Wednesday, September 8, 2021

September 8

12:40 Nu tot ce zboară se mănâncă, știam asta...

7:15 Hunor es Magor, pe față. Noțiunea penibilului, (moțiunea penalilor către un premier uzat care nu vrea să plece încă?). Ce înseamnă în limba română a avea noțiunea penibilului? O construcție gramaticală și sintactică dubioasă, la limita de jos a limbii române sau dincolo, care practic nu înseamnă nimic, sau un fel de bulism cultural din partea parveniților care iată ne dau mereu lecții, uneori subliminale (sau apropo-uri de o lașitate tipic ninja). Căci acest sincronism bate șaua bate în poza mea cu Cicero.

Am văzut ciudățenii mult mai mari pe fb. Cât despre Cicero. Habar nu am avut până ieri cine a fost, am auzit vag, poate pe la istorie. Un filosof și senator de acum 2000 de ani care știa să capteze atenția prin discursurile sale. Dintr-o castă mai puțin nobilă decât a patricienilor, a îmbinat politica și filosofia (scepticism mai precis, mood-ul meu preferat) și oratoria, pe care le-a învățat în exilurile sale forțate sau nu în Grecia. Un avocat care a luptat împotriva corupților și a pledat pentru nevinovați cărora li s-au făcut înscenări. Nu a fost vreun dumnezeu totuși cu care nu poți să te compari sau să-l ei drept model, deși unii îl au drept model pe Iisus. Nu a putut sau știut să fugă la timp când dușmanii săi politici ajunși la putere i-au trimis capugiul acasă, crezând poate că popularitatea sa imensă îl va salva. După care Fulvia, nevasta unui triumvir, i-a înțepat limba capului devenit portabil cu un ac de păr. (Pe vremea aceea totuși Roma era mai puțin civilizată decât Grecia, capetele dușmanilor uciși erau prezentate în senat, unde nu știu ce căuta doamna).

Mi-a atras atenția figura lui, care în unele ipostaze îmi pare că seamănă cu mine. Nu sunt senator ca Șoșoaca, nu sunt orator (o meserie lipsă și inutilă într-un parlament în care toți vorbesc limba română mai greu iar toate deciziile se iau remote), dar au încercat de mai multe ori să mă lichideze în ultimii ani.

10:49 Azi dimineață am dus-o pe Angela la serviciu la 5, săptămâna asta lucrează de la 6 normal, dar azi a mers de la 5 (va mai dura o lună cred până va avea mașină, asigurarea încă nici nu mi-a plătit dauna totală pentru accidentul din 20/21 august), când m-am întors am mai făcut o gaură pentru sperietori de cârtițe, care sunt niște bețe de 10 inch cu baterie solară în capăt care fac un zgomot care nu le place la cârtițe odată la 30 de secunde. Aveam deja două dar nu ajung pe toată distanța din jurul clădirii și/sau durează mai multe zile până când fug toate cârtițele. Dintr-un motiv sau altul, atâta timp cât sunt mușuroaie de cârtițe apare și un fum (de ninja zic eu) în jurul clădirii. Am avut altele, cu baterie, care au ținut și m-au ținut fără fum timp aproape 4 luni, în mod misterios însă, când s-au terminat bateriile s-au și stricat, așa că am luat solare, care sunt mai mici însă necesită o gaură verticală care este foarte greu de făcut din cauză că solul este împânzit cu rădăcini, am modificat o coadă metalică de mătură, i-am făcut dinți ca de fierăstrău cu pila, dar se înfundă mereu, îmi ia 15 minute să fac o gaură din aia și mi-am mai și umplut hainele de praf din ăla de lemn roșu iar acum pielea pe tot corpul mă ustură și îmi vine să vomit. Deci după ce am mai dormit câteva ore vroiam să ies la o plimbare și în acel moment, cu precizie matematică, ca trenurile din Elveția sau Japonia, a început să urle o sirenă la o salvare care aducea pe cineva la spital, așa cum s-a întâmplat de atâtea și atâtea ori, practic de câte ori ies din casă după ce am stat un timp înăuntru.
12:15 Întrebare. Ce noțiune a penibilului au actorii care vin în România, alte țări ca SUA, Franța etc.. și fac pe politicienii, oameni de afaceri, dive și divi, etc..

La plimbare. Ok, dacă pornesc, atunci pot să merg. Nu trebuie să mă răsucesc pe piciorul drept. Îmi amintesc acum câteva zile la Spirit Mt (nu ultima dată, mai înainte. Un tip brunet din Ungaria, de altfel atlet, mergea cu o cârjă dar repede. S-a băgat în fața mea chiar la ușă, a apăsat butonul care deschide ușa automat (nici n-am știut, eu o trăgeam) cu cârja, a intrat în hol, nervos, a mai apăsat și butonul acela tot așa nervos cu cârtița și a intrat cu pași mari, repezi, șchiopătând. Faze similare s-au întâmplat mereu în ultimele zile și chiar azi. Tipe tinere sexy tot așa cu cârje, azi o tipă mai în vârstă cu o cârjă strâmbă etc..

Chestii psihosomatice făcute după niște reguli pe care numai el le știu (vrăji) care îți pot crea totuși probleme reale, ca o luxație de șold. Poze. Prima este noul logo al complexului de apartamente unde locuiesc. Cred că a fost terminat  înainte de accident. Tot înainte de accident s-au terminat și bateriile de la sperietoarele de cârtițe, iar după ce am încercat să pun baterii noi, nu au mai mers, deci în seara aceea eram pe ceva fum, și nu am încercat în mod activ să evit (puteam să accelerez, să schimb banda, când l-am văzut apropiindu-se cu viteză din spate, am fost ca hipnotizat de luminile care le vedeam în oglindă că se apropie).

Ce s-a întâmplat în 1935?
Mai aveam puțin și intram iar în complex când o salvare a trecut cu vreo 40 mph (65 kmh) cu roțile lângă bordură și oglinda extinsă 25 cm foarte aproape de mine, fiind înclinată spre dreapta de la denivelarea de ploaie a drumului. Alte mașini similare după. Au asfaltat recent strada și au "uitat?" să tragă și în dreapta o dungă albă pentru biciclete? După, când m-am hotărât să pozez, nu mai veneau, am stat vreo 5 minute și am așteptat până a venit microbuzul ăsta, pentru a arăta ce s-a întâmplat. Ieri lângă parcarea din parc mergeam pe trotuar, chiar lângă, era pistă de biciclete, însă două tipe tinere și zburdalnice pe biciclete pe trotuar tot așa m-au șters cu ceva viteză, într-un moment când m-a durut în șold și era să cad.
În parcare la spital, niște dungi anti alunecare în partea de SW a parcării care par inutile în locul acela ce întruchipează logo-ul unei firme de haine, pe care eu îl suspectez de extremă dreapta. De fapt, simbolizează echerul și compasul. Am aliniat telefonul cu bordura aia, eram puțin încurcat căci era o mașină în parcare cu un șofer care probabil se uita la mine să vadă ce fac și a ieșit o poză cam strâmbă
2:41 Music mood. There are divas and then there are (much fewer though) artists that have worked there a..s and fingers all their lives can actually do something on stage. This video (of which i never new until today who's the artist) (it's got its place, currently 23 million views), if it wasn't for a few editing mistakes and shiynes of the producer could have been easily one of the greatest hits in the history of rock and metal.

4:50 I knew it was going to be trouble if i installed the mole chaser in that corner of the building. Though it's not on the grass but ft away, the blowers didn't come today (Anela says it's because of the Monday being a holiday, they shifted the whole week one day), i just saw a woman dragged away by her dog, people and animals might think i installed something nefarious there.

I stopped watching this video at nr.7, i can't believe they put Bonnie Rait and Joan Jet above Orianthy, they probably go by genre, fame, voice, arrangements, whatever, though the title says clearly top ten female guitarists. There is no doubt that Orianthy is nr.1, she can compete with top 10 males as well, she played with Steve Vai for God's sake.
9:15 Earlier today i saw another redwood dust spill on the alley, forgot to go to sweep it, tonight dust picked on cars' wheels was flying everywhere (tiny amounts, though very stingy), i went with a watering can, a broom and an improvised dust pan to pick it up, it looked like somebody already did most of it, i did my best and picked the rest and threw it to the garbage, however somebody passed by and stuck some burning stuff in the chips under our door and aroun the building and garages, and a chocking smoke, smelling like coal surrounded the whole area as i swept. When i left, a motorcycle was making a big noise in the distance, Petra came with her dog in a small black dress which reminded me, i saw a poo earlier, need to go and pick it and throw it in the garbage. As i wrote this, an ambulance went off on the street.

9:38 The guy upstairs knows on the floor like nailing something in the living next to balcony. Last time he did that cat litter dust came in the floor/ceiling and started to stink.

10:27 I have been thinking. What if i have a blocked muscle in the lumbar area near spine, as Angela had when she fell like paralyzed while trying to pick a box of 18 or 24 beer cans and close the trunk in the same time, i carried  her inside, and ambulance came and 6 men picked her in a soft stretcher. At the ER, they took an x-ray, gave her some strong pain killers, oxycodone or something and she raised and came home on her own feet. They said she had a blocked muscle. I have only been thinking at that, i had painful spasms in my calves, until a while ago, could it be the same, watched TV (in bed) which i didn't in a long time, Jeopardy and other games like that with an electric blanket on my back and then i raised and walked around no problem. I even went and swept a small area in the alley. However when i make a sudden turn right on my right foot, the pain sort of comes back.

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.