Wednesday, December 7, 2022

December 7

12:35 He/she/it raised and squeaks again.

1:00 A weird unarticulated sound. I heard the sound before, in a video with Jinichi Kawasaki, curator of the Ninja Museum in Iga, self proclaimed last ninja in the world. In fact, we all know, the greatest trick of the devil is to convince you he does not exist.

However can't open the video on youtube right now to show. The first time this ever happened to me. He now went in the bedroom or bathroom. Ok it works now. Vrea să insinueze că e bărbat? Jackie Adams e un fel de bărbat. Or she climbed the ladder in the attic and went in the other apartments and out while the building is again surrounded with smoke?

2:22 Asta din punct de vedere juridic e absurd. Fiecare țară trebuie votată separat. Dacă un ministru din Consiliu în configurația JAI nu dorește intrarea Bulgariei, votează și împotriva României sau invers?

Croația e votată întâi și apoi Bulgaria și România pentru ca cele două țări să nu mai poată opune la schimb veto-ul pentru Croația.

Dacă e Croația votată mai întâi România ar trebui să opună veto-ul pentru Croația fiindcă a fost, este poartă pentru sute de mii de imigranți ilegali în UE și să aștepte Croația și nu România o nouă evaluare.

2:54 Chiar mă întrebam. E nevoie de unanimitate și pentru agendă? GNU Not Unix.

3:13 Mergem la vot fiindcă ăsta e pasul normal de făcut. A votat Parlamentul (și Austria cu 83% sau 16 din 19 europarlamentari) pe 18 octombrie și a fost programat să voteze și Consiliul pe 8 decembrie. Ne e greu dar asta e. Dar dacă România va primi vot negativ de la Austria sau altă țară din cele 27, incertitudinea va continua. Politicienii noștri, ca întotdeauna.

3:42 Amintește de Van der Bellen motiv pentru care l-au scos în față, să mai uităm puțin.

4:46 Da și eu mă gândeam la aceeași chestie. În 2015 au intrat din Turcia în Grecia și în Schengen după care au ieșit din Grecia și Schengen în Macedonia pentru a intra din nou în Schengen prin Croația și Slovenia în Ungaria și Austria sute de mii sau poate milioane de imigranți. Pentru asta în ianuarie 2016 Grecia a primit un avertisment de la Uniune și era pe cale să iasă din Schengen, euro și chiar UE, dacă e să ne luăm după acum faimosul tweet din martie al lui Charles Michel. Nu am auzit însă de nici un avertisment dat Austriei pe aceeași temă. Grecia și-a reparat problema în 3 luni, Ungaria niciodată din cauza Constituției ei votată în 2011 după aderarea la Schengen în 2007.

Nici România nu și-a reparat problema corupției văzută atunci în 2011 de 2 miniștri din Consiliu, nu și de Parlament, până în 2022 când bănuiesc că la inițiativa unor europarlamentari de treabă s-a introdus din nou votul în Parlament cu necesitatea urmării votului în Consiliu.

5:08 Nu e nici o cuplare. România și Bulgaria sunt țări separate.

10:04 Nu știm de unde vin. Ce am spus deasupra că România nu și-a reparat problema corupției a fost retorică. România nu e mai coruptă sau mai puțin coruptă de cât alte țări. Ungaria de exemplu are o problemă de corupție deoarece Comisia a decis înghețarea unor fonduri ca sancțiune ceea ce nu s-a întâmplat în România niciodată. Problema a fost văzută atunci doar de cine vroiau să ne mențină în afara UE, care acum s-au răzgândit. Austria a preluat ideea ca atare și pentru prima dată Nehammer a spus că sunt și alte probleme. 

Numărul de 100000 de azilanți s-a schimbat acum în 75000 de neînregistrați. După cum spuneam, nu avem nevoie să auzim justificările lor mincinoase în fiecare zi.

Singura soluție reală a României este contravotul, pentru Croația prin care chiar acum trec imigranți ilegali și a fost propusă de Austria și să caute în listele de măsuri propuse de Austria ceva care nu-i convine nimănui și să contravoteze până la remedierea situației respective.

În Ianuarie 2016 când Grecia a fost pe cale să fie sancționată (sau exclusă?), a fost Comisia cea care a inițiat un număr de recomandări care au fost remediate din moment ce fluxul imigranților a fost oprit (deși nu imediat ci într-un an doi). Austria se substituie acum Comisiei și face legea în UE pe baza unor date pe care singură le contrazice, fiindcă are prilejul acestui vot. Sunt altelele motivele pentru care Austria lui Nehammer face asta și țin de legătura ei istorică cu Ungaria care este cea care nu ne vrea în Schengen și ne-ar vrea dispăruți și din România. Ungaria nu o poate face pe față și a delegat Austria.

Ok am găsit ceva

Da am găsit. Consiliul nu a votat timp de 11 ani inițiativa legislativă introdusă de Comisie și aprobată de Parlament în 2011 pentru că nu a fost introdusă niciodată pe agendă pentru că nu s-a obținut unanimitatea consiliului în introducerea ei pe agendă (așa era pe atunci?).

7:40 O rezoluție pierdută (Unde ești to Kafka Doamne).

Cineva a citit Scrisoarea furată (Purloined Letter) a lui Poe? Eram copil prin clasa a VI-a cred când un tip un profesor din Câmpulung care semăna cu Cioran mi-a dat cartea s-o citesc. Cât am înțeles eu pe atunci. De fapt nu trebuia să o înțeleg ci doar să mi-a amintesc. Ca încă o mie de chestie pe care mi le-au băgat în cap patrioții și care le-am cărat toată viața după mine. (Cine știe poate într-o zi se trezește tâmpitul sau le repetă la alții ca tâmpitul).

Probabil cel puțin în titlu sursa de inspirație a lui Caragiale (a fost după Poe nu? care a avut o viață scurtă și a murit de oftică).

Ok trebuia să scriu paragrafele de mai sus ca să mă răcoresc. Din furia provocată de găsirea rezoluției nerezolvată din 2011. EI toți au tăcut chitic. Nici un chiț. Nimic. Ca și cum n-ar fi fost. De ce ar fi făcut-o. Nu ne erau datori cu nimic. Până la urmă au făcut-o uitată și au scos alta. În schimb au lătrat pe o mie de alte chestii timp de un deceniu (o tactică).

Conform... Iar am uitat. Are un titlu ciudat. Procedura legislativă ordinară. O rezoluție odată începută nu mai poate fi oprită decât prin votul Consiliului, urmat de citirea a II-a, a III-a, conciliere, etc..

Timpul de ședere a unei rezoluții în pântecul birocrației UE între Parlament și Consiliu poate fi, teoretic, infinit. Dar ăștia au testat legile justiției și ale omeniei și au vrut să pună în practică acel paragraf din Procedură.

Rezultatul? A devenit prea veche pentru a fi adusă la vot. S-ar fi făcut prea mult de kko și prea mulți ar fi început să înțeleagă Procedura, care trebuia să fie acolo ca un zid între EI și profani. Deci au lăsat-o să zacă pentru eternitate și au pornit alta dar și ca să poată fi atacată mai ușor pe tema zilei percepută ca atare în vest, percepție de altfel legitimă. Imigrația ilegală.

Alte idei. Se confirmă toate temerile și teoriile mele. Uniunea Europeană e o bătaie de joc îndreptată împotriva națiunilor, vot disproporționat care este dezavantajos pentru țările mari, veto în Consiliu pentru țările mici și foarte mici și nici o etică în general, fiindcă au acceptat o nouă inițiativă de la Comisie știind că au încă una pe rol de pe vremuri. A trecut un război, o migrație în masă, o pandemie, încă un război, încă o migrație în masă și acea rezoluție nu a fost pusă pe ordinea de zi în Consiliu timp de 11 ani. Nu mai știu alte cuvinte ca să zic așa.

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.