Friday, December 2, 2022

December 2nd

2:24 Momenteel is er in deze zaal geen openbare vergadering.

2:47 Repede o față buboasă cu ten veșted de canibal care a mâncat o studentă olandeză.

4:04 Big exhaust noise started at 4 AM. Somebody came and forgot to stop the engine.

4:49 Freezing outside, went and started Angela's car a couple of minutes early, but can't hear it from inside.

5:15 Sampling news in contretemps. Penguin on Attila's shield and the polar dino.

Dinescu nu mai poate scrie decât cuvinte perplexe care sună din coadă, condimentate cu aluzii.

Nici măcar speranța unui zâmbet, ce hohote cum găseam pe vremuri.

9:55 În vara lui 2004 veneam după cum am spus de undeva din Europa și aveam bilet la vagonul de dormit pe tot traseul. În Viena m-am dat jos, am mers la un restaurant sau patiserie de lângă gară, era acolo o echipă de la o televiziune, filmau ceva, am încercat să nu intru în cadru.

M-am urcat în trenul care scria pe bilet, care nu avea vagoane de dormit, nici măcar vagoane din alea cu compartimente de 6 sau 8 locuri ci vagoane comune. A venit un controlor sau vameș îmbrăcat în uniformă și mi-a scos meticulos, cu încetinitorul, fiecare obiect de îmbrăcăminte din valiză (care erau spălate dar cam boțite) și le-a pus lângă și părea că a făcut-o doar ca să mă enerveze, nu părea că se uită după ceva anume. Nici nu știu dacă mi-a cerut pașaportul sau biletul. Faza a durat vreo zece minute după care a plecat. Am încercat să nu spun nici un cuvânt, fiindcă nu aveam chef să mă dea jos din tren și să mai întârzii.

În 93 veneam din Italia, dar viza de Austria îmi era expirată. La graniță a venit controlorul direct și numai la mine, eram singur în compartiment, deci știa de undeva, m-a dat jos din tren și mi-a spus să mă întorc la Trieste și să merg prin Iugoslavia. Norocul meu a fost că mai aveam bani exact pentru bilet din Trieste.

10:11 Eu nu înțeleg ceva la faza asta. Cum poate un om fără pregătire medicală să-și injecteze ceva în venă. Cum găsești vena. Eu nu aș putea. Cei care folosesc de exemplu heroină intravenos probabil învață de la alții. Dar dacă o faci o singură dată, de unde știa? A și o chestie. Putea să-și injecteze de exemplu alcool 95% sau cât se mai vinde in România, spirt medicinal ceva, 20 ml pentru 4 la mie, intra imediat în comă și murea liniștit. Chiar de ce nu folosesc ăștia pentru așa zisa injecție letală în SUA, am auzit că unii s-au chinuit ore în șir cu substanțele folosite acum. Invenția cu benzina, poate o aluzie la consumul de 4.5 la sută pe care l-am înregistrat pe 40 km de șosea acum o săptămână, după ultimele modificări la contactele electrice de la baterie și schimbat uleiul. Și de ce pare uleiul ăsta care l-am pus săptămâna trecută mai subțire decât cel de același tip pe care l-am pus în vară? Mobil 1 advanced synthetic 5W20.

11:02 Ok s-ar părea că toate aceste chestii cu Parlamentul Suediei, cu Parlamentul Olandei care a aprobat, trebuie să aprobe viitorul vot al celor doi miniștri din Consiliul de pe 8 decembrie sunt invenții media, cu participarea politicienilor noștri.

După ce m-am uitat la lista voturilor recente în parlamentul Suediei și și cele programate ale Olandei, am văzut că nu există, nu au existat asemenea voturi, inclusiv votul privind acceptarea României în Schengen. Dacă ar fi, parlamentele țărilor ar trebui să voteze încă o dată toate legile (rezoluții le spun ei) votate de Parlamentul UE.

Bineînțeles că nimic nu-i împiedică pe miniștrii respectivi să ceară aprobarea parlamentară, în chestiuni de interes major dar cum să o facă? Sub formă de proiect de lege? Lege națională peste lege UE? Din ce știu eu, parlamentele asta fac. Votează legi. Hotărârile sunt pe chestiuni organizatorice, etc.. Dar asta pur și simplu nu s-a întâmplat.

Știm însă rezultatul votului din 18 octombrie, unde au votat împotrivă 49 de europarlamentari, cu 547 pentru și 43 de abțineri:

Au votat împotrivă 4 (13,7%) din totalul de 29 europarlamentari din Olanda și 3 (15%) din totalul de 19 europarlamentari din Austria. Aceste numere nu pot reflecta o majoritate în parlamentele iar structura parlamentelor (proporția de parlamentari din fiecare partid) dintr-o țară este similară cu structura grupului fiecărei țări în Parlamentul European. Deci miniștrii din cele două țări nu trebuiau să se îngrijoreze dacă votau pozitiv aderarea României la Schengen și nu aveau nevoie de aprobarea parlamentelor și nici nu au cerut-o vreodată. Totul e în media și deci în mintea dvs..

Erau întrebări în media, că de ce nu s-a știut până acum de aceste opoziții la nivel de miniștri din țările respective, care încă o dată nu reflectă voința și majoritatea parlamentară și motivul este destul de evident, ca să nu aibă românii timp să se lămurească înaintea votului și să accepte încă o dată umilirea.

A și ultima mârlănie a lui "Aurescu" se potrivește bine cu găselnița lui Iohannis de a-și salva poziția. După 8 guverne, nu mai putea, a venit cu chestia asta, guvernarea prin rotație prin care și-a mai tras două guverne, care ne dă stabilitate politică, trebuie doar să așteptăm liniștiți până la termen pentru a veni rândul PSD-ului, chestia ar putea fi folosită pe viitor foarte bine pentru a ne scuti de stresul alegerilor.

11:43 One of the reasons i was keeping the phone next to me all the time is upstairs was stopping when i started recording. It came back today after an absence of a month or so (with the car here) and started doing the same thing as before. I started the phone (though at 2 meters away) and then i was craving a drink and went at Fred Meyer to buy some wine (all liquor stores are closed at this hour). Caught all light stops, when i got there they were 2 guys at the door who told me the store is closing in three minutes. Because when i checked i was the last customer i was in a hurry and could not figure how to enter Angela's phone linked to her savings card and paid almost double for everything, a loss of more than 10 dollars. But most important, i forgot to close the phone when i left and now i got pains in the right side, or where i keep the phone, but not only. Half more hour of exposure, with then times the alarm now set at 4, with peaks of up to 1000.

12:29 Mă gândeam. Au avut dreptate suedezii când au spus că nu suntem gata pentru Schengen (am observat de mult, toți care îmi dau sfaturi pe față sunt justificați).

Nu am știut de afluxul masiv de imigranți în Europa prin Serbia și Ungaria sau am știut vag dar am uitat (sute de mii poate până la un milion pe an, o sută de mii în Austria, 230 în Germania nu mai știu în ce an, 2014 parcă, de care am aflat, câți or mai fi în celelalte țări).

Nu am știut despre cum se votează o lege în Uniunea Europeană și că de fapt se numește rezoluție și că e nevoie de o astfel de lege pentru a primi încă o țară în Schengen, dacă are sau nu nevoie de aprobare (ratificare) în parlamentele țărilor, după. Deci nu înțelegem cu funcționează UE, în care suntem membru din 2007.

Nu înțelegem felul în care proprii noștri politicieni ne duc cu preșul și că de fapt nu sunt ai noștri.

12:47 I love teriyaki. Before last time i went to Ilani (when we had smashed burgers with "truffles"), we had some food coupons on her card and bought some at Chef Jett who seems to be Chinese by name. But his teriyaki is special, cause it has delicious green beans as side. Tonight when i went at Fred Meyer (Kroeger) (yes with my phone on) and i grabbed a broccoli flower and i saw next to it the kind of fresh green beans i eat there so i grabbed as many as i could in a bag. They were a little stained by cold from fridge, but when i cooked  them the stains disappeared.

Cause i could not wait and cooked some, by a recipe i found online. I had most ingredients but i started by steaming the beans like 10 minutes, before throwing them on the sauce in the pan (obviously don't have a wok and even if i did, my stove is electric). Then i cooked them... al dente. They came out better than i ate at Chef Jett, because those were cooked unevenly. Still eating them with some smoked honey ham we bought on a coupon at Thanksgiving that in the meantime had more time to cure and is much better, it was too fresh back then.

1:11 Multiple simbolisme în aceste scrisori, care vin după o asemănare destul de dramatică, în principal faptul că pachetele (din articol nu se înțelege dacă acestea au fost scrisorile, sau poza este o ilustrare, auzeam despre mici cantități de explozibil și metal). Pachețele din poze sunt de mărimea unor telefoane celulare, astăzi am folosit niște bandă adezivă din aia gri ca să postez temporar noul cablu de ethernet care apropo, funcționează și viteza e mai bună decât la wi-fi (în schimb am uitat telefonul pornit când am fost la supermarket l-am pus în buzunar pentru 30 minute și m-am expus la valori mult mai mari decât de la acel PC) ceea ce o simt deja.

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.