Friday, December 9, 2022

December 9

12:20 Je suis supărat. (Există o diferență la tragus-ul urechii, ochii lui Freud sunt mai apropiați unul de altul, etc.) Dar ce politician pozează astfel dacă nu e actor?

Această procedură ordinară (OLP Ordinary Legislative Procedure) era de fapt o biată rezoluție de topic (RTS, Resolution on topical subjects). Populația nu a fost pregătită să afle că Uniunea Europeană funcționează de mult timp parțial pe baza unei legislații și unor proceduri nelegale. Procesul de aderare Schengen se încheie printr-un vot unanim al Consiliului pe un detaliu tehnic al unei decizii care în Parlament a fost categorisită ca Rezoluție pe subiecte topice (declarative) ce nu a fost procedură legislativă. Dacă era procedură ordinară, după vot negativ în Consiliu trebuiau să urmeze mai multe tipuri de apeluri și concilieri.

1:00 Bacstreet Nick.

11:50 Am fost atât de surprins de aflarea faptului că Decizia Parlamentului din 18 octombrie a fost făcută pe o procedură ne-legislativă, ne-obligatorie de tip declarație politică încât nu am fost în stare să formulez o concluzie clară, ne-echivocă și care să nu fie doar un comentariu la un articol.

Majoritatea deciziilor în UE se fac pe o Procedură Legislativă Ordinară, PLO (OLP Ordinary Legislative Procedure), adică obișnuită. Decizia astfel obținută este obligatorie în întregimea ei (binding in its entirety). Procedura ordinară are mai mulți pași de străbătut. După o primă citire în Parlament și Consiliu, dacă și Consiliul nu o aprobă, decizia se întoarce în Parlament, care are mai multe opțiuni iar una din ele este aprobarea, actul fiind aprobat (approves it: the act is adopted).

Pe agenda din 8 decembrie, întocmită pe 6 de COREPER II, un grup care aparține de GAC (General Affairs Council, o configurație a consiliului ca și JAI care se ocupă de organizarea Consiliului) se pot vedea, în a doua pagină, la secțiunea  Legislative acts din 8 decembrie, două asemenea proiecte care au niște semne în dreapta care de obicei indică prima citire dintr-o Procedură Ordinară (first reading) la care majoritatea deciziilor trec de Consiliu precum și la prima secțiune ne-legislativă (prima pagină) faptul că Decizia de aderare este pe acquis, care este numai un singur detaliu tehnic al aderării.

1:01 Asta s-a întâmplat și pentru că a fost tolerată. Dacă austriecii vroiau puteau să o facă mai demult. Însă ce-i interesa pe ei să respecte legea, tratatul Schengen când acele bunuri de mică contrabandă care au intrat din România în Ungaria deci Schengen prin mituirea vameșilor unguri treceau mai departe în UE? (la fel ca marea majoritate a migranților). Mica contrabandă de frontieră (un comerț netaxabil) a existat de când lumea și sunt sigur că dacă frontiera Schengen era la Austria, luau și ei ein schnaps.

O mică problemă semantică de abreviere. Nu înțeleg cum s-a schimbat abrevierea JHA (Justice and Home Affairs) pentru o configurație a Consiliului care iată se ocupă de noile admisii în Schengen în JAI.

Noua abreviere seamănă prea mult cu JAIN, care este o religie din India cu posibili adepți în Ungaria, Ja_ponia, cu reverberații în Româniaetc.. și care are ca unul din simboluri svastica dar și palma întinsă în sus (ca în salutul lui Hitler). Mai demult când internetul era mai liber circula o teorie că UE este noul lebensraum al lui Hitler. Nu mă înțelegeți greșit, internetul nu e cenzurat per se, dar s-au acumulat atât de mult site-urile stufoase specializate și corecte politic care nu spun mai nimic încât site-urile interesante de la început au căzut în afara sferei motoarelor de căutare (adică Google).

3:12 Apropo mi-am amintit o chestie. Se întâmplă în Belgia, capitala UE (O țară foarte mică).

3:52 Nu laleaua ci unele specii de mac sunt plantele europene cele mai apropiată ca formă de lotus.

4:20 Iohannes, Jhansi, Bundela, jain.

7:10 After my walk i slept a while and when i woke up i heard voices upstairs or on the stairs. At least one person came to visit the guy upstairs which is rare. I was too sleepy to even think to go outside to see who they were. What would i care about anyways.

Got trouble figuring out if my new filter works. I didn't feel any ozone smell coming from it though it should have been some. I fiddled with the cleaning slider a bit and put it back now i think i feel a very faint ozone smell.

7:30 The reason i slept was the same as last time. Though i walked three miles with an umbrella as rain came in the whole Oregon, there was even more smoke. Inhaling all that smoke during my walk made me very tired.

8:13 Prima încercare de acoperire prin alt scandal a nerespectării legislației UE în cazul admisiei României în Schengen. De fapt au pus de toate acolo. Kaili, Grecia, golf, etc.. Nu știam că așa arată o vicepreședintă a Parlamentului European. Un fel de Elena Udrea la EU.

Este adevărat că cineva influențează Bruxelles-ul și UE, însă nu țările din golf ci o grupare religioasă care își exercită influența de mult în Europa, și care acum are atât de multă încredere în viitor încât care și-a construit un templu chiar acolo.
10:27 Je suis supărat. They won't let me post anything without wiping it out later. What would you do if it happened to you?

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.