Tuesday, September 13, 2022

September 13

1:28 In retaliation to my last posts, they poured in the walls so much dog litter dust it stinks from the outside. It made me of course really sick, with constant stomach pain. Every time a vehicle with modified exhaust or a helicopter passes, more of it gets on my head.

3:10 The reason i woke up at midnight and can't sleep. I open the sliding door trying to air, it was better for a while, then smoke concentration rose and had to close it.

3:11 Ok poate nu am ales poza cea mai bună pentru asemănarea cu Simona Halep, pe vremea aceea nici eu nu luam asemănările astea prea în serios și oricum mă concentram pe nume mai mari. Ce ziceți de asta, pe care nu am chef la ora asta s-o decupez și să fac altă asemănare Se pare că tipa a avut o carieră lungă în Ungaria, ca modelă (de lenjerie intimă), chiar și prezentatoare TV înainte de a fi reciclată în tenis și trimisă în România.

La fel ca Țiriac, un cântăreț de operă din Ungaria (nu sunt sigur cine, am mai mulți candidați), care a făcut carieră (scurtă, un singur album și un turneu, dar se mai aude și acum din când în când) în SUA ca și cântăreț de folk, pe numele Jim Croce (country whatever), "a murit" într-un accident de avion și a apărut în România peste câțiva ani, doar pentru că semăna cu Dracula. La fel ca Irina Loghin (Patsy Cline) etc..

LOL stau și râd singur aici în noapte.

3:38 A trecut o săptămână de când am reușit în sfârșit să trec de testul de compatibilitate a telefonului pe care l-am cumpărat pe Amazon în ianuarie cu 120 de dolari, unlocked, neștiind că nu era făcut pentru SUA. Telefonul (cu cartelă, prepaid) a funcționat 6 luni la Hello Mobile, intermitent. Adică dacă mergeam dintr-o zonă în alta, nu se lega automat la turn, trebuia să-l repornesc deși internet aveam pe el tot timpul. Am închis contul într-o zi când m-a enervat, nu am găsit ceva mai bun și m-am întors la Hello Mobile (T-Mobile adică Deutsche Telekom). Dar acum nu mai treceam de faza de compatibilitate pe site. 

Puneam IMEI-ul și nu mă lăsa să deschid cont. Am mai încercat peste un timp și acum trecea de faza aia, am pus adresa, card-ul și ei mi-au spus că au trimis sim card-ul, care trebuia să vină a doua zi cu Amazon. Avem în complex locker Amazon, adică un dulap cu uși care se deschid automat când pui un cod care-l primești într-un email. Dar cred că cineva fac pe nebunii, sim card-ul nu mai ajunge la mine de o săptămână. După mai multe sesiuni de chat din care una am pus-o ca postare de blog, azi am vorbit la telefon cu un tip din India (multe firme au serviciul clientului în străinătate) care vorbea o engleză puțin diferită și părea prea șmecher ca să fie un angajat obișnuit, era mult zgomot în call center, vocea se auzea distorsionat iar eu trebuia să ghicesc cuvintele.

Cred că unul din scopuri este de a încerca să demonstreze că eu nu vorbesc engleza chiar așa de bine cum scriu, altul să simuleze rasism din partea T-mobile, care apare că mă șicanează intenționat, iar azi în media românească mai apare și articolul acesta, care chiar m-a enervat și m-a făcut să scriu rândurile astea deși nu prea aveam chef.

4:07 Mi-a venit o idee ce să mai fac ca să scap de greață, m-am dus în "bucătărie" să dau un măr pe răzătoare aia măruntă, ca pentru copii mici (mere din alea verzi, acrișoare și tari ca lemnul, e nevoie de ceva efort ca să-l razi, treabă de vreo 5 minute) când tipa de sus, de data asta fără să facă cel mai mic zgomot de pași, a dat drumul la duș, timp de vreo 5 minute, care la ora asta din noapte într-o clădire de lemn se aude normal ca o Niagara, iar vibrațiile aduc mai mult miros și praf din pereți. Ok am terminat de curățat mărul acela, dar din cauza stresului și a iritării pe esofag de la praf și acid din stomac, mi s-a oprit, așa dat prin răzătoare, în esofag, după care speriat, am luat niște ceai și a trecut cu greu și dureros.

5:32 Tipa seamănă cu fosta nevastă a lui McCartney cu care el a scos niște melodii chiar bunicele. Mda și reacția burselor la postarea asta. No intention, sorry.

10:37 I was feeling like paralyzed when i too some almond  butter with grapefruit juice. Slept some more, awoke with dog s... taste in my mouth when delivery knocked on my door. There is still some smoke outside, though AQI is near 50. Got my sim card, put it in the phone, had some emotion because on the envelope was written Be part of the 5G revolution, my phone is 4G, now the phone works and i don't have a funky number except for 8960. 60 is my birth year, easy to remember, 89... etc.. Unlimited talk, 4 gigs of data for 15 dollars a month, i hope i have enough data to play music from youtube (where i have coverage) in car's stereo.

10:40 Yeah it looks like many of the cathedrals have inside lotus motifs. Some have spires. Some, or those with one tower look a lot like a version of Shiva's lingam. Television tower in Hamburg, where i climbed at the rotating restaurant in 72 when i was 12 etc.. I would assume because Goths were of Chinese origin. Don't know if these are real Gothic medieval characters, but some of the Gothic letters seem to have been Latin letters touched by Chinese calligraphy. Zic și eu ca fraierul, oare academicienii nu știu chestiile astea, ori le e frică să vorbească ori sunt din tabăra învingătorilor, care au scris de mult istoria?

11:19 Faptul că are pe cadranul vitezometrului 310 sau că motorul poate sau că ei îl promovează așa nu înseamnă că poate atinge această viteză pe o autostradă obișnuită, care de obicei mai poate avea denivelări, cu un șofer oarecare sau în general. Autostrăzile sunt rute de transport foarte convenabile, fără intersecții, fără opriri, fără prea mari aglomerații dar nu sunt piste de curse sau de aterizare decolare pe un aeroport. Eu am condus mult pe autostrăzi în SUA (27 de ani, 32k km numai în ultimul an) și nu am văzut pe nimeni inclusiv eu conducând mai mult de 150 kmh. Mașinile autorizate la vânzare au în general o limitare soft la această viteză dincolo de care nu mai accelerează, ca să nu mai vorbim de încălcarea legii, facilitată chiar de producător. Și atunci pentru ce să cumperi o asemenea mașină? Ca să atingi primul viteza maximă legală când pleci de la semafor.

2:03 Obstinația asiatică. Ei nu se vor opri niciodată din a încerca să vă convingă, pentru că e mult mai ușor să convingi pe cineva ca să-l poți fura. Lumea cumpără de Crăciun cu bani trimiși din afară. De ce nu dați cifrele bugetului, câți bani s-au cheltuit până acum și pe ce. Pentru că jumătate din banii din buget pleacă în Ungaria.

2:41 I wouldn't have posted the paragraph with the Chinese origin of the Goths if i didn't receive this today. Somehow Amazon printed on a regular Amazon envelope a lotus motif and sent it to my door. The market crashed for the rest of the day, though the crash stopped when i went at WinCo where  they have  their people who move around me to create incredible situations. Market always goes up half percent when i go there.

2:50 În SUA faptele se pot prescrie doar până în momentul depunerii plângerii. Dacă ancheta a început înainte de prescriere, prescrierea nu se mai aplică.

Ciudățenie. Un cetățean obișnuit nu poate face plângere penală, asta este doar la decizia poliției.

La fel de ciudat mi se pare că în România o anchetă și în general procesul judiciar să poată fi oprit, odată început. Ce te faci dacă ancheta începe cu câteva zile înainte de termenul de prescriere, o zădărnicești?

Termene de prescriere (statutes of limitations) în Oregon.

7:36 Now i know why it was stinking yesterday on the outside. Next to kitchen window they didn't seal right the new piece of vertical siding they installed. Stuff from the wall released from upstairs was falling and depending on wind, was getting on the deck and back inside from under the door.

10:50 Deci totul a pornit de la o eroare? Corina Chiriac are într-adevăr vocea foarte asemănătoare cu a lui Tony Tenille, dar nu am verificat niciodată îndeaproape asemănarea fizică. Astfel am aflat azi că există o cântăreață de operă corespunzătoare lui Corina Chiriac în Ungaria, dar cam atât. Deci prima mea asemnănare reușită a fost a Angelei Similea. Sau Anda Călugăreanu. În 2011. O postare de blog incompletă, cu link-uri sricate care dovedește data la care am început cu aceste asemănări. În fiecare zi spun că mă opresc, apoi apare ceva în știri și mă enervez și mă apuc iar.

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.