Thursday, December 1, 2022

December 1st

8:45 Maia SanduMaria Zaharova

9:20 După încă un summit NATO la București, calculat să se termine cu parada militară de 1 Decembrie, la care au participat și alte țări, urmat de încă un refuz al ridicării vizelor și posibilitatea a încă unui refuz Schengen, a urmat "un atac la Maia Sandu" care și-a luat ostentativ cetățenia română încă înainte de a candida. În urma posibilității de a fi demascați și refuzului de a-i asculta pe vecie, șerpii care controlează toate țările pot recurge și la soluții mai tari, deși rușii minoritari din Moldova nu au avut niciodată problemele celor din Ucraina.

11:30 Trebuie să scriu asta. Mi-am amintit acum câteva zile și de atunci de câte ori o văd mă gândesc.

Cândva, înainte de 89 am învățat tot procesul de la fotografie color. Cu filmul era simplu, îl băgai în cutia aia rotundă după care totul se făcea la lumină, foarte similar cu alb negru. Partea de hârtie era mai nașpa fiindcă trebuia să faci totul pe întunerec, nu mai exista lumina roșie sau verde etc.. Dar am trișat, aveam puțină lumină de la flacăra de la aragaz, noaptea în bucătărie, care se compensa în corecție. 

Ca filtre de corecție (imediat după bec) am folosit niște hârtie de calc înmuiată mai mult sau mai puțin în diverși coloranți. De obicei corecția odată stabilită, mergea la fel pentru tot filmul.

Eram odată în Botoșani cred după 89 cu un tip care și el învățase (de fapt învățasem împreună pe un aparat de mărit rusesc luat de la talcioc care avea filtre de culoare ca lumea) și am mers la un liceu să facem poze la o clasă (erau niște bani ușor de făcut) dar afacerea aceea era a lui. Deci am făcut poza în grup după care câțiva/câteva din clasă au vrut poze individuale, până s-a terminat filmul.

Ultima din coadă era tipa asta, pe atunci puțin buboasă și/sau cu tenul cam veșted pentru o elevă de liceu, consumat parcă de ceva, poate multe petreceri, care se uita în sus la noi ca o căprioară supusă, nu am să uit fața ei niciodată (face parte din lunga listă de regrete, de "ce-ar fi fost dacă" pe care o bifez de multe ori când sting lumina, până adorm), parcă ar fi vrut să meargă cu noi să punem alt film să-i facem poza, acasă la tipul ăla, însă eu am refuzat și așa s-a terminat faza.

11:45 Stau aici și scriu la o măsuță în mijlocul camerei, cu monitorul de microunde pornit, alarma setată la 45 dB (4 mW), cu monitor, tastatură și mouse legate la laptop care e la 2 metri și am pornit telefonul care se află cam tot la doi metri și din când în când aparatul de măsurat microunde sună alarma, fiindcă puterea depășește limita suportabilă pe termen mediu. Așa că o să-l închid. Telefonul.

12:06 Ok m-am mai expus puțin, am pornit telefonul și am făcut o poză. În cutia lui monitorul a venit cu un card pe care se află diferitele praguri de expunere cu recomandări. Deci am pozat cardul cu monitorul lângă, care arăta puterea de emisie la distanța la care am făcut poza, de aproximativ 20 cm.

Deja au apărut ușoare usturimi la mâini, o ușoară iritare la față, ochi, alte locuri știute, mă simt energizat (din cauza durerii de mică intensitate însă adâncă în țesuturi datorată expunerii în timpul fotografierii) și gata de o plimbare deși înainte de a face poza eram cam letargic (lipsă de durere în ultimele zile când am ținut doar monitorul pe masă, laptopul la 2 metri și telefonul oprit). Nu am reușit să prind în poză vârful (peak), la acea distanță la care am făcut poza era 78, afișat mai jos pe display, fiindcă puterea de emisie se schimbă tot timpul.

Dacă așez monitorul pe telefon (dar nu mai pot să fac poză acum) valoarea se duce undeva până la 1000 (Motorola e 7i power), iar la un telefon mai vechi (LG K30) până la 800.

7:00 On a suspicious noise i went and checked a few things at the car, it was dark, could not see much with the feeble flash light, took a few pictures (with the phone total exposure  time maybe 15 minutes).

In the end i found the battery bolt loose.

However when i came inside i uploaded the pictures on drive to take a better look and the meter was next to the phone and i had readings of over 1000, peak is now at 1024, (Avoid stay in that area on the card above), 300 next to me. Thinking of how long i had this phone in the pocket, especially when going to casinos.

8:08 Christine, the manager at Sussex Village Apartments, 1999-2007.

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.