor, probabil o întreagă echipă de securiști, acum are probleme cu o locuință, în timp ce partenerul și prietenul său (pe care apropo l-a bătut aproape întotdeauna) își pune numele pe o bancă și are o colecție serioasă de mașini de epocă, dar și avioane pe care la un moment dat le pilota singur.

Nu știu dacă trebuie ridicați la rang de eroi, ocupând atât de mult știrile, la 40 de ani după ultimul turneu, dar poate statul ar trebui să-i dea lui Năstase o pensie specială (pentru că este un personaj într-adevăr special, cazul său este aproape unicat) ceva, ca să nu mai auzim asemenea enormități.

6:05 Nu se specifică tipul de Mercedes în care era Te_o_dosie, dar eu nu cred. Știre apărută tot așa, ca aluzie la postarea mea cu Cadillac-ul din film, pentru o Românie care nu știe ce înseamnă autostrăzi și care însumează și o aluzie la postarea cu cele 10 porunci. Nu cred că cineva poate merge pe autostradă sau oriunde, fie și pe o pistă de curse cu o mașină de serie cu o asemenea viteză (eu cel mai mult am mers cu 160 kmh și am tichetul de amendă ca să atest și nu am văzut niciodată în 27 de ani pe alții mergând mai repede, peste această limită viteza fiind mai mult decât o cifră), e nevoie de cauciucuri, suspensie (amortizoare, arcuri speciale, mai tari decât pentru confort), și aerodinamică a mașinii, chiar dacă starea drumului ar fi impecabilă iar autostrada ar fi eliberată pentru acest test pentru că la ora aceea, 15, totuși erau și alte mașini pe acea autostradă, care normal mergeau cu jumătate din acea viteză, te împiedici de ele pur și simplu iar slalom printre ele nu poți să faci la acea diferență de viteză când cea mai mică denivelare te trimite într-adevăr pe orbită, sorry. Ok să zicem că a prins un km liber pe o bandă (pe care la acea viteză îl faci în 15 secunde), deși îți mai trebuie vreo 2 km ca să accelerezi (100-235, în câte secunde?), dar asta s-a nimerit chiar sub camera dronei sau elicopterului sau ce era?

Pentru cine nu știe, pe autostradă mergi strict în ritmul celorlalți. Necestită concentrare, ținutul direcției la 120 nu e la fel ca la 80, nu prea ai loc, timp, și chef de depășiri, deși câteodată o bandă merge mai repede decât cealaltă, dar asta se schimbă mereu, mașina fuge stânga dreapta la denivelări iar cei de pe sens opus noaptea nu prea sting faza lungă. Este. dacă vreți, o experiență nu foarte plăcută, care însă te duce la destinație în timpul promis.

Între timp, mai asculți muzică, mai faci o conversație, te înjuri singur dacă n-ai umflat cauciucurile destul sau prea mult sau în mod egal, iar un vânt lateral te pune la treabă serios cu menținutul direcției.

6:30 Se discută despre autonomia Transilvaniei, nici un cuvânt despre autonomia României însăși, care este sufocată de actori și scriitori unguri care o fac pe politicienii. A și o chestie, am spus de atâtea ori despre legea referendumului din 2014, neconstituțională, care dă posibilitatea câștigării unui referendum "local" cu 12,5% din voturi, poate se uită cineva acum? ("Opțiuni valabil exprimate" sunt și da și nu).

Nu vă uitați că scrie proiect de lege, așa e site-ul, legea a fost semnată de însuși Băsescu încă din 2014, a cărui suspendare calculat nereușită a "justificat-o".

8:20 Started to feel a bit better and went to bedroom, where it smells less and when i was about to fall asleep, exactly at 8 AM when "quiet time" by complex rules is over i heard some noises i first thought came from upstairs.

I went and looked and saw a smart a...s smiling guy dressed in neon vest working at the sprinkler box which is installed right next to my bedroom window, than speaking Spanish very loud on the phone  but now that i review his face in my memory, i think it was the guy from upstairs, with a mustache. (He probably turned off the sprinklers, since the moles don't come anymore (filled all the holes with borax) after i said there is no water shortage in Oregon. The whole lawn will turn yellow?

11:10 Vorbeam de Ilie Năstase. Nu se poate reduce numărul de bugetari, majoritatea sunt profesorii, medicii, polițiștii, militarii.

Am mai dormit 3 ore, prosopul ud pus deasupra filtrului a mai strâns din praful căzut de sus prin găuri noi în tavan, pe care le-am acoperit, dar în sufragerie acum miorase ca într-o toaletă publică de pe vremea lui Ceaușescu, mai ales după ce am închis geamul de lângă distribuitorul pentru aspersoare azi dimineață când a venit ninja ăla.

11:19 Market indeed today looks like stalagmites.

12:43 Au urmărit foarte atent tot ce am scris de-a lungul timpului, și uneori am și greșit, greșeli pe care le-am mai găsit eu însumi iar ei și-au notat greșelile. Mai ales datorită faptului că ei nu spun anumite lucruri, ca de exemplu numărul de angajați plătiți prin Bugetul de Stat, pe care trebuie să-l ghicim și care este în jur de un milion. Acum, ei mă provoacă exact pe subiectele acelea, știind sperând că voi repeta greșelile, din lipsă de timp.

Singurul loc în care putem vedea toate bugetele României (căci sunt mai multe) adunate toate sub umbrela așa zisului Buget General Consolidat, este descris în Legea anuală a Plafoanelor. Cred că nu există nici un dubiu, în mintea mea sau a dvs. că unele din aceste plafoane sunt atinse încă de la început, prin legile Bugetului de Stat (care apropo, nu are o sumă generală a ordonatorilor de credit, ghicim, adunăm) și al celui de Asigurări Sociale. Bugetul de Stat se finanțează prin impozitul pe venit, profit, proprietate, TVA și împrumuturi iar cel de Asigurări Sociale prin CAS și CASS, care împreună sunt 35% din salariul dvs. Nu știu de unde se finanțează celelalte bugete. Dar cred că există și venituri locale la aceste bugete locale, nu știu exact care.

Deci l-au pus pe Năstase să spună ceva real. Conform Legii Plafoanelor (link mai sus) cheltuielile pe salarii (numite acolo cheltuieli personal) ale bugetarilor locali sau autofinanțați de 55 miliarde lei sunt comparabile (egale ce mai) cu cei plătiți direct din Bugetul de Stat, adică profesori, medici, polițiști, militari, alți bugetari de stat de 57 miliarde (apropo, cât Bugetul Ministerului Dezvoltării ai cărui bani însă nu știm unde se duc) ceea ce pare ciudat. Dar cine sunt aceștia și cât de numeroși sunt ei? Să fie angajații primăriilor în număr comparabil cu categoriile descrise mai sus? De ce nu a venit nimeni, niciodată, să ne explice aceste chestii?

Apropo, pe site-ul cdep.ro au revenit la forma veche cu link la Anexa 3 și link-uri pe numele fiecărui "ordonator de credit".

În mărinimia lor au mai dat drumul la 15 km de autostradă, din 300 și ceva cât însumează autostrada Moldovei, însă, spun chiar ei, acești km sunt finanțați cu bani europeni. Ce se întâmplă cu cele aproape 6 miliarde de euro (34 miliarde lei) pe 2022 la Ministerul Transporturilor, 10 (57 miliarde lei) la Dezvoltare, (bugete repartizate din Bugetul de Stat pe 2022 de 254 miliarde lei sau 50 miliarde de euro), etc., bani proveniți din fluturașii noștri (impozitul pe venit), impozitele pe proprietăți, profitul firmelor și orice cumpărătură purtătoare de TVA?

1:53 Vrăjeală. Creierul mușchiului SUA, al Rusiei și al Chinei se află în Japonia iar al Angliei în Ungaria.
5:39 The old American vertical washers are a waste of time and water and energy. Just did the bedroom laundry, twice and it still stinks. Same goes with the Polar Bear fleece It is true, i just plugged a few more holes at the joints between walls and ceiling.

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.